İç Güvenlik Paketi - Son Dakika
Politika

İç Güvenlik Paketi

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Cumhuriyet'in savcılarına sesleniyorum; bugün Parlamento'da Anayasayı ilga etmek isteyen yönetim anlayışı var. Cumhuriyet savcıları, kanun çerçevesinde TBMM'nin hukukuna, milletin egemenliğine ve milletin iradesine sahip çıkmalı" dedi.

22.02.2015 00:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Cumhuriyet'in savcılarına sesleniyorum; bugün Parlamento'da Anayasayı ilga etmek isteyen yönetim anlayışı var. Cumhuriyet savcıları, kanun çerçevesinde TBMM'nin hukukuna, milletin egemenliğine ve milletin iradesine sahip çıkmalı" dedi.

MHP Grup Başkanvekilleri Vural ve Yusuf Halaçoğlu, milletvekilleriyle birlikte Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, İç Güvenlik Paketi'nin görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu'ndaki tartışmalarla ilgili görüşlerini ifade etti. "Aziz milletim" diyerek konuşmasına başlayan Vural, milletvekili yeminini okudu. "Namus ve şeref üzerinde ettikleri yemini ayaklar altına alarak, despot yönetim tarzıyla milletin hukukunu gasp etmişler, milletin sesini kısmışlardır" diyen Vural, söz haklarının "kendisini Saray'a bağlı hisseden, meşrutiyet anlayışı içinde Meclis'i yönetmen isteyen kişi tarafından yok sayıldığını" söyledi.

Kendilerine düşen söz hakkının tanınmadığını, karar ve toplantı yeter sayısı taleplerinin gasp edilerek milletin hukukuna aykırı işlem yapıldığını savunan Vural, şöyle konuştu:

"Meclis'i yöneten Ayşe Nur Bahçekapılı, TBMM'yı yönetme iradesinden yoksundur. Kendisi Meclis'in, milletin emrinde değil, despot yönetimin emrinde hareket etmiştir. Bizim Sesimizin kısılması, milletin sesinin kısılmasıdir, milletin hukukukun gasp edilmesidir. Parlamento'da milletin hukukunu koruması gerekenler, milletin hakkını gasp etmişlerdir. Bu despotça bir yönetimdir. Bugüne kadar darbelere karşı çıkıyoruz diyerek ahkam kesenler, tankların üzerine çıkarım diyenler; geldiğimiz noktada çoğunluk iradesinin esiri olarak Parlamento'da hukuka ayırı olarak söz hakkımızı kesmişlerdir. MHP olarak bu hukuksuzluğu tescillemek ve mücadele etme kararlılığında olduğumuzu, Parlamento'da bu mücadeleyi sürdüreceğimizi ilan ediyorum. MHP olarak bunların hepsinden hesap sorulacak. Bugün Parlamento'da milletin hakkını, hukukunu gasbedenler, maalesef işgal kuvvetlerinin yapmak istediklerini yapıyorlar. Milletin egemenliği ve bağımsızlığını ortadan kaldırmak, milli iradeyi gasp etmek amacıyla fiili darbe girişiminde bulundukları, hukuku yok saydıkları, Anayasa'yı ilga etmek amacıyla kullandıkları gayet açık ve nettir. Buradan Cumhuriyet'in savcılarına esleniyorum; bugün Parlamento'da anayasayı ilga etmek isteyen yönetim anlayışı var. Fiili olarak Anayasa'yı ilga ederek TBMM'nin hükmi şahsiyetini yok sayan bir Meclis yönetimi ve iradesi vardır.

Cumhuriyet savcıları, kanun çerçevesinde TBMM'nin hukukuna, milletin egemenliğine ve milletin iradesine sahip çıkmalı. Kenan Evren'in kapattırdığı Parlamento'yu, bugün Kenan Evren zihniyetleri işgal ederek söz hakkımızı keserek, aynı zihniyette milletin egemenliğini gasp etmiştir. Bu kadar hukuksuzluk, haksızlık olurken, sadece gücü milletin egemenliği, iradesi ve hukuku olan, bunu korumak için namus ve şerefi üzerine ant içen milletvekillerinin söz hakları kesilirken TBMM Başkanı ortada yok. Defalarca aradık, neredesiniz? Hukuk, Meclis yönetimi, İçtüzük, milletvekillerinin söz hakları gasp ediliyor, neredesiniz? MHP olarak biz bütün milletimizin önünde namusumuz ve şerefimiz üzerine içtiğimiz ant çerçevesinde mücadelemizi sürdürmeye, hakkımızı ve hukukumuzu korumaya kararlıyız. Bundan sonra AKP'nin, MHP grup başkanvekilleriyle hiçbir hal ve şartta, herhangi bir şekilde irtibata geçmemeleri, verdikleri sözlerinde durmayanların, milletin hakkını ve hukukunu, benim sözümü gasp edenlerin bizimle herhangi bir şekilde irtibata geçmemelerini istiyoruz. MHP olarak bundan sonra biz bu zemin içinde yine milletin sesi, hukukunu ve değerlerini savunmaya devam edeceğiz. Rezaletleri gördünüz. Despot yönetim anlayışını gördünüz. demokrasi, hukuk devletine sahip olmak isteyen herkesi MHP ile birlikte bu mücadeleye davet ediyoruz."

Halaçoğlu da bugün TBMM'de demokrasiye karşı darbe gerçekleştirildiğini savunarak, "Bu düzenleme ve bugünkü uygulamalar, demokrasi adı altında gerçekleştirilen darbeden başka bir şey değil, Buna sonuna kadar MHP olarak karşı duracağız ve milletimize anlatacağız. Bu milli mücadeleye bütün Türk halkını davet ediyoruz" dedi.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement