Hurda Malzemeden Yaptığı Dinamoyla Elektrik Üretiyor - Son Dakika
Güncel

Hurda Malzemeden Yaptığı Dinamoyla Elektrik Üretiyor

Hurda Malzemeden Yaptığı Dinamoyla Elektrik Üretiyor

Hakkari'de kış aylarında meydana gelen elektrik kesintilerinden sıkılan lise mezunu Ayhan Çiftçi, hurdacıdan aldığı malzemelerle kendi elektriğini üretmeye başladı.

20.04.2015 11:52  Güncelleme: 12:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'nin Durankaya Beldesi'nde lise mezunu Ayhan Çiftçi, hurda malzemeleri kullanarak yaptığı dinamoyla, elektriklerin kesik olduğu zamanlarda 2 yıldır evinin elektrik ihtiyacını karşılıyor. Evinin önündeki çeşmeye bağladığı dinamoyla enerji üretmeyi başaran Ayhan Çiftçi, imkan sağlandığı taktirde yaşadığı mahalle için de elektrik üretebileceğini söyledi.

HURDACIDAN ALDIĞI MOTORU KULLANIYOR

Hakkari'nin Durankaya Beldesi Biçenek Mahallesi'nde yaşayan 1 çocuk babası 35 yaşındaki Ayhan Çiftçi, 17 yıl önce elektronik cihaz tamircisi ve bir elektrik ustasının yanında bir süre işçi olarak çalıştı. Çiftçi, hurdacıdan aldığı küçük bir motoru da kullanarak kendi imkanlarıyla bir dinamo yapmayı başardı ve evinin yanında bulunan çeşmeden yararlanarak elektrik üretmeye başladı.

"SÜREKLİ ELEKTRİKLER KESİLİYOR"

Çiftçi, beldede elektrikler kesilince kurduğu sistemin otomatik olarak devreye girdiğini ve evine elektrik verebildiğini anlattı. 1 kilovat elektrik ürettiğini, bu elektrikle de evde televizyonu çalıştırabildiğini ve aydınlatma yapabildiğini belirten Çiftçi şunları söyledi:

"Bu sistem komşularıma da yarar sağlıyor. Elektrikler her gittiğinde komşularımız evimize gelip telefonları şarj ediyor ve burada televizyon izliyor. Bana imkan verilse aynı yöntemle komşularıma da yetecek kadar elektrik üretimi yaparım. Hakkari'de özellikle kış aylarında sürekli elektrikler kesiliyor. Biz de bu durumdan sıkıldık. Başımızın çaresine bakmaya çalıştık ve aradığım çareyi buldum. Kendi elektriğimi çeşme suyundan kendim ürettim. Suyumuz daha bol olsaydı, bütün mahalleye elektrik üretebilirdim."




Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hurda Malzemeden Yaptığı Dinamoyla Elektrik Üretiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (14)

  • yorumlu yorum: Hurdayla ugrasacagina hileyle ugras. Kacak kullananlari ihbar et elektrigin kesilmesin, yazin iki klima calistiran kisin balkonlara ufo kurup camasir kurutan evinin isiklarini sabaha kadar acik birakan kansizlar hakkimi sonuna kadar haram ediyorum. 22 27 Yanıtla
  • devlete zarar olsun diye dağa elektirik veren va: devlete zarar olsun diye dağa elektirik veren var 21 11 Yanıtla
  • Ülkücü: Kaçaktır milleti yemeyin 3 23 Yanıtla
  • tırıskadan icatlar: ula bunu bizim değirmenci 20 sene önce yapmıştı çocuk gibisiniz demekki bu halk bunun için bu kadar mutlu herşeyden memnun. iistiyorsanız bir bisiklet dinamosu alın kafa kısmına bir çark ekleyin ev 6 volt enerjiniz olsun tabi suya vereceğiniz parayıhesaplayın doğuda elektrik su bedava niye uğraşıyoki bunlar. 6 19 Yanıtla
  • HAKKARİLİ: YAHU ARKADAŞ ADAM KENDİ İMKANLARIYLA BİŞEYLER YAPMAYA ÇALIŞMIŞ TBKLR DİYİN GECİN, NE DİYE KAÇAĞI DEVLETİ HAKKI MAKKI KARIŞTIRIYORSUNUZ SİZİN YAPTIĞINIZ O YORUMLAR ÇARESİZLİĞİNİZİ GÖSTERİYOR. HELAL OLSUN KARDEŞ 17 4 Yanıtla
  • ronahî: Gunumuz Turkiyesinde sık sık elektrigin gittigi bu bolgede onemli bir icattir... Bunun için bu icatin geliştirilmesine donuk ciddi destege ihtiyaç vardir... icati gerceklestireni caı gonulden tebrik ederiz... 18 2 Yanıtla
  • hamsi: Bizler elektrik faturanızı ödüyoruz siz kullanıyorsunuz beleşe kesilecek tabiki. 3 15 Yanıtla
  • .: Bölgedeki elektrik hırsızlıkları olmasaydı,ne elektrikler kesilirdi.,ne de bu gariban elektrik üreteceğim diye kendini parçalardı!!.. 6 12 Yanıtla
  • hakkarili: Helal be..... 15 0 Yanıtla
  • hakkarili: Helal olsun sana.... 15 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi
    23:42 İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi.

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

  • Kayseri'de kız isteme kavgasında silahlı saldırı: 1 yaralı
    23:24 Kayseri'de kız isteme kavgasında silahlı saldırı: 1 yaralı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde kız isteme esnasında çıkan silahlı kavgada bir kişi yaralandı. Kız istemeye giden bir kişi ile aile arasında çıkan tartışmanın büyümesi üzerine saldırgan, yanında getirdiği pompalı tüfekle kızın abisine ateş etti. Yaralanan kişi hastaneye kaldırılırken, saldırgan ise polis tarafından gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Advertisement