İ Hayriye'ye Benzetti" Haberine Ek - Son Dakika
Güncel

İ Hayriye'ye Benzetti" Haberine Ek

İ Hayriye\'ye Benzetti" Haberine Ek

Yalova'da partisinin il başkanlığı tarafından düzenlenen iftar programına katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu çatı aday konusunda eleştirdi.

28.07.2014 00:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yalova'da partisinin il başkanlığı tarafından düzenlenen iftar programına katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu çatı aday konusunda eleştirdi. Soylu, 'Bu Kemal Kılıçdaroğlu, Türk siyasetine gelmiş bir talihsizliktirö dedi.

"YEDİ DÜVEL BİR ARAYA GELDİ"

Sporium Tesisleri'nde verilen iftar yemeğine katılan Süleyman Soylu, ilk olarak partililerle selamlaştı. İftar yemeğinin ardından bir konuşma yapan Soylu, bazı kesimlerin 'Yeni Türkiye'den korktuğunu söyledi. Soylu, ' Şimdi o eski Türkiye'nin bir takım unsurları bir araya gelmişler ve 21. asırda bir kutlu yürüyüşe, büyük bir milli yürüyüşe, milli şuura ve büyük bir anlayışa doğru yol alan bu büyük milleti oradan tekrar geri döndürmeye ve 12 yıldır bu topraklarda kazanılan bütün kazanımları yeniden eskiye döndürmeye yönelik bir anlayışı koymaya çalışıyorlar. Dikkat edin, 30 Mart'ta en büyük şiddeti ortaya koydular. Paralelciler bir taraftan, muhalefet bir taraftan, dünyadaki televizyonlar bir taraftan yedi düvel bir araya geldi. Hırsız dediler, arsız dediler, iftira attılar, montaj yaptılar, şantaj yaptılar, her türlü hadiseyi bir araya getirdiler ama başaramadılar. Şimdi plakı ters çevirmeye çalışıyorlar. Acaba yumuşak gidersek benzeyen bir imitasyon, bir çakma cumhurbaşkanı adayı bir şekilde bulursak acaba bu işi yine 2. tura bırakır ondan sonra bir kaos ortamı oluşturur da bir vesileyle Türkiye'de yıllardan beri vesayetin başı olarak nitelendirdiğimiz cumhurbaşkanlığı makamını, bu Haso'lara bu Memo'lara, bu poturlulara, bu şalvarlılara ve millet denilen bu kara kalabalıklara, kuru kalabalıklara kaptırmazsak ne olur diye bir endişe içerisindeler. Öyle yaptılar olmadı böyle yaptılar olmadı. Millet sandıkta her zaman desteğini verdi. ve şunu çok net bir şekilde söyleyeyim; bunlar yeni Türkiye'den korkuyorlar. Yeni Türkiye'de milletin daha çok pay alacağından korkuyorlar, bu milletin evlatlarının dünyadaki gençlerle rekabet etmesinden korkuyorlar, bu milletin yarına ait güçlü bir yürüyüşünden korkuyorlar. Bu milletin büyük hedeflerinden korkuyorlarö dedi.

"?SİYASETİMİZE GELMİŞ BİR TALİHSİZLİK"

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu çatı aday konusunda eleştiren Soylu, 'Kemal Kılıçdaroğlu kendisi gibi bir adam buldu. Tam bir cumhurbaşkanı adayı buldu. Ne dünü var ne de yarını var. Bu Kemal Kılıçdaroğlu, Türk siyasetine gelmiş bir talihsizliktir. Siyasetimize gelmiş bir talihsizlik. Biz ne istiyoruz biliyor musunuz' Bizi sıkıştıran, bize yol gösteren, bize öneride bulunan, yapmadığımız zaman projelerimizi tepemize binen bir muhalefet istiyoruz. Ama öyle bir muhalefet yok. Ben izliyorum. Her konuşmasında Sayın Başbakanımıza hakaret ediyor. Ailesine hakaret ediyor. Siyaset böyle ucuz olmamalı. Siyaset hakaret ve iftira üzerinden yapılmamalı. Biz büyük hedefler koyduk. O hedeflere ulaşmalıyız bizö dedi.

