İBB Şehir Tiyatroları’nda Ocak Ayında 4’ü Yeni 33 Oyun… - Son Dakika
Kültür Sanat

İBB Şehir Tiyatroları’nda Ocak Ayında 4’ü Yeni 33 Oyun…

İBB Şehir Tiyatroları’nda Ocak Ayında 4’ü Yeni 33 Oyun…

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 2011 Yılının İlk Ayında 4'ü Yeni 33 Oyunla İzleyicilerin Karşısına Çıkıyor.

29.12.2010 17:25  Güncelleme: 17:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 2011 Yılının İlk Ayında 4'ü Yeni 33 Oyunla İzleyicilerin Karşısına Çıkıyor. Aşk Halleri, Kadın Hayattır Memattır Kadın, Çığ ve çocuk oyunu Cambazhane adlı yeni oyunların yanı sıra İBB Şehir Tiyatroları'nda, Ocak ayında oynanacak oyunlar şöyle; Tehlikeli İlişkiler, Alemdar, Romeo ve Juliet, Surname 2010, Merhaba Hoşçakal, Gizli Oturum, Bekleme Salonu, Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz, Tarla Kuşuydu Juliet, Dört Kişilik Bahçe, İstanbul Hatırası, Binali ile Temir, Meraklısı İçin Öyle Bir Hikâye, Ben Sinema Artisti Olmak İstiyorum, Marat-Sade, İntiharın Genel Provası, Arzunun Onda Dokuzu, Yüzleşme, Dünyanın Ortasında Bir Yer, Bozuk Düzen, Maskeliler, Biri Hiçbiri ya da Hepsi, Çizmeli Kedi, Karagöz Geri Döndü, Karagöz Balıkçı, Şahmeran, Fareli Köyün Kavalcısı, Sokak Kedileri, Boya Benek...

İBB Şehir Tiyatroları'nın yeni oyunu Aşk Halleri Nezihe Meriç'in çeşitli öykülerinden Hülya Karakaş'ın uyarlayıp yönettiği bir oyun… Aşk savrulmaktır, savrulup kaybolmaktır. İhanette vardır içinde, çığlık da… Aşk için serseri bir mayın gibi patlamaz mı insan… Gülmek de aşka dairdir, ağlamak da… Gün gelir aşk için kapının paspası olursun, gün gelir göğsünü siper ederek direnirsin aşk yüreğine sokulunca. Aşkın her haline, en yalın sözüyle Neşet Ertaş türküleri eşlik ediyor. 26-30 Ocak 2011 tarihleri arasında Fatih Reşat Nuri Sahnesi'nde sahnelenecek oyunda; Sevil Uluyol, Eftal Gülbudak, Caner Bilginer, Cemal Ahhan Şener, Nurdan Kalınağa, Burcu Çoban, Pınar Aygün, Nazan Yatgın, Ömer Barış Bakova rol alıyor.

İBB Şehir Tiyatroları'nın diğer yeni oyunu Kadın Hayattır Memattır Kadın… Sema Keçik ve Arzu Işıtman'ın birlikte kaleme aldığı, yönetmenliğini Sema Keçik'in yaptığı oyunda Osmanlı döneminde yaşamış, alanlarında ilklerden olan kadın sanatçılarımız tarihin tozlu raflarından indirilerek sahneye taşınıyor. İlk kadın bestekârlarımızdan Leyla Saz, ilk kadın şairlerimizden Nigar Hanım, İlk kadın romancılarımızdan Fatma Aliye, ilk kadın ressamlarımızdan Mihri Müşfik ve ilk kadın heykeltıraşlarımızdan Zerrin Bölükbaşı...

Yaşamları mücadeleyle geçen ve birçoğununki yalnızlık ve unutulmuşlukla son bulan bu arayış dönemi kadınlarının yaşam öyküleri aracılığıyla Türk kadınının Cumhuriyet öncesi varolma mücadelesi hikâye edilerek aktarılıyor. Kadının serüvenine erkek dünyasının yaklaşımını katmak amacıyla kullanılan "beden kuklaları" rejinin dinamiğini oluşturuyor.

Oyunun yönetmeni tarafından "İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti" projeleri kapsamında sunulan oyun, seyirciyi yaklaşık yüzyıl öncesinden gelen sesler aracılığıyla kadınlık tarihimizde kısa bir yolculuğa davet ediyor. 26-30 Ocak 2011 tarihleri arasında Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde oynanacak oyunda; Bensu Orhunöz, Mahperi Mertoğlu, Rozet Hubeş, Şehnaz Bölen Taftalı, Özge Midilli rol alıyor.

İBB Şehir Tiyatroları'nın bir diğer yeni oyunu Çığ, yalnızca bir doğa olayının anlatımına dayanmadığı gibi; adeta bir yaşam biçimine dönüşmüş sessizliğin etrafında gelişen, güçlü bir gerçeklik ile temelleniyor. Çevresi dağlarla çevrili bir yerde yaşayan insanlar yüksek sesle konuşamasalar, gönüllerince kahkaha atamasalar da sessizlik içinde esir oldukları yaşamlarını sürdürmeye çabalarlar.

Hayatın tüm coşkusunu hissedebilmeleri ve yaşayabilmeleri için sadece üç ayları vardır… Tuncer Cücenoğlu oyunun önsözünde "yalnızca bir doğa olayı değildir Çığ; belki de biz yarattık bu korkuyu beyinlerimizde" diyerek evrensele giden yolda özgür düşüncenin gücünü sorguluyor.

Kemal Başar'ın, Tuncer Cücenoğlu'nun 40. sanat yılı olması nedeniyle sahneye koyduğu oyunda; Erhan Abir, Alev Oraloğlu, Sevtap Çapan, Caner Çandarlı, Orhan Hızlı, Nergis Çorakçı, Berrin Akdeniz, Zeki Yıldırım, Vildan Türkbaş, Hüsnü Demiralay, Göksel Arslan rol alıyor. Oyun, 26-30 Ocak 2011 tarihleri arasında Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde…

Tehlikeli İlişkiler, 18. yüzyıl sonlarında, dönemin Fransız aristokrasisine dair eleştiri sunuyor. Choderlos de Laclos tarafından yazılan eserde, tutkulu bir aşk hikâyesi ekseninde ikiyüzlü cemiyetin tüm değerlerden yoksun, yıkıcı görüntüsü çiziliyor. Aleksandar Popovski'nin yönettiği oyunda; Şebnem Köstem, Levent Üzümcü, Selin İşcan, Tomris İncer, Esra Ronabar, Ece Özdikici, Cemal Ahhan Şener, İrem Arslan Aydın rol alıyor. Tehlikeli İlişkiler 5-9 Ocak 2011 tarihleri arasında Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde izlenebilir.

Alemdar adlı oyunda, isyancılar ayaklanmış, padişah öldürülmüştür. Sınır boyundan kalkıp gelen Alemdar Mustafa Paşa, II. Mahmud'u isyancıların elinden kurtarır. Bir kuluna tahtını ve canını borçlu olan bir padişahla, padişahın canını ve tahtını kollamak isteyen bir paşa karşı karşıyadır şimdi. Üstelik yeniçerilerin hem Alemdar Mustafa Paşa'ya, hem de Padişah II. Mahmud'a karşı ateşlediği bir yangının tam ortasında… Orhan Asena'nın yazdığı oyunu Engin Alkan yönetiyor.

12-16 Ocak 2011 tarihleri arasında Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde seyirci ile buluşacak olan oyunda; Erhan Abir, Can Başak, Serdar Orçin, Emrah Özertem, Hakan Arlı, Oya Palay, Yeliz Gerçek, Berna Adıgüzel, Aslı Nimet Altaylar, Zafer Kırşan, Ümit Daşdöğen, Tolga Coşkun, Çiğdem Gürel, Esra Karabaş, Hüseyin Tuncel, Murat Üzen rol alıyor.

