İBB Şehir Tiyatroları’nda Aralık Ayının İkinci Haftasında - Son Dakika
Kültür Sanat

İBB Şehir Tiyatroları’nda Aralık Ayının İkinci Haftasında

İBB Şehir Tiyatroları’nda Aralık Ayının İkinci Haftasında

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Aralık Ayının İkinci Haftasında 13 Oyunla İzleyicilerin Karşısına Çıkıyor

06.12.2010 19:22  Güncelleme: 19:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul büyükşehir belediyesi şehir tiyatroları, aralık ayının ikinci haftasında 13 oyunla izleyicilerin karşısına çıkıyor. İBB Şehir Tiyatroları'nda 8-12 Aralık 2010 tarihleri arasında sahnelenecek oyunlar şöyle; Dünyanın Ortasında Bir Yer, Kafes, Dört Kişilik Bahçe, Bekleme Salonu, İstanbul Efendisi, Meraklısı İçin Öyle Bir Hikâye, Bozuk Düzen, Biri Hiçbiri ya da Hepsi, Çizmeli Kedi, Karagöz Balıkçı, Benim Arkadaşım Yok, Fareli Köyün Kavalcısı, Boya Benek...

Dünyanın Ortasında Bir Yer, erkeklerin koşullarını belirlediği bir dünyada sıkışmış kadınların öykülerini konu ediniyor. Özen Yula'nın yazdığı M. Nurullah Tuncer'in yönettiği oyun, törelerin, söylencelerin, toprağa dayalı gücün egemen olduğu yörelerin öyküsünü kadınların yaşadıkları üzerinden anlatıyor ve bireylerin ilişkilerindeki öç kavramına dayalı çatışmaları sunuyor.

8-12 Aralık 2010 tarihleri arasında Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde seyirci ile buluşacak oyunda; Esra Ronabar, Hüseyin Köroğlu, Eraslan Sağlam, Melahat Abbasova, Ezgi Sümer Yolcu, İrem Arslan Aydın, Tomris İncer, Ümran İnceoğlu, Deniz Evrenol, Ezgim Kılınç, Nurdan Kalınağa, Pelin Budak, Burcu Çoban, Pınar Aygün rol alıyor.

Kafes'te, dünyadaki olumsuz gelişmeleri, yaşamın ve bireylerin yozlaşmasını, her şeyin çıkar üzerinde biçimlenmesini protesto etmek amacıyla, evinde kendini bir kafese kapatan Christiano'nun, bir yanıyla da Anton Çehov'un yapıtlarından yola çıkarak, yaşamı anlamaya, kavramaya ve değerlendirmeye çalışması anlatılıyor.

Mario Fratti'nin yazdığı Ali Gökmen Altuğ'un yönettiği oyunda; Mert Turak, Tolga Coşkun, Hikmet Körmükçü, Yalçın Avşar, Esra Ede, Kubilay Penbeklioğlu, Caner Çandarlı, Senan Kara Tutumluer rol alıyor. Oyun, 8-12 Aralık 2010 tarihleri arasında Fatih Reşat Nuri Sahnesi'nde seyirciyle buluşacak.

Dört Kişilik Bahçe'de geçmişte renkli günlere tanıklık etmiş ahşap konak artık, üç "unutulmuş" kadının ve eski bir Osmanlı paşası olan Server Bey'in kendi tenhalıklarına sığındığı bir limana dönüşmüştür. Değişen düzen içinde savrulan aile, artık hiçbir şeyin yaşamadığı bu konakta, tıpkı insana onarılmazlık duygusu veren bahçe gibi sırlarıyla birlikte tutukludur sanki…

Çağdaş Türk tiyatrosunun usta kalemi Murathan Mungan'dan, yüzleşmelerle gelişen hüzünlü bir hikâye. Arka planda ise son İstanbul… 8-12 Aralık 2010 tarihleri arasında Kağıthane Sadabad Sahnesi'nde sahnelenecek olan Dört Kişilik Bahçe'nin yönetmeni Ersin Umulu. Oyunda, Ayşe Kökçü, Sevil Akı, Metin Çoban, Esin Umulu rol alıyor.

Bekleme Salonu'nda her şey bir firmanın eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla mülakat yapması ile başlar. Yapılan elemeler sonucunda, iki genç adam ve bir kadından oluşan üç kişi, mülakatın son aşamasına kalmışlardır. Oyun, bu üç kişinin aynı oda içersinde kilitli kalmalarını ve odadan çıkma çabalarını anlatıyor. Yiğit Sertdemir'in yazdığı Tolga Yeter'in yönettiği oyunda; Cengiz Tangör, Ertuğrul Postoğlu, Zeynep Özyağcılar rol alıyor. Oyun 8-12 Aralık 2010 tarihleri arasında Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde seyredilebilir.

İstanbul Efendisi'nde, kızına uygun bir damat adayı bulmak için, dönemin batıl inançlarına bel bağlayan bir babanın gülünç durumu anlatılıyor. Musahipzade Celâl'in yazdığı, Engin Alkan'ın yönettiği oyun, 8-12 Aralık 2010 tarihleri arasında Üsküdar Musahipzade Celâl Sahnesi'nde seyredilebilir.

İstanbul Efendisi'nde; Engin Alkan, Zafer Kırşan, Volkan Ayhan, Hüseyin Tuncel, Ümit Daşdöğen, Çağlar Çorumlu, Emrah Özertem, Tuğrul Arsever, Cihan Kurtaran, Serkan Bacak, Murat Üzen, Hamit Erentürk, Mahperi Mertoğlu, Berna Adıgüzel, Derya Çetinel, Sevinç Erbulak, Selin Türkmen, Reyhan Karasu, Çiğdem Gürel, Senem Oluz rol alıyor.

Meraklısı İçin Öyle Bir Hikâye'de Savaş Dinçel, Türk edebiyatının en önemli kalemlerinden Sait Faik'in öykülerinden, anılarından, yazılarından yola çıkarak onun şahitliğinde bir İstanbul turu yaptırıyor seyircilere… Ergün Işıldar'ın yönettiği, Naşit Özcan'ın rol aldığı oyun, seyircileri, önce Burgazada, ardından Karaköy, Tünel, Beyoğlu, Hristaki Pasajı ve Taksim Parkı'na götürüyor. Oyun, 8-12 Aralık 2010 tarihlerinde Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde seyredilebilir.

Bozuk Düzen, yaşadıkları kasabadaki depremden zarar görerek, İstanbul'a yerleşmek zorunda kalan orta halli bir ailenin, büyük şehrin karmaşası içinde yaşama tutunabilme çabalarını anlatıyor. Birbirinden uzak yaşayan ve hiçbir ortak paylaşımları bulunmayan kardeşler, içine düştükleri yalnızlıktan, yine birbirlerine tutunarak kurtulmaya çalışırlar.

Ancak yeniden kenetlenmek için artık çok geçtir. Hiçbir şey arkalarında bıraktıkları gibi olmayacaktır… Güner Sümer'in yazdığı Burteçin Zoga'nın yönettiği oyunda; Gün Koper, Gürol Güngör, Demet Bozyaka, Berrin Koper, Aziz Sarvan, Selin İşcan, Perihan Savaş, Uğurtan Atakan-Ahmet Özaslan, Çağlar Polat, Yılmaz Meydaneri, Enes Mazak rol alıyor. Oyun, 8-12 Aralık 2010 tarihleri arasında Ümraniye Sahnesi'nde seyredilebilir.

Aralık Ayının İkinci Haftası Çocuk Oyunları…

İBB Şehir Tiyatroları, Aralık ayının ikinci haftasında da küçük tiyatroseverlerle buluşmaya devam ediyor.

Biri Hiçbiri ya da Hepsi adlı oyun "Farklı Olanlar ve Farklı Gelişenler Tiyatro Projesi" kapsamında sahneleniyor. Ücretsiz olan bu gösteri 8 Aralık 2010 tarihinde Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde seyredilebilir. Oyunun yazarı ve yönetmeni Yonca İnal Eğilmezbaş.

Karagöz Balıkçı, 11-12 Aralık 2010 tarihlerinde Gaziosmanpaşa Ferih Egemen Çocuk Tiyatrosu Sahnesi'nde seyirciyle buluşacak. Özgür Atkın ve Ceren Hacımuratoğlu'nun birlikte yazdıkları oyunu, Özgür Atkın yönetiyor.

Çizmeli Kedi adlı oyun, 11-12 Aralık 2010 tarihlerinde Fatih Reşat Nuri Sahnesi'nde seyredilebilir. Emill Alfred Hermann'ın yazdığı oyunun yönetmeni Tolga Yeter…

Gökçe Okay Delagrange'nin yazdığı Ece Okay'ın yönettiği Boya Benek oyunu 9-10 Aralık 2010 tarihlerinde ise Kâğıthane Küçük Kemal Çocuk Tiyatrosu Sahnesi'nde…

Turgut Denizer'in yazıp yönettiği Benim Arkadaşım Yok, 9-10 Aralık 2010 tarihlerinde Gaziosmanpaşa Ferih Egemen Çocuk Tiyatrosu Sahnesi'nde; 11-12 Aralık 2010 tarihlerinde ise Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde seyredilebilir.

Adrian C. Mitchell'in yazdığı, Gülsün Siren Kınal'ın oyunlaştırdığı ve Cem Karakaya'nın yönettiği Fareli Köyün Kavalcısı, 11-12 Aralık 2010 tarihlerinde Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde…

İyi seyirler…

Dünyanın Ortasında Bir Yer

8-12 Aralık 2010 Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi

Kafes

8-12 Aralık 2010 Fatih Reşat Nuri Sahnesi

Dört Kişilik Bahçe

8-12 Aralık 2010 Kağıthane Sadabad Sahnesi

Bekleme Salonu

8-12 Aralık 2010 Kadıköy Haldun Taner Sahnesi

İstanbul

8-12 Aralık 2010 Üsküdar Musahipzade Celâl Sahnesi

Meraklısı İçin Öyle Bir Hikâye

8-12 Aralık 2010 Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi

Bozuk Düzen

8-12 Aralık 2010 Ümraniye Sahnesi

Biri Hiçbiri ya da Hepsi

8 Aralık 2010 Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi

Karagöz Balıkçı

11-12 Aralık 2010 Gaziosmanpaşa Ferih Egemen Çocuk Tiyatrosu Sahnesi

Çizmeli Kedi

11-12 Aralık 2010 Fatih Reşat Nuri Sahnesi

Boya Benek

9-10 Aralık 2010 Kâğıthane Küçük Kemal Çocuk Tiyatrosu Sahnesi

Benim Arkadaşım Yok

9-10 Aralık 2010 Gaziosmanpaşa Ferih Egemen Çocuk Tiyatrosu Sahnesi

11-12 Aralık 2010 Kadıköy Haldun Taner Sahnesi

Fareli Köyün Kavalcısı

11-12 Aralık 2010 Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat İBB Şehir Tiyatroları’nda Aralık Ayının İkinci Haftasında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beşiktaş Kültür Merkezi'nden 'Dragons and Mythical Beasts' kukla gösterisi
    22:54 Beşiktaş Kültür Merkezi'nden 'Dragons and Mythical Beasts' kukla gösterisi

    Beşiktaş Kültür Merkezi (BKM) tarafından düzenlenen 'Dragons and Mythical Beasts' kukla gösterisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Maximum Uniq Hall'de seyirciyle buluştu. Yazar ve yönetmen Derek Bond'un mitolojik hikayelere yer verdiği gösteri, çocukların zihnindeki canavar algısını değiştirmeyi hedefliyor. Seyirciler arasından seçilen çocuklarla interaktif bir oyun oynanan gösteride, oyuncu Ata Dirilgen çocuklara hem hikaye anlatıcısı hem de kahraman yetiştiricisi olarak eşlik ediyor. Gösterinin amacı, çocukların hayal güçlerini geliştirmek ve onlara cesaret vermek. İngiltere tiyatrosunun önemli ödüllerinden Olivier Ödülü'ne aday olan kukla şovu, devasa taş trol, gizemli Indrik, görkemli Griffin, tek boynuzlu at, diş perisi ve ejderha gibi birçok kukla ile çocukları fantastik hikayelerle tanıştırıyor. Gösteri, 20-23 Nisan tarihleri arasında sahnelenmeye devam edecek.

  • Ankara'da Cumhuriyet Korosu Türk Halk Müziği Konseri Verdi
    22:49 Ankara'da Cumhuriyet Korosu Türk Halk Müziği Konseri Verdi

    Başkentte çeşitli meslek gruplarından gönüllülerin oluşturduğu Cumhuriyet Korosu, 'Yüzyılın Başkenti Ankara' adlı Türk halk müziği konseri verdi. Yenimahalle ilçesindeki Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, Ankara'nın türkülerinin yanı sıra Rumeli, Kütahya, Burdur, Kırıkkale, Sivas, Erzincan, Artvin yöreleri ile Kıbrıs ve Azerbaycan'dan ezgiler dinleyicilerle buluştu. Başkentteki, Ulusal Mimarlık akımlarına örnek teşkil eden tarihi yapı ve binaların da tanıtıldığı konserde, çeşitli halk oyunu gösterileri yapıldı. Şef Serdar Yasun yönetiminde 30 eserin seslendirildiği konsere Ankaralılar yoğun ilgi gösterdi.

  • Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Tuğba Yurt konser verdi
    22:38 Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Tuğba Yurt konser verdi

    Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında şarkıcı Tuğba Yurt, Seyhan Nehri kıyısındaki Merkez Park'ta konser verdi. Konserde çok sayıda kişi şarkılara eşlik etti ve Yurt'un performansı büyük alkış aldı.

  • Güroymak'ta Çocuklar İçin Sinema Etkinliği Düzenlendi
    21:54 Güroymak'ta Çocuklar İçin Sinema Etkinliği Düzenlendi

    Bitlis'in Güroymak ilçesinde, Kaymakamlık tarafından başlatılan proje kapsamında Kaleli Köyü ve Köşk mezrasında yaşayan çocuklar için sinema etkinliği düzenlendi. Ahmet Mücteba Albayrak Bilgi Evi'ne getirilen çocuklar, yeni açılan sinema salonunda film izledi. Etkinlikle çocukların kültür ve sanatla buluşması hedeflendi.

  • Bingöl'de Hesarek Kayak Merkezi, turizm koruma ve gelişim bölgesi ilan edildi
    21:47 Bingöl'de Hesarek Kayak Merkezi, turizm koruma ve gelişim bölgesi ilan edildi

    Bingöl'de kış turizminin gözde tesislerinden biri olan Hesarek Kayak Merkezi, Cumhurbaşkanı kararı ile Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi ilan edildi. Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, bu kararın Bingöl'ün cazibe merkezi haline gelmesini sağlayacağını belirtti.

  • Van Kalesi'ndeki Süleyman Han Camisi restorasyon sonrası ibadete açıldı
    21:19 Van Kalesi'ndeki Süleyman Han Camisi restorasyon sonrası ibadete açıldı

    Van Kalesi'nin zirvesinde bulunan Süleyman Han Camisi, restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından ibadete açıldı. Van Valisi Ozan Balcı, caminin açılışında yaptığı konuşmada, Van'ın imarı ve inşası konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını belirtti ve Van Kalesi'nin restorasyonunun tamamlanmasıyla birlikte Van'ın kültür, turizm ve ekonomisine büyük katkı sağlanacağını ifade etti.

  • Devrim Erbil'in Inspirations adlı sergisi sanatseverlerle buluştu
    21:18 Devrim Erbil'in Inspirations adlı sergisi sanatseverlerle buluştu

    Devlet sanatçısı Devrim Erbil'in 60. yılını kutlamak amacıyla düzenlenen Inspirations adlı karma sergi, İstanbul Sinema Müzesi'nde açıldı. Sergide, Erbil'in daha önce sergilenmemiş eserlerinin yanı sıra farklı sanatçıların da eserleri yer alıyor. Erbil, sergiyle birlikte sanat hayatının 60. yılını geride bıraktığını belirterek, sanata ve sanatın içinde olmaya doyamadığını ifade etti. Sergi, 30 Haziran'a kadar ziyaret edilebilecek.

  • Müjde Ar'a Münih Türk Film Günlerinde 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü'
    21:10 Müjde Ar'a Münih Türk Film Günlerinde 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü'

    Münih'te düzenlenen 35. Münih Türk Film Günlerinde Yeşilçam'ın usta oyuncusu Müjde Ar'a 50. Sanat Yılı dolayısıyla 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü' verildi. Müjde Ar ödülünü aldıktan sonra yaptığı konuşmada kadınları desteklemeye adadığı hayatını anlattı ve kendisine verilen ödülün iki sahibi olduğunu belirtti. Ayrıca, Müjde Ar'ın Şener Şen ile başrolleri paylaştığı 'Şalvar Davası' adlı film restore edilerek festivalde gösterildi.


Advertisement