İçişleri Bakanı Efkan Ala: Almanya'nın Türkiye'yi Dinlemesi Normal - Son Dakika
Güncel

İçişleri Bakanı Efkan Ala: Almanya'nın Türkiye'yi Dinlemesi Normal

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Alman istihbaratının Türkiye'yi dinlemesini "normal" karşıladıklarını söyledi.

21.08.2014 09:08  Güncelleme: 10:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Efkan Ala, Almanya Federal İstihbarat Servisi'nin '5 yıl' süreyle Türkiye'yi dinlemesini 'normal' olarak karşıladıklarını söyledi. Ala, "Bu dinlemeler kamuoyu önünde olmayacak, kamuoyu önüne yansımayacak şekilde olursa" normal olduğunu belirtti.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün sitemkar açıklamalarını da yorumladı ve "Kim bilir Başbakanımız da konuşsa neler söylerdi" diye karşılık verdi. Ala, 'nifak-fitne' polemiğinden, Lice'deki heykel provokasyonuna, Abdullah Gül'ün veda resepsiyonundan, Almanya'daki dinleme skandalına kadar gündemdeki konuları TGRT Haber'de değerlendirdi.

"BAŞBAKAN KONUŞSA KİM BİLİR NELER SÖYLERDİ"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün son veda resepsiyonunda söylediği 'Bizim cenahta günlük konuşulur, öyle yaşanır. Ben bu partinin kurucusuyum; ama şahsıma saygısızlıklar yapıldı' açıklamalarını yorumlayan Efkan Ala, "Türkiye üzerine oynanan oyunları keşfetmiş, deşifre etmiş ve üstesinden gelmiş bir ekibin liderlerinin, politika yapıcılarının, kendilerine ilişkin oyunların kurbanı olmaları düşünülemez. Onlar her türlü hesabı, fitne fesadı, nifak tohumlarını ellerinin tersiyle iterler. Resmin büyüğüne bakılırsa, elbette Abdullah Gül'ün sözleri önemlidir. Herkes de Sayın Cumhurbaşkanı'na saygı noktasında dikkatli olmalıdır. Ama, Sayın Başbakanımız da çok büyük saldırılara uğradı, o da konuşsa belki, daha büyük sözler edecektir. Sayın Erdoğan kim bilir neler söylerdi. Çünkü hiç beklemediği yerlerden nelerle karşılaştı. Siyaset biraz da böyle bir şey" değerlendirmesinde bulundu.

"BİZ UZUN YOLLARA HÜKÜM GİYDİK"

Bakan Ala, 28 Ağustos'ta resmen Cumhurbaşkanı olacak olan Recep Tayyip Erdoğan ile selefi Abdullah Gül arasında sorun yaşanmayacağını ifade ederek, "Türkiye'nin sorunlarını çözmeyi hedeflemiş, bölgesindeki problemlere yönelik inisiyatif almayı politika olarak belirlemiş, dünyanın başka köşesinde bir insanlık dramı olduğunda onu yüksek sesle dile getirmeyi amaç edinmiş bir hareketin kendi içindeki sorunlara takılıp kalması akla aykırıdır; bu, düşünülemez bile... Onları çözer, yoluna yine devam eder. Bundan medet umanlar beyhude uğraşıyorlar. Bize zarar veremezler, kendi zamanlarını boşa harcarlar. Küçük hesaplar, ufak tefek engellemeler, basit dedikodular, bu harekete hiçbir hasar veremez. 'Güçlendirir' diyeceğim; ama onlara da o payeyi vermek istemiyorum" diye konuştu.

"İKİ ŞEHİDİN HESABINI ŞİMDİ KİM VERECEK"

Lice'deki heykel gerilimi üzerine de açıklamalar yapan Bakan Ala, "Kimin kimin elinde oyuncak olduğunu bu millet çok iyi bilir. Kimin kimi nasıl kullandığını bu millet çok iyi bilir. Çözüm Süreci'nin baltalanmasındaki iş birliğine bakın... Çünkü o yapılar, bu sorun devam etsin istiyor, buradan besleniyorlar. Terör sorunu devam ederse, oradan nemalanıyorlar, Türkiye'nin güvenlik sorunu sürerse, oradan besleniyorlar. Şimdi iki şehidimiz var; kim bunun hesabını verecek" şeklinde konuştu.

İçişleri Bakanı Efkan Ala: Almanya\'nın Türkiye\'yi Dinlemesi Normal
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İçişleri Bakanı Efkan Ala: Almanya'nın Türkiye'yi Dinlemesi Normal - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (20)

  • ANTİN KUTİN İŞLER: Kendi istihbaratın yasal olarak ülkeni dinliyor, dinleyenleri casus diye suçluyorsun ve tutukluyorsun, başka ülkeler senin ülkeni yasal olmayan yollarla yıllarca dinliyor NORMAL!? diyorsun. Burda bir ANORMALLİK var. Bu kadar cahillik olmaz. 33 3 Yanıtla
  • erdoğan göktaş: bu acıklamadan sonra dencek tek söz HÜKÜMET İSTİFA 17 6 Yanıtla
  • Erhan: ulan sen verceksin hesabını kim vercek ne diye ordasınız siz 19 1 Yanıtla
  • ASIM: TV'DEN KONUŞMASININ TAMAMINI DİNLEYEN, ANLATMAK İSTEDİKLERİNİ TAM ANLATAMAYAN, ANLAM BÜTÜNLÜĞÜ OLMAYAN BİR KONUŞMA OLDUĞUNU GÖRÜR. . ZERRE KADAR ANLAMLI VE DÜZGÜN BİR KONUŞMA YO, DALDAN DALA ATLANAN BİR KONU TAM BİTMEDEN DİĞERİNE GEÇİLEN, BİLMEDİĞİ HAZIRLANMADIĞI BİR KONUDA TEZ YAZAN (YAZDIRAN) ÜNİVERSİTELİ GENÇLER GİBİ. . . 18 1 Yanıtla
  • ADİL: YAHU ALLAHIN ADELETİNE BAK SENİN ÜLKENDE SUÇU GÜNAHI OLMAYAN POLİSLERE DİNLEME FİŞLEME İFTİRASI İLE BİR BAYRAMI BİLE ÇOK GÖRDÜNESAS MERLKEL BARAC OBAMA SENİ DİNLİYOR ONLARADA NORMAL DİYORSUN NE OLDU KORKTUNMU SAYIN BAKAN HADİ EN UFAK AKSİNE BİRŞEY SÖYLESENE 15 4 Yanıtla
  • VATAN25: SENİN GİBİ TOPRAĞIM OLACAĞINA ÇAMURDAN DÜŞMANIM OLSUN KANSIZ adam ÜLKE NE HALLERE DÜŞTÜ 15 3 Yanıtla
  • Totemin gücüne inanırım ben:)): acaba sizlerin anormalllllllllllllllll karşıladığınız bir durum varmı ki??????????? 13 1 Yanıtla
  • hold: Türkiye'de dinleyince 'paralel', Almanlar dinleyince 'normal'. 9 2 Yanıtla
  • mehmetdörtyol: efkan ala doğro konuşuyor her şey normal bunları açıklamaları anormal her tarafımız kevgir olmuş kime ne bundan daha dehşeti var işteışid 49 elçiliki serbest bırakmak için süleyman şah türbesini istemiş bir devlet bağımsızlık ülküsünü yitirirse her şey normal görünür 11 0 Yanıtla
  • mehmet dörtol: efkan ala söylüyorsa düşünmek lazım acaba ortakk akıl adınamı konuşuyor yalakalık bu kadar olur işte tc devletini idare eden kafa yapısı sizin için her şey normal dün melek bu gün şeytan dün anormal bu gün normal vah ülkem kimlere emanet niçi konuşması gerekenler susuyorda efkan efendi honuşuyor bir kişide kişilik olmassa böyle olur devletmi idare ediyorsunuz kabilemi idare ediyorsunuz davut oğlu niye susuyorsunuz başbakan olamam diyemi endişeleniyorsunuz 9 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Türkiye ve Tanzanya Arasında Yıllık 1 Milyar Dolarlık Ticaret Hedefi Belirlendi
    14:05 Türkiye ve Tanzanya Arasında Yıllık 1 Milyar Dolarlık Ticaret Hedefi Belirlendi

    Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye-Tanzanya İş Forumu'nda yaptığı konuşmada, iki ülke arasında yıllık 1 milyar dolarlık ticaret hedefinin belirlendiğini açıkladı. Bolat, tarım, sanayi, tekstil-giyim, ilaç gibi sektörlerde önemli fırsatlar bulunduğunu ve geçen yıl 350 milyon dolar olan ticaret hacminin hedefe ulaşabileceğini belirtti.

  • Samsun Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, Samsun Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Öztürk'ü ziyaret etti
    14:03 Samsun Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, Samsun Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Öztürk'ü ziyaret etti

    Samsun Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, demokrasinin temel taşlarından biri olan muhtarlarla bir araya gelerek vatandaşların huzur ve refahını sağlamak için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini belirtti. Arıbaş, muhtarlardan narkotik ve güvenlikle ilgili her konuyu 112'ye bildirmelerini ve NARKOALAN uygulamalarını izlemelerini beklediklerini ifade etti.

  • Milli Savunma Bakanlığı'ndan gazetecilere Savunma Muhabirliği eğitimi
    14:02 Milli Savunma Bakanlığı'ndan gazetecilere Savunma Muhabirliği eğitimi

    Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği tarafından düzenlenen Savunma Muhabirliği eğitimi, Milli Savunma Bakanlığı'nda başladı. Eğitim, savunma alanındaki faaliyetlerin kamuoyuna aktarılması ve bilgi alışverişinin etkinliğinin artırılması amacıyla düzenlenmektedir.

  • Yeni Zigana Tüneli'nde Otomobil Kazası: Sürücü Hayatını Kaybetti
    14:00 Yeni Zigana Tüneli'nde Otomobil Kazası: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Gümüşhane ve Trabzon arasındaki Yeni Zigana Tüneli'nde meydana gelen kazada, otomobilin sürücüsü direksiyon hakimiyetini kaybederek tünel duvarına çarptı ve hayatını kaybetti. Olay yerine sağlık, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Diyarbakır'da İngilizce Bilgi Kültür Yarışması düzenlendi
    14:00 Diyarbakır'da İngilizce Bilgi Kültür Yarışması düzenlendi

    Diyarbakır'ın Kayapınar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen 'İngilizce Bilgi Kültür Yarışması'nda 33 okul yarıştı. Yarışma, öğrencilerin yabancı dil öğrenmeye teşvik edilmesi, takım ruhunun geliştirilmesi ve etkileşimin arttırılması amacıyla gerçekleştirildi. Finalde dereceye giren 4 okul belirlendi ve etkinliği İlçe Milli Eğitim Müdürü ve diğer yetkililer izledi.

  • 6. Türkiye-Çin Ekonomik Forumu İstanbul'da düzenlendi
    13:59 6. Türkiye-Çin Ekonomik Forumu İstanbul'da düzenlendi

    6. Türkiye-Çin Ekonomik Forumu, Perşembe günü İstanbul'da gerçekleşti. Forum, Türkiye ve Çin arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi ve işbirliğinin genişletilmesi konularında temsilcilerin katılımıyla gerçekleşti.

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile görüştü
    13:59 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile görüştü

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Wittenburg Konferansı'nın onuncu toplantısı kapsamında Hollanda'ya gitti ve Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile bir araya geldi. Görüşmede ikili ilişkilerin yanı sıra Gazze'deki son durum, Ukrayna'daki gelişmeler ve terörle mücadele konuları ele alındı.

  • Gaziantep'te kaçakçılık operasyonu: 1 şüpheli gözaltına alındı
    13:59 Gaziantep'te kaçakçılık operasyonu: 1 şüpheli gözaltına alındı

    Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinde yapılan bir işyerine düzenlenen kaçakçılık operasyonunda 10 ton 950 gram sahte markalı deterjan ve 66 bin 430 çeşitli markalara ait ambalaj ele geçirildi. Operasyonda 1 şüpheli gözaltına alındı.

  • Trabzon'da Vargel Sistemli Teleferikte Kurtarma Tatbikatı Gerçekleştirildi
    13:58 Trabzon'da Vargel Sistemli Teleferikte Kurtarma Tatbikatı Gerçekleştirildi

    Trabzon'un Beşikdüzü ilçesinde bulunan vargel sistemli teleferikte kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi. Özel bir şirketin arama kurtarma ekibi tarafından gerçekleştirilen tatbikatta, senaryo gereği teleferikte mahsur kalanlar kurtarıldı. Kurtarma malzemelerinin teleferik kabininin içinde bulunması sayesinde tahliye işlemi hızlı bir şekilde gerçekleştirildi.

  • Şahinbey Belediyesi 10 Milyon Fide Dağıtımı Gerçekleştirdi
    13:53 Şahinbey Belediyesi 10 Milyon Fide Dağıtımı Gerçekleştirdi

    Şahinbey Belediyesi tarımsal üretimi desteklemek amacıyla 10 milyon adet domates, biber, patlıcan, salatalık, kavun ve karpuz fidesi dağıttı. Dağıtımın birkaç gün süreceği ve tüm çiftçilere ulaşılması hedeflendiği açıklandı.


Advertisement