Romeo ve Juliet'te, iki aile arasında bitmek bilmeyen bir nefret ve düşmanlığın gölgesinde yeşeren büyük bir aşk anlatılıyor. Bu öyküyü bir aşk söylencesine dönüştürerek, temel bir "aşk" imgesi yaratan Shakespeare, bu yolla acımasız toplumsal gerçeklerle gerçek sevgi arasındaki çelişkiyi gözler önüne seriyor. Shakespeare'in büyük aşk tragedyasının temelinde yatan aile düşmanlığı yüzünden, Romeo ve Juliet arasındaki aşk, ancak sevgililerin ölümüyle "ölümsüz" bir kimliğe bürünüyor…

Oyun, Kemal Başar'ın rejisiyle, 19-23 Ocak 2011 tarihleri arasında Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde seyirciyle buluşuyor. Oyunda; Levend Yılmaz, Hikmet Körmükçü, Selçuk Soğukçay, Müge Akyamaç, Mert Turak, Ece Özdikici, Ersin Umulu, Caner Çandarlı, Kubilay Penbeklioğlu, Selçuk Yüksel, Can Doğan, Mehmet Bulduk, Nevzat Çankara, Nurdan Gür, Hüsnü Demiralay, Özge O'Neill Sarımola, Selin Türkmen, Serkan Bacak, Bahar Özge Göze, Murat Güreç, Yasemin Güvenç, Hamit Erentürk, Melisa Demirhan, Senem Oluz, Berk Samur rol alıyor.

Surname 2010 adlı oyunda kocasının ölümünün ardından açtığı sahafında, özel bir nedenle geceyi bekleyen Sühendan Hanım, kocasına ait hiç görmediği notlarla karşılaşır. Bu notlar, kocasının kendisi için düşündüğü "sözde şenliğe" dair fikirleri içermektedir. Yazılanları şaşkınlıkla okumaya başlayan Sühendan Hanım; kendisini bir düşün içinde, geçmiş ile bugünün İstanbul'u arasında gerçekleşen bir şenliğin tam ortasında bulur.

Oyunda; Ayşem Yağmur Ulusoy, Can Alibeyoğlu, Ceren Hacımuratoğlu, Derya Keykubat, Derya Yıldırım, Elyesa Çağlar Evkaya, Engin Akpınar, Eraslan Sağlam, İrem Erkaya, Mana Alkoy, Mehmet Soner Dinç, Mert Aykul, Özgür Atkın, Özgür Tanık, Seda Fettahoğlu, Semah Tuğsel, Seza Güneş, Şeyda Arslan, Uğur Dilbaz, Yiğit Sertdemir, Zeynep Göktay Dilbaz rol alıyor. Proje tasarımını Candan Seda Balaban ile Yiğit Sertdemir'in yaptığı oyunu, Yiğit Sertdemir yazıp yönetti. Surname 2010, 26-30 Ocak 2011 tarihleri arasında Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde; 5-9 Ocak 2011 tarihleri arasında ise Ümraniye Sahnesi'nde seyredilebilir.

Merhaba Hoşçakal, yıllar sonra eve dönen Hester'in erkek kardeşi Johnnie'yle yaşadığı birkaç saat süren hesaplaşmasını konu alıyor. Yaşamın savurup attığı bu iki kardeşin yitirdiği aile, çocukluk, sevinç, umut, aşk, adına ne varsa her şeyi sorguluyor. Aile geçmişine dair bireylerin birbirini yıkan sırlarının açıldığı o gecede Hester'i ağır sürprizler beklemektedir. Athol Fugard'ın yazdığı Taner Barlas'ın yönettiği oyun, 5-9 Ocak 2011 tarihleri arasında Fatih Reşat Nuri Sahnesi'nde seyircilerini bekliyor. Oyunda Tolga Yeter ve Ayşen Çetiner Sezerel rol alıyor.

Gizli Oturum, insanın özgür iradesiyle seçtiği varoluşun başkası karşısında değiştirilemeyeceğini işliyor. Garcin, Estelle ve Ines ölümün döngüsü içinde, hayatlarında olan biten her şeyi önce eksik bir biçimde, sonrasında ise içtenlikle birbirleriyle paylaşırken; aslında geçmişteki hatalarını ve gerçek kişiliklerini ortaya koyuyorlar. Oyunda; Ece Okay, Özge Özder, Emre Narcı, Osman Gidişoğlu-İskender Bağcılar-Enes Mazak rol alıyor. Çağdaş tiyatro klasikleri arasına girmiş olan Jean Paul Sartre'ın oyununu Ergün Işıldar yönetiyor. Gizli Oturum, 12-16 Ocak 2011 tarihleri arasında Fatih Reşat Nuri Sahnesi'nde seyredilebilir

Bekleme Salonu'nda her şey bir firmanın eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla mülakat yapması ile başlar. Yapılan elemeler sonucunda, iki genç adam ve bir kadından oluşan üç kişi, mülakatın son aşamasına kalmışlardır. Oyun, bu üç kişinin aynı oda içersinde kilitli kalmalarını ve odadan çıkma çabalarını anlatıyor. Yiğit Sertdemir'in yazdığı Tolga Yeter'in yönettiği oyunda; Cengiz Tangör, Ertuğrul Postoğlu, Zeynep Özyağcılar rol alıyor. Oyun 19-23 Ocak 2011 tarihleri arasında Fatih Reşat Nuri Sahnesi'nde…

Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz, 5-9 Ocak 2011 tarihleri arasında Kâğıthane Sadabad Sahnesi'nde izleyicisiyle buluşacak… Aziz Nesin'in kaleminden birey-devlet ilişkisini sorgulayan oyunu, Y. Kenan Işık yönetiyor. Oyunda; Derya Kurtuluş, Ezgim Kılınç, Nur Saçbüker, Hasibe Eren, Ergün Işıldar, Şevket Avşar, Mehmet Bulduk, Can Doğan, Savaş Barutçu, Tuğrul Arsever, Mert Turak, Yalçın Avşar, Mevlüt Demiryay, Osman Gidişoğlu, Volkan Ayhan, Murat Güreç, Murat Üzen, Hamit Erentürk, Reyhan Karasu, Selin Türkmen, Senem Oluz, Berna Adıgüzel, Nurdan Kalınağa, Tolga Coşkun, Kahraman Acehan, Tankut Yıldız, Özgürefe Özyeşilpınar, Göksel Arslan, Cihan Kurtaran, Yasemin Güvenç, Özge O'Neill Sarımola, Bahar Özge Göze, Yılmaz Arda Alpkıray, Okan Patırer, Doğan Şirin, Berk Samur rol alıyor. Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz'ın müzikleri Timur Selçuk imzasını taşıyor.

Tarla Kuşuydu Juliet'te, Shakespeare'in yüzyıllardır insanları gözyaşına boğan karakterleri Romeo ve Juliet, Ephraim Kishon'un yeni kurgusunda günlük yaşantı ve çığırından çıkmış bir evlilik içinde ele alınıyor. Tarla Kuşuydu Juliet, 12-16 Ocak 2011 tarihleri arasında Kâğıthane Sadabad Sahnesi'nde; 5-9 Ocak 2011 tarihleri arasında ise Üsküdar Musahipzade Celâl Sahnesi'nde seyircisini bekliyor. Engin Alkan'ın yönettiği oyunda Engin Alkan, Sevinç Erbulak, Çağlar Çorumlu, Murat Bavli rol alıyor.

Dört Kişilik Bahçe'de geçmişte renkli günlere tanıklık etmiş ahşap konak artık, üç "unutulmuş" kadının ve eski bir Osmanlı paşası olan Server Bey'in kendi tenhalıklarına sığındığı bir limana dönüşmüştür. Değişen düzen içinde savrulan aile, artık hiçbir şeyin yaşamadığı bu konakta, tıpkı insana onarılmazlık duygusu veren bahçe gibi sırlarıyla birlikte tutukludur sanki…

Çağdaş Türk tiyatrosunun usta kalemi Murathan Mungan'dan, yüzleşmelerle gelişen hüzünlü bir hikâye. Arka planda ise son İstanbul… 19-30 Ocak 2011 tarihleri arasında Kağıthane Sadabad Sahnesi'nde sahnelenecek olan Dört Kişilik Bahçe'nin yönetmeni Ersin Umulu. Oyunda, Ayşe Kökçü, Sevil Akı, Metin Çoban, Esin Umulu rol alıyor.

