İçişleri Bakanı Ala Erzurum'da Açıklaması - Son Dakika
Güncel

İçişleri Bakanı Ala Erzurum'da Açıklaması

İçişleri Bakanı Ala Erzurum\'da Açıklaması

"Benim yüzümü eğdirmediğiniz için, gerek kabine içerisinde gerek milletvekili arkadaşlarım arasında beni mahcup etmediğiniz için sizlere başta hanımefendiler olmak üzere hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum"

20.04.2014 16:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanı Efkan Ala, 30 Mart'taki yerel seçimlere ilişkin, "Benim yüzümü eğdirmediğiniz için, gerek kabine içerisinde gerek milletvekili arkadaşlarım arasında beni mahcup etmediğiniz için sizlere başta hanımefendiler olmak üzere hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.

Oltu Anadolu İmam Hatip Lisesi Erkek Öğrenci Yurdu'nun açılışına katılan İçişleri Bakanı Ala, protokol üyelerinin gölgede, vatandaşların ise güneşte oturması nedeniyle vatandaşlardan özür diledi.

"Böyle planlandığı için biz gölgede oturduk. Ama bundan sonra siz nerede oturuyorsanız biz de orada oturacağız. ya hep birlikte bir gölge bulup altında otururuz ya da güneşin altında yanarız" diyen Ala, yerel yönetimler ve kamu idareleriyle Oltu'yu eğitim üssü yapmak için çalıştıklarını ifade etti.

Ala, halkın kendilerine duyduğu güvene layık olak için ellerinden geleni yapacaklarını bildirerek, şöyle konuştu:

"Oltu'yu bölgesinin eğitim üssü haline getirebilmek için elimizden geleni yapıyoruz, yapacağız. Bunu yerel yönetimler ve burada bulunan bütün kamu idareleriyle birlikte yapıyoruz. Bu konuda ilçenin ne ihtiyacı olursa olsun anında yapıyoruz. Bunu çok önemsiyoruz. Layık olduğunuz hizmetleri en şık biçimde sunmaktan keyif alacağız. Ayrıca bir müjdeyle ilgili olarak da geldik buraya. Yükseköğretim Kurulu yani YÖK karar aldı, Beşeri ve Sosyal Bilimler Fakültesi de burada kurulacak. Yurt lazımsa yurt yapılacak, okul lazımsa okul yapılacak. Ne eksik varsa onlar tespit edilerek sırayla yapacağız."

Yerel seçimlerde Oltu'nun AK Parti'ye teveccüh gösterdiğini anımsatan Ala, konuşmasına şöyle devam etti:

"Benim yüzümü eğdirmediğiniz için, gerek kabine içerisinde gerek milletvekili arkadaşlarım arasında beni mahcup etmediğiniz için sizlere başta hanımefendiler olmak üzere hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Oltu'nun neye ihtiyacı varsa hep birlikte yerine getirmeye çalışacağız. Oltu, taşra ilçeleri arasında verdiği oyla rekor kırdı. Erzurum da Oltu'yla birlikte Türkiye'de rekor kırdı. Böylesine güzel bir destek karşısında hangi kelimeyle sizlere hitap edeceğimi doğrusu bilemiyorum."

-Yeğen Ala, protokol koltuğuna oturdu

Konuşması sırasında yeğeni olduğu öğrenilen 6 yaşındaki Adem Ala da Bakan Ala'nın protokoldeki koltuğuna oturdu. Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, yeğen Ala ile bir süre sohbet etti.

Adem Ala'nın, cebinden çıkardığı 50 lira harçlığını göstermesi üzerine Altıparmak ve Sekmen çocuğa parayı cebine koymasını söyledi. Çocuk parayı Altıparmak'a uzattı, Altıparmak da "Almazsan cebime koyarım" diye işaret etti. Çocuk parayı Altıparmak'a verdi, bunun üzerine Altıparmak parayı çocuğun cebine koydu.

Korumaların çocuğu koltuktan kaldırmak istemesi üzerine Belediye Başkanı Sekmen, çocuğa kucağına oturmasını söyledi. Çocuk daha sonra koltuktan kalktı.

Programda Muhsin Yeşilyurt isimli vatandaş da Bakan Ala'ya hitaben yazdığı şiiri okudu. Program sonunda Ala'ya bu şiirin yazıldığı tablo ve Ala'nın küçüklük fotoğrafının olduğu albüm hediye edildi.

Açılış kurdelesini kestikten sonra yurdu gezen Bakan Ala, yurdun bahçesine fidan dikti.

Daha sonra Oltu Çevre Yolu ve Atatürk Üniversitesine ait fakülte inşaatında incelemelerde bulunan Ala, Oltu Çayı'nın ıslahı konusunda İlçe Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek'ten bilgi aldı.

Ala, buradaki programın ardından helikopterle Köprüköy ilçesine gitti. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İçişleri Bakanı Ala Erzurum'da Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Seyir haindeki araçtan kedinin üzerine şişe attı: O anlar kamerada
    11:47 Seyir haindeki araçtan kedinin üzerine şişe attı: O anlar kamerada

    Gürpınar'da seyir halindeki bir araçtan kedinin üzerine şişe atıldı. Olay, araç kamerası tarafından görüntülendi ve sosyal medyada yayıldı. Gözaltına alınan sürücüye toplamda 2 bin 70 TL ceza uygulandı.

  • Adana'da kaçak havai fişek imalathanesine operasyon: 2 kişi yakalandı
    11:46 Adana'da kaçak havai fişek imalathanesine operasyon: 2 kişi yakalandı

    Adana İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, merkez Çukurova ilçesinde bir çiftlik evine kaçak havai fişek imalathanesi kurulduğu ihbarını aldı. Ekipler, eve düzenledikleri operasyonda çok sayıda malzeme ele geçirdi ve olayla ilgili 2 şüpheliyi gözaltına aldı.

  • Çanakkale'de Kaçak Sigara Operasyonunda 181 Adet Puro ve 25 Adet Sigara Ele Geçirildi
    11:46 Çanakkale'de Kaçak Sigara Operasyonunda 181 Adet Puro ve 25 Adet Sigara Ele Geçirildi

    Çanakkale'de polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen kaçak sigara operasyonunda 181 adet gümrük kaçağı puro ile 25 adet gümrük kaçağı paket sigara ele geçirildi. Operasyonda ayrıca cinsel içerikli ürünler, sigara sarma kağıdı ve gümrük kaçağı alkol de bulundu. Şüpheli şahıs hakkında adli işlem yapıldı.

  • Muğla'da sağlık personeli hastaları oy kullanma merkezlerine taşıyacak
    11:45 Muğla'da sağlık personeli hastaları oy kullanma merkezlerine taşıyacak

    Muğla İl Sağlık Müdürlüğü, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde hastanede yatan ve evde sağlık hizmeti alan yatağa bağımlı seçmenlerin oy kullanma sürecini kolaylaştırmak için 227 sağlık personeli, 74 araç ve 235 sağlık personeli görevlendirdi. Hastalar, ambulanslar ve hasta nakil araçlarıyla oy verecekleri merkezlere transfer edilecek ve oy kullanma sürecinde sağlık personeli refakat edecek.

  • Emet ilçesi Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri iftar programında ilçe protokolünü misafir etti
    11:44 Emet ilçesi Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri iftar programında ilçe protokolünü misafir etti

    Emet ilçesinde bulunan Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri, düzenledikleri iftar programında ilçe protokolünü ağırladı. Kaymakam, Belediye Başkanı, Cumhuriyet Savcıları ve daire müdürleri, öğrencilerle birlikte iftar yaparak bir araya geldi. İftar sonrası yapılan sohbette protokol üyeleri, öğrencilere hedef belirleme ve disiplinli çalışma konusunda tavsiyelerde bulundu.

  • Eskişehir'de Karagöz ile Hacivat geleneği yaşatılıyor
    11:43 Eskişehir'de Karagöz ile Hacivat geleneği yaşatılıyor

    Eskişehir'de tiyatro sanatçısı Hüseyin Demir, 20 yıldır ramazan aylarında her pazar Karagöz ile Hacivat temsiliyle izleyici karşısına çıkarak gölge oyunu geleneğinin yaşatılmasına katkıda bulunuyor. Hüseyin Demir, izleyicileri de oyuna dahil ederek oyunlarının katılımcı olmasını sağlıyor. Gösterilerini halka açık ve ücretsiz düzenleyen Demir, oyunu kendi tasarladığı dekorlarla sahneliyor. Dijitalleşme karşısında organik bir örnek sunan Demir, temsillerinin hem çocukları hem de yetişkinleri etkilediğini belirtiyor.

  • Trabzon'da tarihi cami avlusunda kitap satarak kedilere yardım eden İsmail Gürsoy
    11:43 Trabzon'da tarihi cami avlusunda kitap satarak kedilere yardım eden İsmail Gürsoy

    Trabzon'da tarihi İskenderpaşa Camisi'nin avlusunda 40 yıldır kitap satarak geçimini sağlayan İsmail Gürsoy, topladığı bağışlarla sahipsiz kedileri doyuruyor. Gürsoy, cami avlusunda beslediği kediler için hayırseverlerden yardım alıyor ve onları düzenli olarak besliyor.


Advertisement