İç Güvenlik Paketi" TBMM Genel Kurulu'nda - Son Dakika
Politika

İç Güvenlik Paketi" TBMM Genel Kurulu'nda

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken "İç Güvenlik Paketi"ne ilişkin, "Bu yasa tasarısının Komisyona geri çekilerek diğer muhalefet partileriyle istişare edilmesi ve o şekilde Genel Kurula getirilmesinin doğru olan yöntem olduğunu söylüyoruz.

04.03.2015 22:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken "İç Güvenlik Paketi"ne ilişkin, "Bu yasa tasarısının Komisyona geri çekilerek diğer muhalefet partileriyle istişare edilmesi ve o şekilde Genel Kurula getirilmesinin doğru olan yöntem olduğunu söylüyoruz. Dolmabahçe Sarayı'nda da aynı şeyi söyledik" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda kamuoyunda "İç Güvenlik Paketi" olarak bilinen Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu, Jandarma Teşkilat, Görev ve Yetkileri Kanunu, Nüfus Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın görüşmelerine devam ediliyor.

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, beyan düzeltme için yaptığı konuşmasında, iktidarın İç Güvenlik Paketi ile amacının terörü önlemek olmadığını ileri sürdü. Yılmaz, "Bütün milletvekillerine soruyorum, şu anda terörü önlemek ve güvenliği sağlamakla ilgili hangi yasa size engel? Biriniz çıkın da deyin ki; 'Şu yasa bizim elimizi kolumuzu bağlıyor'. Burada demokratik hakları kısıtlıyorsunuz, bir parti devletine doğru gidecek yasalar yapıyorsunuz. Bu, milletin iradesi değil. Burada ne yazıyor? 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir'. Ama siz milletin iradesi yerine, yarın bir gün göreceğiz, Abdullah Öcalan'ın iradesini bu Meclis'te hayata geçireceksiniz" diye konuştu.

MHP'li Yılmaz, Dolmabahçe'de hükümet ile HDP heyeti arasında yapılan görüşmeyi de eleştirdi.

-"Kapalı kapılar ardında herhangi bir anlaşma falan yapmadık"

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken de sataşma nedeniyle söz alarak, şu değerlendirmelerde bulundu:

"İki yıldır bu ülkede gençler çatışmalı süreçten dolayı ölmüyorsa, önümüzdeki çatışmalı süreç riskine karşı kalıcı bir barış umudu hala büyüyerek devam ediyorsa burada HDP'nin ortaya koymuş olduğu emeğin rolünü unutmamamız gerekir. Bizim açımızdan halkımızın takdiri önemli. Biz, Dolmabahçe'de o ortak açıklamayı yaparken hiç kimseyle oturup kapalı kapılar ardında herhangi bir anlaşma falan yapmadık. Bizim Dolmabahçe'de de söylediğimiz, kamuoyu önünde de söylediğimiz hususlar son derece nettir. 10 başlıkta ifade ettiğimiz hususlar, Türkiye demokrasisi açısından çığır açacak, Türkiye'yi demokratikleştirecek, Türkiye'de yasakçı anlayış utancını ortadan kaldıracak hususlardır."

İç Güvenlik Paketi'nin ülkenin hayrına olmadığını ifade eden Baluken, tasarısının komisyona geri çekilerek diğer muhalefet partileriyle istişare edilmesi ve o şekilde Genel Kurul'a getirilmesinden yana olduklarını vurguladı.

Baluken, şöyle devam etti:

"Dolmabahçe Sarayı'nda da aynı şeyi söyledik. Dolmabahçe Sarayı'nda da AKP adına bulunanlar, Genel Kurulda söylediklerinin, aynı gerekçelerle birtakım çözümsüz sözler dışında, hiçbir şey söylemediler. Bu Genel Kurul görüşmeleri devam ederken tekriri müzakere yöntemiyle maddeleri görüşmeye açık olduklarını ama bu konuda hangi düzenlemeleri yapacağına dair tek bir cümle kullanmadan ilk günden itibaren söyledikleri cümleleri ifade ettiler. Dolayısıyla, bu yasa tasarısıyla ilgili herhangi bir anlaşma, herhangi bir pazarlık yoktur. HDP bu yasa tasarısının Komisyona alınarak diğer muhalefet partileriyle istişare edilmesini ve mutabakat aranmasını önemsemektedir."

-"Herkes eteğindeki taşı döksün"

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan da Dolmabahçe'deki görüşmenin ardından basın toplantısı düzenlendiğine dikkati çekerek, herşeyin açık olduğunu söyledi.

Kaplan, "Ama ben CHP Grubu'na söylüyorum; 2002'de Sayın Erdoğan'a geçici bir maddeyle milletvekili adaylığının yolunu açmak için Sayın Baykal'ın Dolmabahçe'de veya başka bir yerde Sayın Erdoğan'la ne tür bir görüşmesi olmuştur, çıkıp açıklasınlar. Sonra, bu Mecliste geçici bir madde getirdiniz, Erdoğan'a milletvekili olma yolunu Siirt'te açtınız, geldi, Başbakan oldu, Cumhurbaşkanı oldu, şimdi şikayet ediyorsunuz. Herkes eteğindeki taşı döksün" ifadelerini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök de sataşma nedeniyle söz alarak CHP'nin her zaman özgürlüklerden yana olduğunu belirtti.

Gök, "CHP halkın oylarıyla belirlenmiş bir partinin kurucu genel başkanının başında bulunmamasını ve siyaseten yasaklı olmasını içine sindirememiş ve o zamanki Genel Başkanımız Sayın Deniz Baykal'ın öncülüğünde bu yasağın kalkması konusunda bir önergeyi destekleyerek Recep Tayyip Erdoğan'a siyasetin yolunu açmıştır. Bu, CHP'nin demokrasiye, özgürlüğe ve halkın iradesine samimi olan inancının bir ifadesidir" dedi.

MHP Grup başkanvekili Oktay Vural ise HDP'li Kaplan'ın konuşmasında "57'nci Hükümet döneminde görüşmeler yapıldı" ifadesini kullandığını belirterek, "Hilaf-ı hakikat bir beyanda bulunmuştur. O zamanki hükümetin siyasi iradesi tektir, terörle mücadele etmek, terör örgütünün bilakaydüşart silahlarını bırakmasıdır. Bu, bütün belgeleriyle ortadadır" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika İç Güvenlik Paketi' TBMM Genel Kurulu'nda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • olgunlar: şu an tbmm internetten tiyatro izliyorum meclisi neye cevirdiler yazık goya okumuş adamlar 0 0 Yanıtla

Advertisement