Huzurevi'nin Ressamları Sergi Açtı - Son Dakika
Yerel

Huzurevi'nin Ressamları Sergi Açtı

Huzurevi\'nin Ressamları Sergi Açtı

Büyükşehir Belediyesi Huzurevi'nde kalan yaşlıların yaptığı yağlı boya tablolardan oluşan resim sergisi düzenlenen törenle açıldı.

02.04.2014 15:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükşehir Belediyesi Huzurevi'nde kalan yaşlıların yaptığı yağlı boya tablolardan oluşan resim sergisi düzenlenen törenle açıldı.

Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Merkezi'nde açılan sergi üniversite gençliği ve yaşlıları bir araya getirdi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim Merkezi (KAYMEK) tarafından Huzurevi'nde açılan resim kursu meyvelerini birbirinden güzel tablolarla verdi. Huzurevi'nde kalan beş kursiyer tarafından yapılan eserler Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Sitesi'nde sergilenmeye başladı. Serginin açılışını Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Mehmet Ali Karcıoğlu ve Huzurevi'nin ressam sakinleri yaptı.

Sergiye gezen Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, yaşlı ve sahipsiz insanlara sahip çıkmanın temel görevlerimizden biri olduğunu belirtti. Sahip çıkmanın sadece bir takım ihtiyaçları gidermek manasında olmadığını ifade eden Keleştemur, "Yaşlılarımıza sosyal bir takım imkanlar sağlamak da önemli. Bu bakımdan Kayseri Huzurevi takdir edilecek işler yapıyor. Böyle bir sergiye ev sahipliği yapmaktan mutluyuz" dedi.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Mehmet Ali Karcıoğlu da yapılan işin önemini vurgulayarak, "Sadece misafirlerimizin fiziki ihtiyaçlarını karşılamakla yetinmiyor, onların ruhlarına da hitap etmeye çalışıyoruz. Bu çerçevede de uğraş terapisi mahiyetinde çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Yaşlılarımızın ruh halini sergileme imkanı verdikleri için üniversitemize teşekkür ediyoruz. Gençlerle birlikte dede torun ilişkisini sürdürmek amacıyla kuşakları bir araya getirmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Sergideki tabloları yapan beş ressam arasında bulunan Mehmet Öztürk ve Muzaffer Akkoyun da kendilerine böyle bir imkanı sağlamasından dolayı Büyükşehir Belediye başkanı Mehmet Özhaseki'ye teşekkür etti.

Huzurevi'ndeki yaşlılarımızın yağlı boya çalışmalarından oluşan sergide 110 tablo yer alıyor. Sergi üç gün açık kalacak. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Huzurevi'nin Ressamları Sergi Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement