İç Güvenlik Paketi'ne Tepkiler - Son Dakika
Yerel

İç Güvenlik Paketi'ne Tepkiler

İç Güvenlik Paketi\'ne Tepkiler

Eskişehir Emek ve Demokrasi Güçleri, İç Güvenlik Paketi’ne karşı Vardar İş Merkezi önünde oturma eylemi ve basın açıklaması yaptı.

22.02.2015 16:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Emek ve Demokrasi Güçleri, İç Güvenlik Paketi'ne karşı Vardar İş Merkezi önünde oturma eylemi ve basın açıklaması yaptı.

Platform adına açıklama yapan SES Eskişehir Şube Başkanı Yalçın Mutlu, "Tasarı çok açık şekilde yükselen toplumsal muhalefete, sendikal örgütlenmelere, hükümet protestolarına ve Kürt halkının temel hak ve özgürlükleri için yürüttüğü mücadeleye saldırı amacı gütmektedir. Kısa süre önce çıkan yasa ile 'makul şüphe' standardına geri dönülmesi de gözetildiğinde basın emekçilerine, avukatlara, sendikacılara, üniversitelilere, kadınlara yönelik 'şafak baskınları' yaygınlaşacak, toplu tutuklamalar sıradanlaştırılacaktır. Soruşturma sırasında 'el koyma' yetkisi genişletildiğinden, gerçek ve tüzel kişi muhaliflerin mal varlıklarına da el konularak çok yönlü faşizan bir baskı kurulacaktır. Yoğun biber gazı saldırılarında bir korunma aracı olarak ağız ve burnun çeşitli yollarla kapatılması; 'yüzün maske ile kapatılması' kabul edilerek ağır cezayla cezalandırılacaktır. Valiler, kaymakamlar sıkıyönetim ve OHAL dönemlerinde olduğu gibi yetkilendirilecek, güçler ayrılığı ilkesi ortadan kalkacak, kendilerini yargıç ve savcılar yerine koyup kararlar alabileceklerdir. Yasa tasarısı Anayasa'ya ve AİHM kararlarına da aykırıdır. Yasa tasarısı; tüm temel anayasal ve özgürlükler mücadelesinin tırpanla biçilmesi amacı taşımaktadır. Hükümete sesleniyoruz; temel hak ve özgürlükleri askıya alan bu sıkıyönetim yasasını derhal geri çekin" dedi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İç Güvenlik Paketi'ne Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement