İaosb 19 Yılda 19 Bin Fidanı Buluşturdu - Son Dakika
Yerel

İaosb 19 Yılda 19 Bin Fidanı Buluşturdu

İaosb 19 Yılda 19 Bin Fidanı Buluşturdu

Çevreci kimliği ile Türkiye’deki OSB’lere örnek olan İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İAOSB), Ege Orman Vakfı ile birlikte Urla-Kadıovacık Köyü ağaçlandırma sahasında 13 bin 210 fidanlık İAOSB Hatıra Ormanı oluşturdu.

15.04.2014 12:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çevreci kimliği ile Türkiye'deki OSB'lere örnek olan İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İAOSB), Ege Orman Vakfı ile birlikte Urla-Kadıovacık Köyü ağaçlandırma sahasında 13 bin 210 fidanlık İAOSB Hatıra Ormanı oluşturdu. Çevreye değer katarak üretmeyi ilke edinen İAOSB, Ege Orman Vakfı'na önceki dönemlerde bağışladığı fidanlarla birlikte toplam 19 bin fidanı doğaya kazandırdı.

Bölge çalışanları ve katılımcılarının yer aldığı fidan dikimi etkinliğinde konuşan Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol, ağaçlandırma sahasında İzmir Orman Bölge Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nin çevreye olan duyarlılığının herkese örnek olmasını temenni ettiklerini bildiren Gençol, "İAOSB Ege Orman Vakfı'nın çalışmalarını yakından takip ediyor. Sanayicilerimizi bu anlamda bilinçlendiriyor, bağışlar yapıyor.

Türkiye'nin ağaçlandırılmasını destekliyor. 2009 yılından bu yana sürdürülen İAOSB Hatıra Ormanı'nın fidan dikimi, bugün son fidanlarımızın da can suyu ile buluşmasının ardından sonlanmış olacak. Her yönü ile kazandıran bu çalışmalar, ülkemizin nefes almasını sağlarken, fidanların dikildiği bölgelerdeki vatandaşlarımıza da istihdam sağlıyor" diye konuştu.

İAOSB Bölge Müdür Yardımcısı Muammer Karadaş da çevreyi kirletmeden üretim gerçekleştirmeye çalıştıklarını vurgulayarak, "Türkiye'nin en çevreci OSB'leri arasında yer alıyoruz. Tüm çalışmalarımızı çevreyi koruma amacını geri plana atmadan sürdürüyoruz. Kendi içimizdeki yapılanmanın yanı sıra çevreye olumlu geri dönüşü olacak her türlü çalışmaya da destek vermeye çalışıyoruz. Doğayı koruyarak çevreye yeni değerler katabilmek adına farkındalık yaratmayı hedefliyoruz. Ege Orman Vakfı ile çalışmalarımız devam edecek" dedi.

Konuşmaların ardından fidanlar toprakla buluştu, can suları verildi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İaosb 19 Yılda 19 Bin Fidanı Buluşturdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement