Hüseyin Çelik: 'Sırları Sızdırmak, Diplomatik ve Stratejik İhanettir' - Son Dakika
Politika

Hüseyin Çelik: 'Sırları Sızdırmak, Diplomatik ve Stratejik İhanettir'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, ''Kendi ülkesinin sırlarının dışarıya servis yapılması, kendi namusunu servis etmek gibidir’ dedi.

28.03.2014 13:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırşehir’de parti teşkilatı ile bir araya gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, “ Suriye meselesi ile ilgili olarak Dışişleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu başkanlığında yapılan toplantının ister alan dinlemesi ile ister başka türlü kaydedilerek ve bunun dışarıya servis edilmesi, akla ziyan, kabul edilmeyecek bir hiyanet örneğidir. Bu bir diplomatik hiyanettir, bu stratejik hiyanettir, bu milli menfaatlerimize karşı büyük bir hiyanettir ve bu bir ahlaki meseledir. Hepsinin üstünde bu bir ahlaksızlıktır. Bir insanın veya insan grubunun kendi ülkesinde milli menfaatlerini dışarıya servis yapması, kendi namusunu teşhir etmesinden farklı bir şey değildir” şeklinde konuştu.

AK PARTİ İKTİDARINDA İNTERNET ABONESİ ŞU AN 33 MİLYONA YAKLAŞTI

Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, şöyle devam etti:

''Dolayısıyla bunun birileri tarafından sorumsuzca yayınlanması da ayrı bir çerçevede değerlendirilmesi gerekiyor. AK Parti iktidara geldiği zaman Türkiye'de internet abonesi 20 bin kişi idi. Şu anda 33 milyona yaklaştı. Türkiye'de özellikle internet hizmetleri için yeraltına döşenen fiberoptik kablo uzunluğu bizim karayollarımızın toplamının dört katından fazladır. Türkiye'de gerçek manada bir dijital devrim yapılmıştır. Bizim internete karşı olmamız, sınır getirmemiz söz konusu değildir. Televizyon, internet ve bütün araçlar iyiye kullanılırsa iyi, kötüye kullanılırsa kötü sonuç verir. Silahı eğer güvenlik görevlisinin beline takarsanız gece rahat uyursunuz, asayişi temin eder ama bir teröristin elinde ölüm makinesi haline gelir. Neşter doktorun elinde hayat kurtarır, bir serserinin eline verirseniz, insanların bağırsaklarını yere döker. Görsel ve yazılı medyada suç olan bir şey, normal hayatta suç olan bir şey, sanal medyada ve sosyal

medyada niçin sevap olsun.

Siz haysiyet cellatlığı yapacaksınız. Ama ben sosyal medyada yapıyorum,dolayısıyla yaptığım normal diyeceksiniz. Siz insanların şahsiyetlerini ayaklar altına alacaksınız,özel hayatı deşifre edeceksiniz, ifşa edeceksiniz. Ama bunu sanal medyada yapacaksınız. Diyeceksinizki, benim yaptığım normaldir. İster facebook, ister twitter, ister youtube, hangisi olursa olsun bu uluslararası firmalar bize müstemleke gözü ile bakamazlar. Bizim hukukumuzu tanımamazlık edemezler. Bizim mahkemelerimizin kararlarını tanımayan ve bizim bu şekildeki taleplerimizi kulak ardı eden firmalar kendilerine çeki düzen vermedikleri sürece Türkiye onlara gerekli müeyyideleri uygulayacaktır ve bunun da onlar tarafından iyi bilinmesi gerekiyor.

BİZ, SURİYE’DEN GELENLERİ MİSAFİR ETMİŞİZ

Çelik, Suriye'den Türkiye'ye gelen 600-700 bin insan olduğunu da belirterek, ''Biz onlara kucak açmışız, misafir etmişiz. Bizim Suriye halkı ile bir derdimiz yok. Ama ana muhalefet partisinin lideri sayın Kemal Kılıçdaroğlu, adeta Beşar Esad'ın sözcülüğünü yapmaktadır. Düşürülen uçak meselesinde düşünebiliyor musunuz. Suriye'den önce Genelkurmay Başkanı'na bizim ana muhalefet liderimiz Baas sözcüsü olarak o en büyük tepkiyi gösteriyor'' dedi.

AK Parti'nin seçimi kurtarmak için savaş hesabı yaptığı gibi söylentilerin de dile getirildiğini vurgulayan Çelik, ''AK Parti'nin buna ihtiyacı yok ki arkadaşlar. Savaşa taraftar olan bir siyasi parti hiç bir zaman halkın gözünde sempatik olmaz. Bizim seçim kazanmamız için böyle bir şey yapmamız gerekmiyor. Bakın bütün yapılan kamuoyu anketlerine bakın. AK Parti zaten onlarla mukayese kabul edilmeyecek derece öndedir. Ben seçim yasaklarından dolayı şimdi anketleri açıklamayayım. AK Parti'nin buna ihtiyacı mı var? AK Parti huzur ve sükun istiyor. Biz kimsenin uçağına değil tavuğuna bile kış demeyiz. Ama bizim hava sahamızı ihlal ederse, bizim vatandaşlarımıza zarar verirse, bizim hükümranlık haklarımıza tecavüz ederse biz uçağını da düşürürüz, tankını da vururuz. Herkesin bilmesi lazım” dedi.

Bir savcının twitter hesabından Merhum Muhsin Yazıcıoğulu’ nun geçirdiği kaza sonrası Başbakan Erdoğan’ın kazadan hemen sonra bilgilenip ‘Bırakın Ölsün’ dediği iddiasına ise Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, “Buna cevap verirsem bunu çok ciddiye almış olurum. Onun için cevap vermiyorum” ifadelerini kullandı.

Çelik daha sonra teşkilat ziyaretlerine gitti.

ENDERHAN ÖZ

Hüseyin Çelik: \'Sırları Sızdırmak, Diplomatik ve Stratejik İhanettir\'
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Hüseyin Çelik: 'Sırları Sızdırmak, Diplomatik ve Stratejik İhanettir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement