Hüseyin Çelik: Hayati Yazıcı'nın Kabine Dışı Kalmasına Şaşırdım - Son Dakika
Güncel

Hüseyin Çelik: Hayati Yazıcı'nın Kabine Dışı Kalmasına Şaşırdım

Yeni kabineyi değerlendiren AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, ''gelenlerden şaşırtan, sürpriz bir isim olmadı. Ama Hayati Yazıcı'nın kabine dışı kalmasına şaşırdım'' dedi.

29.08.2014 14:49  Güncelleme: 15:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, NTV canlı yayınında Funda Görey'in sorularını yanıtladı.

"YENİ DEĞİL, YENİLENMİŞ BİR KABİNE"

Yeni kabineyi değerlendiren Çelik, ''62. hükümette görev alan arkadaşlarımı tebrik ediyorum öncelikle. Daha önceden devam eden arkadaşımız var ama 3 arkadaşımız kabine dışı kaldı 4 arkadaşımız kabineye dahil oldu. Ben hayırlı olmasını diliyorum ve tebrik ediyorum. AK Parti 2002 Kasım'ından beri aralıksız olarak iktidardadır. Hep tek partiye dayalı hükümetler oldu. Aslında buna yeni bir kabine demek pek doğru olmayabilir yenilenmiş bir kabinedir. Ama başbakan değişince o hükümet teknik olarak yeni bir hükümettir'' dedi.

"HAYATİ YAZICI'YA ŞAŞIRDIM"

Yeni kabineyi değerlendiren Çelik, 61. hükümetin Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın kabine dışı kalmasına şaşırdığını belirterek şöyle konuştu:

''Gelenlerden şaşırtan veya sürpriz olan bir isim olmadı ama ben Hayati Yazıcı'nın kabine dışı kalmasına şaşırdığımı ifade etmek isterim. Tabi hangi münazaralarla karar verildi ben iç yüzünü bilmiyorum.''

-Sizi şaşırtan bir isim oldu mu?

Gelenlerden şaşırtan bir isim olmadı ama ben Hayati Yazıcı'nın kabine dışı kalmasına şaşırdığını ifade etmek isterim. Tabi hangi münazaralarla karar verildi ben iç yüzünü bilmiyorum. İşini çok ciddiye alan pratik çözümleri olan, ticaret erbabına çok yakın olan bir isim.

-Sayın Beşir Atalay?

Hocam deriz biz kendisine. Beşir hoca hep kabinede olmuş bakanlardan birisidir. Beşir bey soğukkanlılığıyla ve abi pozisyonuyla gerçekten hepimizin üzerine hakkı olan ve partide önemli hizmetleri olan bir insandır. Eski başlayanların hepsi değişiyorsa Ali Babacan da değişebilirdi diye sorulabilir. Sayın Babacan bakan olduğu zaman 33 yaşındaydı. Sayın Babacan hem iç hem dış piyasaların ekonomik istikrarın sembol isimlerinden birisi olarak kabul ettiği bir bakan. Elbette ekonomi gemisinin süvari kaptanı sayın Başbakandı. Ama hiç şüphe yok ki ekonominin çarkçı başı Ali Babacan'dı.

-Maliye Bakanı da değişmedi...

Ekonomide hiçbir şey değişmedi. Bundan sonrada ben inanıyorum ki biz Beşir hocanın ilmi birikiminden, kişiliğinden onun tecrübelerinden partinin en üst düzeyde yararlanacağına inanıyorum.

-Genel merkezde olabilir mi?

Ona yeni Başbakan karar verecek tabi. İlle de birinin partide hizmet edebilmesi için genel başkan yardımcısı veya bakan olması gerekmiyor.

-Emrullah İşler eski Başbakan Yardımcısı...

Siyasette henüz birinci dönemi olan bir arkadaşımız kendisi. Daha önce sayın Başbakanın ekibinde çalışan bir arkadaşımızdı. Özellikle Arapçası çok iyi olan bir arkadaşımız. Böyle bir göreve getirildi. Takdir görevi verendedir. İnsanlar eğer bir şeyin peşinden koşarlarsa bana verin derlerse bu çok itici gelir. Bugüne kadar hiçbir göreve talip olmadım. Sizde bir cevher varsa sizin üstünüz olan insan tarafından bunun takdir edilmesi gerekiyor. Emrullah bey siyasette daha uzun yılları olan arkadaşımız.

-Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan sayın Erdoğan'ın yakınındaki isimlerden biriydi. Başbakan yardımcısı olunca Beşir Atalay'dan görevi devralacak isim mi oldu soruları geldi akla...

Sayın Başbakan bu görev dağılımını yaparken ne takdir eder bilemem ama sayın Beşir Atalay'ın yürüttüğü görevleri sayın Yalçın Akdoğan yürütecek gibi görünüyor. Sayın Emrullah İşler'in daha önce üstlendiği konuları da sayın Numan Kurtulmuş yürütecek gibi görünüyor. Yalçın Akdoğan bir akademisyen aynı zamanda Kürt meselesinin arka planını bilen arkadaşlarından birisi. Çözüm sürecinde de meselenin ortasında olan isimlerden birisidir. Ben Yalçın beyin meseleye derinlemesine vakıf olduğuna inanıyorum. Başbakanın sürekli yanında olması hasebiyle Suriye ve Irak meselelerine çok vakıf. AFAD'ın en önemli hizmet alanı bu Suriyeliler meselesidir son dönemde. Muhtemelen Yalçın bey bu görevleri de üstlenir.

-Yeni Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu...

Sayın Mevlüt Çavuşoğlu benim siyasete kazandırdığım arkadaşlardan birisidir. 1999'da ilk milletvekili olduğumda Mevlüt bey genç bir STK'nın içindeydi. Ben orada kendisini tanıdım ve istikbal vadeden bir arkadaş olduğuna kanaat getirmiştim. AK Parti'yi kurduğumuzda sayın başbakan ben önerdim o da seve seve Mevlüt beyi kurucular kurulu arasına aldı daha milletvekili adayı oldu. Hem Antalya milletvekili olarak hem daha sonra üstlendiği görevler itibariyle işinin hakkını veren bir arkadaşımız. Avrupa Konseyi gibi 47 ülkenin üye olduğu bir parlamentoda iki dönem başkanlık yaptı. Mevlüt beyin Avrupa Birliği Bakanı olmadan önce böyle birikimi var. Orayı çok iyi bilen, çok iyi ilişkileri olmuş bir arkadaşımız. Dışişleri bakanı olması çok isabetlidir. Hep Hakan beyin adı geçiyordu ama kendisinin bu arada MİT'in başında olması çok önemlidir. MİT müsteşarı olarak çok önemli görevler ifa etmiş bir arkadaşımızdır.

-Yeni Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bey...

Volkan bey bizim diplomat arkadaşlarımızdandır. Bizzat işin içinde mutfağında olan bir arkadaşımızdır. Hem diplomat tecrübesini hem dışişleri komisyon başkanlığı gibi önemli bir görev yaparken biriktirdiği tecrübeleri buraya taşıyacağına ve çok iyi bir Avrupa Birliği Bakanı olacağına inanıyorum.







## 6428807##



Hüseyin Çelik: Hayati Yazıcı\'nın Kabine Dışı Kalmasına Şaşırdım
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Hüseyin Çelik: Hayati Yazıcı'nın Kabine Dışı Kalmasına Şaşırdım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • mehmet: bnce anket yapılsa sen o partide en sevilmeyenler listesinde tavan yaparsın emin ol. 22 2 Yanıtla
  • ahmet bayrak: yeter kabine kuruldu çalışın artık hep çene olmaz iş lazım aş lazım gündemde boş laf olmasın 15 1 Yanıtla
  • vanlı: Hain Çelik. Yıllardır tırkolara hizmet ediyorsun yeter. Gel birazda Kürdistan'a hizmette bulun seni başımızın tacı yapalım 4 8 Yanıtla
  • EFKAN: İRADESİZ ZAVALLILAR!!!SİZ İRADENİZE İPOTEK KOYDURUP KÖRÜ KÖRÜNE BİAT ETTİKTEN SONRA DAHA ÇOOOOOOK ŞAŞIRACAKSINIZ!!! 5 2 Yanıtla
  • sivridil: Asil mesele, bu adam canikliyi sevmiyor o nedenle imali konusmalar 6 0 Yanıtla
  • cumalı: oh ne guzel oldu 5 0 Yanıtla
  • Kemal Altıntaş: Sevgili Hüseyin Çelik Bey, gerçekte bende sizin kabine dışı kalmanıza şaşırdım. Başbakan ben olsam senin gibi donanımlı insanı asla ve asla kabine dışı bırakmazdım. . 0 4 Yanıtla
  • ergün: akplimunati 4 0 Yanıtla
  • BEN ŞAŞRIMADIM: ben pek şaşırmadım RTE açıklamadı mı Davutoğlunu neden BB yaptığını paralel ile mücadele de vermiş olduğu destekten dolayı. PKK/KCK değil paralel. 3 0 Yanıtla
  • Down Sendromlu Bilal, Mahallenin Gönüllü Muhtarı Oldu
    14:40 Down Sendromlu Bilal, Mahallenin Gönüllü Muhtarı Oldu

    Malatya'nın Battalgazi ilçesine bağlı Tandoğan Mahallesi'nde yaşayan Down Sendromlu Bilal Büyük, yerel seçimler öncesi muhtar adayı olamamasına rağmen mahallelinin gönüllü muhtarı oldu. Bilal'in seçim çalışmalarına başlamasıyla birlikte mahalle halkı da ona tam destek veriyor. Bilal'in en büyük projesi ise iş ve ekmek vermek.

  • Bandırma'da kıyıya vuran cesedin kimliği belirlenmeye çalışılıyor
    14:40 Bandırma'da kıyıya vuran cesedin kimliği belirlenmeye çalışılıyor

    Balıkesir'in Bandırma ilçesinde kıyıya vuran erkek cesedinin kimlik tespiti için çalışma başlatıldı. Marmara Denizi'nde batan kargo gemisinin personelinden birine ait olduğu değerlendirilen cesedin kimliği, kaybolan personelin yakınlarından alınan DNA örnekleriyle tespit edilecek.

  • Belekoma Tayfa, ihtiyaç sahibi 120 haneye yardım kolisi dağıttı
    14:40 Belekoma Tayfa, ihtiyaç sahibi 120 haneye yardım kolisi dağıttı

    Bölgesel Amatör Lig temsilcisi 1969 Bilecik Spor Kulübü'nün taraftar grubu olan Belekoma Tayfa, Ramazan ayında güzel bir projeye imza atarak, ihtiyacı sahibi 120 haneye ulaştı. Bilecik'in en büyük sivil toplum örgütü olan grup, aralarında topladıkları paralarla 1 haftalık kısa bir süre içerisinde 120 Ramazan kolisi aldı. Grup üyeleri, daha önceden belirledikleri ihtiyacı sahibi 120 haneye kendi imkanları ile dağıttı. Belekoma Tayfa Tribün Lideri Mert Pekcan, tüm grup üyelerine teşekkür ederek, 'Kendi imkanlarımızla aldığımız yardım kolilerini 'Komşusu açken tok yatan bizden değildir' şiarıyla başlattığımız organizasyon sonucunda 120 hanemize dağıtmış bulunuyoruz, herkesin bilmesini isteriz ki Bilecikspor'umuz var olduğu sürece bu şehrin en büyük sivil toplum örgütü olan Belekoma Tayfa olarak sosyal sorumluluk faaliyetlerimiz devam edecektir. Bu organizasyonda desteklerini esirgemeyen çorbada benimde tuzum olsun diyen değerli hemşerilerimize ve üniversitemiz bünyesinde bulunan taraftar gruplarımıza desteklerinden ötürü teşekkür ederiz' dedi.

  • Siirt İl Emniyet Müdürlüğü'nde Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı
    14:40 Siirt İl Emniyet Müdürlüğü'nde Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı

    Siirt İl Emniyet Müdürü Necmettin Öztürk başkanlığında gerçekleştirilen 'Seçim Güvenliği ve Genel Değerlendirme' toplantısında, seçim öncesi, sırası ve sonrasında alınacak güvenlik tedbirleri görüşüldü. Toplantıya, birim amirleri ve rütbeli personel katıldı.

  • Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı'nda Şubat Ayı İstatistikleri Açıklandı
    14:39 Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı'nda Şubat Ayı İstatistikleri Açıklandı

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı'nın 2024 yılı Şubat ayına ait yolcu uçak, yolcu ve yük istatistiklerini paylaştı. İç hat yolcu trafiği 29 bin 933'e ulaşırken, havalimanına iniş-kalkış yapan uçak trafiği iç hatlarda 506'ya çıktı. Taşınan yük miktarı ise 309 ton olarak kaydedildi.

  • Kayseri'deki Engelsiz Yaşam Merkezi, 344 Öğrenciye Ücretsiz Hizmet Sunuyor
    14:39 Kayseri'deki Engelsiz Yaşam Merkezi, 344 Öğrenciye Ücretsiz Hizmet Sunuyor

    Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet sunan Besime Özderici Engelsiz Yaşam Merkezi, 344 öğrenciye ücretsiz eğitim ve tedavi hizmeti veriyor. Merkez, engelli bireylerin bağımsız, üreten ve ayakları üzerinde durabilen bireyler olmasını sağlamak amacıyla 4 bin metrekare kapalı alanda kuruldu. Merkezde çok amaçlı konferans salonu, kütüphane, spor salonu, yüzme ve hidroterapi havuzu gibi yapılar bulunuyor.

  • Düzce'de denetimli serbestlik tedbiri bulunan dezavantajlı bireylere kaynakçılık eğitimi düzenlenecek
    14:38 Düzce'de denetimli serbestlik tedbiri bulunan dezavantajlı bireylere kaynakçılık eğitimi düzenlenecek

    Düzce Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapılan açıklamaya göre, Düzce Valiliği'nde gerçekleştirilen törende, 'Sanayide İstihdam Odaklı Kaynakçılık Eğitimi' protokolü imzalandı. Protokol kapsamında, denetimli serbestlik tedbiri bulunan dezavantajlı bireylere sanayide ihtiyaç duyulan kaynakçılık eğitimi verilecek.

  • Kazakistan Cumhurbaşkanı: Trans Hazar Uluslararası Taşımacılık Koridoru Asya ile Avrupa arasındaki tedarik zincirlerinin güvenliğini sağlıyor
    14:36 Kazakistan Cumhurbaşkanı: Trans Hazar Uluslararası Taşımacılık Koridoru Asya ile Avrupa arasındaki tedarik zincirlerinin güvenliğini sağlıyor

    Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Boao Asya Forumu'nda yaptığı konuşmada, Trans Hazar Uluslararası Taşımacılık Koridoru'nun Asya ile Avrupa arasındaki tedarik zincirlerinin güvenliğini en etkili şekilde sağlayan ulaşım rotası olduğunu belirtti. Tokayev, bu koridorun geçen yıl 3 milyon ton yük taşıdığını ve yakın gelecekte 10 milyon tona çıkmasını beklediklerini ifade etti.

  • Vize Kaymakamı Sedat Özdemir, şehit aileleriyle iftar yaptı
    14:36 Vize Kaymakamı Sedat Özdemir, şehit aileleriyle iftar yaptı

    Vize Kaymakamı Sedat Özdemir, bir restoranda düzenlenen iftarda şehit aileleriyle bir araya geldi. Özdemir, şehit ve gazilerin mücadelesini vurgulayarak, şehit ailelerinin en değerli emanet olduğunu belirtti. Ayrıca, Pınarhisar Kaymakamı Rabia Naçar Çanakcıoğlu okul ziyaretinde bulundu ve Edirne gezisi düzenlendi.


Advertisement