İstanbul Hatırası'nda bir martının kanadında, bir dalganın kıvrımında İstanbul'da yaşanmış kırık bir aşk hikâyesi anlatılıyor. Tarık Şerbetçioğlu'nun yazıp yönettiği oyunda, mekân İstanbul, zaman yüzyıl, aşk her yerde… Meddah hikâyesini anlatmaya başladığında artık sadece söz vardır. Söz, Ali Amca'nın hikâyesine dönüşür. Zamanın imbiğinden süzülür. Gözlerimizin önüne serilir. 20. yüzyılın başlarında İstanbul'dayızdır artık. Yüzyılın başlangıç telaşı, dönüşümün eşiğinde bir imparatorluk, savaşlar, acılar, neşeler…

Hepsi iç içe geçiyor. Yürekler heyecanla çarpıyor, heyecanlar Direklerarası'nda alkışlara karışıyor… 5-9 Ocak 2011 tarihleri arasında Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde; 19-23 Ocak 2011 tarihlerinde ise Ümraniye Sahnesi'nde seyirciyle buluşacak müzikli oyunda; Toron Karacaoğlu, İbrahim Şirin, Naci Taşdöğen, Tarık Şerbetçioğlu, Ergun Üğlü, Binnur Şerbetçioğlu, Rahmi Elhan, Selma Kutluğ, İskender Bağcılar, Gökhan Eğilmezbaş rol alıyor.

Binali ile Temir, insanlardan uzak bir dağda yaşanan hesaplaşmanın hikâyesi. Çoban Temir'in ormanda yaralı olarak bulduğu namlı bir eşkıya olan Binali, yaralı haliyle kendine yardım eden Temir'e buyruk vermeye kalkışır. Ancak bu tavır buyruk almayı bilmeyen Temir'in hiddetiyle karşılanır. Ne namlı bir eşkıya olmasının ne de gücün korkusunu taşımayan Temir, Binali'ye karşı bir cengi başlatır.

İyileşmeyi bekleyen Binali'nin de cenk sırası gelecektir. Silahları erkeklik, cesaret, güç ya da sevgi olan "cenk"i kazananı aslında ruhu en az yaralı olanın gücü belirleyecektir. Murathan Mungan'ın yazdığı, Yıldırım Fikret Urağ'ın uyarlayıp yönettiği oyunda; Haldun Ergüvenç, Yıldırım Fikret Urağ, Gün Koper, Uskan Çelebi rol alıyor. Oyun, 12-16 Ocak 2011 tarihleri arasında Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde seyirciyle buluşacak.

Meraklısı İçin Öyle Bir Hikâye'de Savaş Dinçel, Türk edebiyatının en önemli kalemlerinden Sait Faik'in öykülerinden, anılarından, yazılarından yola çıkarak onun şahitliğinde bir İstanbul turu yaptırıyor seyircilere… Ergün Işıldar'ın yönettiği, Naşit Özcan'nın rol aldığı oyun, seyircileri, önce Burgazada, ardından Karaköy, Tünel, Beyoğlu, Hristaki Pasajı ve Taksim Parkı'na götürüyor. Oyun, 19-23 Ocak 2011 tarihleri arasında Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde seyredilebilir.

Ben Sinema Artisti Olmak İstiyorum'da; Libby Tucker, on altı yıldır görmediği babasının yanına geldiğinde nasıl karşılanacağını bilmiyordur. Hollywood'da senaryo yazarı olan babası Herbert Tucker, onun sinema artisti olma hayallerine yardım edecek midir? Bu karşılaşmayla başlayan geçmişin sorgulanmasına, babasının kız arkadaşı Steffy ile arasındaki sorunlar da eklenince gerilim artar.

