İçişleri Bakanı Öztürk Niğde'de - Son Dakika
Politika

İçişleri Bakanı Öztürk Niğde'de

İçişleri Bakanı Öztürk Niğde\'de

İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, “‘Yerinde Güvenlik Hizmeti’ diye bildiğimiz yeni bir kanunla yasalaşan yaşlı, hasta, mağdur kişilerin bulundukları yerde ifadelerine başvurma yetkisi yasalaştı” dedi.

20.05.2015 18:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, "'Yerinde Güvenlik Hizmeti' diye bildiğimiz yeni bir kanunla yasalaşan yaşlı, hasta, mağdur kişilerin bulundukları yerde ifadelerine başvurma yetkisi yasalaştı" dedi.

Helikopterle Niğde Üniversitesi helikopter pistine gelen Bakan Öztürk, Niğde Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ek binasının temel atma törenine katıldı. Bakan Öztürk, daha sonra Niğde Emniyet Müdürlüğü bünyesinde hizmete sokulan 10 araç ve 4 Yunus Motosikletli Asayiş timleri biriminin açılışını yaptı.

Bakan Öztürk, "Yerinde Güvenlik Hizmeti" isimli proje kapsamında, Niğde'de yaşlı, hasta, mağdur kişilerin karakola çağrılmadan yerinde ifadeleri alınmasıyla ilgili ciddi mağduriyetlerin giderildiğini söyledi. Öztürk, "Her bir olay üzerinde titreyerek, onun sonuçlarını sebeplerini inceleyerek emniyet teşkilatımız, jandarma teşkilatımız canla başla çalışıyor. Bugün 'Yerinde Güvenlik Hizmeti' diye bildiğimiz yeni bir kanunla yasalaşan yaşlı, hasta, mağdur kişilerin bulundukları yerde ifadelerine başvurma yetkisi yasalaştı. Binin üzerinde uygulama oldu Niğde'de, eskiden vatandaşlar karakollara çağrılarak ister şikayetçi ister mağdur olsun şimdi bu uygulama vatandaşın ayağına götürüldü. Ciddi mağduriyetler yaşanmıştı, bu uygulamayı vatandaşlar tarafından duyulmadığı biliyorum. 6 Aylık bir uygulama ben inanıyorum süre geçtikçe vatandaşlarımız bundan haberdar olunca vatandaşlarımız bu hizmetten yararlanacak" dedi.

Türkiye'nin her yerinde MOBESE kameralarıyla bir takım olayların çözüldüğüne değinen Bakan Öztürk şunları söyledi:

"Bütün Türkiye'de şehirlerimize ve ilçelerimizde toptan Savunma Sanayi Müsteşarlığımızla beraber önümüzdeki yıldan itibaren MOBESE'ler yenilecektir. Dolayısıyla ilçelerimizde de MOBESE'ler kurulacak. Kent güvenliği, bir takım asayiş olaylarının önüne geçilecektir. Olan biten olayları eğer orada MOBESE kamerası varsa suçun aydınlatılmasında çok önemli bir teknik hizmet."

Valilik ve hükümet konaklarının yapılmasının İçişleri Bakanlığına bağlı olduğunu belirten Öztürk, "Yurdumuzun her yerinde devletimizin hükümet konaklarının yapımı bakanlığımızdadır. Vatandaşlarımızın müracaat kapısı gördükleri Valilikler, kaymakamlıklar İçişleri Bakanlığı tarafından yapılıyor. Bugüne kadar 103 tane hükümet konağı yaptık 130 tanesini de yapmaya devam ediyoruz. Bunun içerisinde özellikle Ulukışla ilçemizde, hala devam ediyor, bu yıl ise Çamardı ilçesi hükümet konağını programa aldık. Diğer yandan 112 Acil Komuta Merkezi Niğde'de yaptık. Biz 81 ilde bu programı yürütüyoruz. Niğde ve 15 ilde 112 Acil Komuta merkezi yapıldı ve yapılmaya devam edecek" şeklinde konuştu.

Daha önce Niğde Valiliği yapan İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, Niğde'de 2 yıla yakın yaptığı görevde pek çok hizmeti başlattıklarını daha sonra yenilerinin başladığını ve hizmet kervanının sürdüğünü söyledi. Öztürk şunları söyledi:

"Benim ilk göz ağrım Niğde'de bulunmuş olmak beni son derecede mutlu ediyor. Özel bir halkımız var. Yani bir insan burada başarılı olmazsa nerede başarılı olur diye kendi kendine soruyor. Hakikaten her şeyi hazır, insanları hizmete çok yardımcı ve yaptığınız bir emek onla çarpılarak karşınıza çıkıyor ve çok bereketli bir çalışma imkanı var burada. 2 yıla yakın bir süre de çalıştım. Şimdi buraya gelince hatırladım o günden bugüne gelmiştim. Pek çok şeyi başlatmışız daha sonra yenileri başlamış ve hizmet kervanı devam etmiş. Bildiğiniz gibi ben bundan önce İçişleri Bakanlığı müsteşarı idim o vesileyle, o sırada da Niğde ile ilgili konular geçtikçe tabii ricayı ise bir miktar ilk göz ağrının vermiş olduğu imtiyaz hakkını kullandık. Bakanlığımızla ilgili yapılmakta olan işlere biraz daha ilavede bulunduk. Niğde'den gelen taleplere her zaman olumlu bir şekilde yaklaşmak bundan sonra görev sürem boyunca takip edeceğim." - NİĞDE

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika İçişleri Bakanı Öztürk Niğde'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Havza İlçe Seçim Kurulu, sandık başkanlarına eğitim verdi
    14:31 Havza İlçe Seçim Kurulu, sandık başkanlarına eğitim verdi

    Samsun'un Havza İlçe Seçim Kurulu, Havza Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlediği eğitimde, ilçede görev alacak sandık başkanı ve görevlilere seçimde kullanılacak malzemeler, dikkat edilecek hususlar ve sandık kurulu üyelerinin görevleri hakkında bilgi verdi. Eğitime 146 sandıkta görevli 292 kişi katıldı ve seçim sürecinin huzur içinde tamamlanması hedeflendi.

  • Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 'Spor Aşkı Engel Tanımaz' projesinin programına katıldı
    14:27 Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 'Spor Aşkı Engel Tanımaz' projesinin programına katıldı

    Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Ataşehir'de Özel Eğitim Okullarına spor malzemesi sağlanmasını amaçlayan 'Spor Aşkı Engel Tanımaz' projesinin programına katıldı. Bakan Bak, programda yaptığı konuşmada Türkiye'nin spor devrimi yaşadığını belirtti. Programda çocuklarla basketbol oynayan Bakan Bak, projenin ikinci etabı için çalışmalara devam ettiklerini ve 1500 okula 57 bine yakın malzeme dağıtacaklarını söyledi.

  • Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın Şehit Olmasının 9. Yıl Dönümü Anma Töreni Düzenlendi
    14:24 Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın Şehit Olmasının 9. Yıl Dönümü Anma Töreni Düzenlendi

    Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit oluşunun 9'uncu yıl dönümü nedeniyle İstanbul Adalet Sarayında anma töreni düzenlendi.

  • Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Fener Market'i Ziyaret Etti
    14:23 Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Fener Market'i Ziyaret Etti

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Erciyes Feneri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne bağlı faaliyet gösteren Fener Market'i ziyaret etti. Başkan Büyükkılıç, ihtiyaç sahibi aileler için kurulan Fener Marketi gezerek, ürünleri inceledi.

  • Tavas Belediyesi Mahalle İftarlarına Devam Ediyor
    14:22 Tavas Belediyesi Mahalle İftarlarına Devam Ediyor

    Tavas Belediyesi, Ramazan ayının manevi atmosferini vatandaşlarla birlikte doyasıya yaşamak için mahalle iftarları düzenliyor. Ramazan ayının başından itibaren her gün birkaç mahallede iftar sofraları kurularak, vatandaşlar aynı sofrada buluşuyor.

  • Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Yeni Dönem Projelerini Anlattı
    14:22 Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Yeni Dönem Projelerini Anlattı

    Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, AK Parti Melikgazi İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen iftar programında yeni dönem projeleri hakkında bilgi verdi. Palancıoğlu, Melikgazi için vizyon projelerinin Türkiye'ye örnek olacağını belirtti.

  • Milli Eğitim Bakanı Iğdır'a ziyaret gerçekleştirdi
    14:22 Milli Eğitim Bakanı Iğdır'a ziyaret gerçekleştirdi

    Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Iğdır Valiliğini ziyaret etti ve burada bir süre sohbet etti. Bakan Tekin, daha sonra öğretmenler ve eğitim yöneticileri ile bir araya gelecek.

  • Çevre Bakanı Özhaseki, Lavuar Alanı'nda İncelemelerde Bulundu
    14:21 Çevre Bakanı Özhaseki, Lavuar Alanı'nda İncelemelerde Bulundu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Zonguldak'taki Lavuar Alanı'nda incelemelerde bulundu. Bakan Özhaseki, bölgede TOKİ tarafından müze, sosyal tesis ve çarşı inşaatlarına başlandığını belirtti. Projenin tamamlandığında Zonguldak'a yakışacak bir alan olacağını söyleyen Özhaseki, ayrıca esnafın işlerini sürdürebilmeleri için yeni iş yerleri yapıldığını da açıkladı.

  • Samsun'da Sahte Anketlere Tepki
    14:20 Samsun'da Sahte Anketlere Tepki

    Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, sahte anketlerle başkanlık hayali kuranları halkın tepkisiyle karşılayacaklarını belirtti.


Advertisement