"YENİ TÜRKİYE KORKUSUNDA BOĞULACAKLAR"

Kılıçdaroğlu'nun bir sakızın karakterine benzeten Soylu, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

'Her cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi kriz, kavga, kaos çıkardılar, darbe çıkardılar. Bizi korkutmaya ve ürkütmeye çalıştılar ama yine halk kararını verdi. 2007'de cumhurbaşkanlığı için yapılan halk oylamasında millet yüzde 69'la beraber evet biz seçeceğiz dedi. Şimdi anahtar milletin elindedir. İşte o anahtarla beraber 2023'i, 2053'ü ve 2071'i hep birlikte yakalayacağız. Ama bu işten kim anlamaz biliyor musunuz' Söyleyeyim. Hani 1970'lerde bir sakız vardı Tipi Tip diye. Bildiniz mi? İçerisinden karikatürler çıkardı Tipi Tip. Tipi Tip Kemal bu işlerden anlamaz. O sadece hakaretten, iftiradan anlar. Bir siyasi karikatür halinde gelmiş maalesef. 2010 seçimlerini referandumları kaybedeceksin, 2011 seçimini kaybedeceksin, 2014 seçimini kaybedeceksin, şimdi meydanlarda ne olduğunu bilmediğini, tanımadığın, hangi olay karşısında hangi reaksiyonu gösterip göstermeyeceğini bilmediğin birini cumhurbaşkanı adayı olarak çıkaracaksın. Niçin? Tayyip Erdoğan düşmanlığından, millet düşmanlığından, milli irade düşmanlığından dolayı, yeni Türkiye korkusundan dolayı. Yeni Türkiye korkusunda boğulacaklar. Bilginiz olsun millet yeniden bunları sandığa gömecek. Aynen 30 Mart'ta olduğu gibi.ö

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İ Hayriye'ye Benzetti' Haberine Ek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şanlıurfa'da silah kaçakçılarına operasyon: 3 gözaltı
    10:19 Şanlıurfa'da silah kaçakçılarına operasyon: 3 gözaltı

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde düzenlenen silah kaçakçılığı operasyonunda çok sayıda ruhsatsız silah ele geçirildi, 3 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda, 2 uzun namlulu silah, 2 ruhsatsız tabanca, 1 ruhsatsız av tüfeği, 1 adet kurusıkı tabanca, 1 gaz el bombası ile çok sayıda mermi bulundu. Gözaltına alınan şüpheliler işlemleri için karakola götürüldü. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Hamur makinesine kaptırdığı eli, bileğinden koptu
    10:17 Hamur makinesine kaptırdığı eli, bileğinden koptu

    Karaman'da bir ekmek fırınında çalışan genç, dalgınlığı sonucu kolunu hamur makinesine kaptırarak elini bileğinden kaybetti. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Genç, yapılan müdahalenin ardından kopan eliyle birlikte Konya'da bir hastaneye sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi Belediye Başkanlarını Tebrik Etti
    10:16 Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi Belediye Başkanlarını Tebrik Etti

    Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetimi, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde seçilen belediye başkanlarına tebrik ziyaretinde bulundu. ETSO Yönetimi, Aziziye Belediye Başkanı Emrullah Akpunar, Palandöken Belediye Başkanı Av. Muhammet Sunar ve Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar'ı makamlarında ziyaret ederek başarı dileklerini iletti.

  • Türkiye Hazır Giyim Sektörü Dünya Liderliğine Oynayabilir
    10:14 Türkiye Hazır Giyim Sektörü Dünya Liderliğine Oynayabilir

    Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İş İnsanları Derneği (DOSABSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel, Türkiye'nin katma değeri yüksek ürünlerle marka olarak dünya liderliğine oynayabilecek durumda olduğunu belirtti. Hazır giyim ve tekstil sektöründe yaşanan düşüşe rağmen Avrupalı sektör temsilcilerinin Türkiye'ye yeniden 'yeşil ışık' yakması, sektöre umut verdi. Çevikel, Türkiye'nin artık ucuz değil, katma değeri yüksek marka üretmesi gerektiğini vurguladı ve Türk tekstil sektörünün dönüm noktasında olduğunu ifade etti.


Advertisement