Genç bir kızın hayalleriyle, hayattan düş kırıklıklarından yorulmuş bir adamın birbirlerini nasıl etkilediğine ve birbirlerine nasıl ihtiyaç duyduklarına tanık olacaksınız. Bu baba kız hikâyesinde içten içe sessiz sinemadan başlayarak sinemanın gelişimi, sorunları, insandaki yansımaları da işlenmekte... Oyun, 12-23 Ocak 2011 tarihleri arasında Üsküdar Musahipzade Celâl Sahnesi'nde… Neil Simon'un yazdığı S. Bora Seçkin'in yönettiği oyunda; Ezgim Kılınç, Derya Çetinel, Erhan Yazıcıoğlu rol alıyor.

Marat-Sade, 1808 yılında, Marquis de Sade'ın kapatıldığı Charenton Akıl Hastanesi'nde geçiyor ve akıl hastaları tarafından oynanması için Marquis de Sade tarafından yazılan bir oyun metninin, hastane yöneticileri ve seçkin bir seyirci kitlesine oynanışını anlatıyor...

Peter Weiss'ın yazdığı Ragıp Yavuz'un yönettiği oyunda; Kutay Kırşehirlioğlu, Radife Baltaoğlu, Yıldırım Fikret Urağ, Murat Garibağaoğlu, Çağlar Çorumlu, Çağrı Özgür Hün, Özge Özder, Cengiz Tangör, Ali Mert Yavuzcan, Murat Çoşkuner, Yeşim Koçak, Ozan Gözel, Aslıhan Kandemir, Doğan Altınel, Okan Patırer, Yasemin Güvenç, Özge O'Neill Sarımola, Ece Yıldız, Selim Can Yalçın, Nurdan Gür, Selin Türkmen, Reyhan Karasu, Özgürefe Özyeşilpınar, Burçak Çöllü, Bahar Özge Göze, Senem Oluz, Muzaffer Berişa, Altuğ Kutlu, Murat Güreç, Serkan Bacak, Hamit Erentürk rol alıyor. Oyun, 26-30 Ocak 2011 tarihleri arasında Üsküdar Musahipzade Celâl Sahnesi'nde seyirciyle buluşacak.

İntiharın Genel Provası'nda, intihar etmek isteyen bir mimar Tuna köprüsüne gelir. "Sanatsal bir ölüm" hayaliyle, sevgilisine son kez telefon edip aşkını vurgular. İntihar Eden Adam, köprüden tam atlayacağı sırada Balıkçı feryat edip onu durdurur: Köprü altına ağ yerleştirdiğinden adam buradan atlamamalıdır. Derken adamın sevgilisi Kadın belirir, intihara engel olmaya çalışır. İntihar Eden Adam tam atlayacakken Kadın ile Balıkçı dans etmeye başlar.

Bu sırada beyaz üniformasıyla Kaptan belirir. İntiharda kararlı olan adamın mesleğini öğrenince ona bir iş teklifi yapar. Duşan Kovaçeviç'in yazdığı oyunu M. Nurullah Tuncer yönetiyor. Bora Seçkin, Serhat Mustafa Kılıç, İbrahim Can, Bennu Yıldırımlar'ın rol aldığı oyun, 5-9 Ocak 2011 tarihleri arasında Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde…

Arzunun Onda Dokuzu, işgal edilen topraklarda kültürün, hayatın, bedenin, ruhun zorla ele geçirilmesi karşısında kadınların yaşadığı çıkmazları ve ölüm kalım savaşındaki dokuz kadını anlatıyor. Heather Raffo'nun yazdığı oyunu Arif Akkaya yönetiyor. 12-16 Ocak 2011 tarihleri arasında Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde oynanacak Arzunun Onda Dokuzu'nda;

Hikmet Körmükçü, Hasibe Eren, Bensu Orhunöz, Cihan Kurtaran rol alıyor.

Yüzleşme… Deniz kıyısındaki istasyonda yolları kesişen yalnız insanlar… Bir yanda geçmişe dönük kırgınlıkları ve pişmanlıkları ile geçmişini irdeleyen Züleyha, diğer yanda tek derdi para olan, yaşamı basit sorularıyla anlamlandırmaya çalışan ve umudunu yitirmeyen Yadigâr... İki farklı kültürün insanları olmalarına rağmen, Yadigâr ile Züleyha arasında giderek bir iletişim kurulur ve bir süre sonra her ikisi de yaşadıkları içsel yolculuklarındaki büyük yüzleşmenin farkına varırlar. Arslan Kacar'ın yazdığı oyunu Ali Karagöz yönetiyor. 19-23 Ocak 2011 tarihleri arasında Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde sahnelenecek Yüzleşme'de; Perihan Savaş, Arslan Kacar, Samet Hafızoğlu ve Orcan Dönmezer rol alıyor.

Dünyanın Ortasında Bir Yer, erkeklerin koşullarını belirlediği bir dünyada sıkışmış kadınların öykülerini konu ediniyor. Özen Yula'nın yazdığı M. Nurullah Tuncer'in yönettiği oyun, törelerin, söylencelerin, toprağa dayalı gücün egemen olduğu yörelerin öyküsünü kadınların yaşadıkları üzerinden anlatıyor ve bireylerin ilişkilerindeki öç kavramına dayalı çatışmaları sunuyor.

12-16 Ocak 2011 tarihleri arasında Ümraniye Sahnesi'nde seyirci ile buluşacak oyunda; Esra Ronabar, Hüseyin Köroğlu, Eraslan Sağlam, Melahat Abbasova, Ezgi Sümer Yolcu, İrem Arslan Aydın, Tomris İncer, Ümran İnceoğlu, Deniz Evrenol, Ezgim Kılınç, Nurdan Kalınağa, Pelin Budak, Burcu Çoban, Pınar Aygün rol alıyor.

Bozuk Düzen, yaşadıkları kasabadaki depremden zarar görerek, İstanbul'a yerleşmek zorunda kalan orta halli bir ailenin, büyük şehrin karmaşası içinde yaşama tutunabilme çabalarını anlatıyor. Birbirinden uzak yaşayan ve hiçbir ortak paylaşımları bulunmayan kardeşler, içine düştükleri yalnızlıktan, yine birbirlerine tutunarak kurtulmaya çalışırlar.

Ancak yeniden kenetlenmek için artık çok geçtir. Hiçbir şey arkalarında bıraktıkları gibi olmayacaktır… Güner Sümer'in yazdığı Burteçin Zoga'nın yönettiği oyunda; Gün Koper, Gürol Güngör, Demet Bozyaka, Berrin Koper, Aziz Sarvan, Selin İşcan, Perihan Savaş, Uğurtan Atakan-Ahmet Özaslan, Çağlar Polat, Yılmaz Meydaneri, Enes Mazak rol alıyor. Oyun, 26-30 Ocak 2011 tarihleri arasında Ümraniye Sahnesi'nde seyredilebilir

Maskeliler, İsrailli yazar Ilan Hatsor'un kaleminden, Filistinli üç erkek kardeşin, savaşın ortasında birbirleriyle yaşadıkları hesaplaşmaları anlatıyor. Taner Barlas'ın yönettiği Maskeliler'de Serdar Orçin, Levent Üzümcü, Mehmet Gürhan rol alıyor. Oyun 28-29 Ocak 2011 tarihlerinde Küçükçekmece Sefaköy KSM Sahnesi'nde seyredilebilir.

İBB Şehir Tiyatroları Ocak Ayı Çocuk Oyunları…

İBB Şehir Tiyatroları, yeni yılın ilk ayında küçük tiyatroseverleri yeni bir çocuk oyunuyla buluşturuyor. Seza Güneş'in yazıp yönettiği Cambazhane adlı oyun 22-23-27-28-29-30 Ocak 2011 tarihlerinde Gaziosmanpaşa Ferih Egemen Çocuk Tiyatrosu Sahnesi'nde…

"Farklı Olanlar ve Farklı Gelişenler Tiyatro Projesi" kapsamında sahnelenen Biri Hiçbiri ya da Hepsi adlı oyun küçük tiyatroseverlerle buluşacak. Ücretsiz olan bu gösteri 12-19 Ocak 2011 tarihlerinde Fatih Reşat Nuri Sahnesi'nde seyredilebilir. Oyunun yazarı ve yönetmeni Yonca İnal Eğilmezbaş.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat İBB Şehir Tiyatroları’nda Ocak Ayında 4’ü Yeni 33 Oyun… - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement