Hünü, Esnaf Kefalette Güven Tazeledi - Son Dakika
Yerel

Hünü, Esnaf Kefalette Güven Tazeledi

Hünü, Esnaf Kefalette Güven Tazeledi

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi 64. Olağan Genel Kurulu’nda, başkan Selahattin Hünü, yeniden başkan olarak güven tazeledi.

17.01.2016 13:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi 64. Olağan Genel Kurulu'nda, başkan Selahattin Hünü, yeniden başkan olarak güven tazeledi.

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi 64. Olağan Genel Kurulu, Hilton Oteli'nde yapıldı. 600 ortağın katıldığı genel kurulda, divan başkanlığını Melih Çakırca, katiplikleri ise Rüştü Çelikgil ile Temel Küçük üstlendi. Genel kurulda, kooperatifin 2015 yılındaki başarılı çalışmaları neticesinde kooperatif ortaklarının protesto ettirilmediği dile getirilirken, daha sonra 2015 yılı yönetim ve denetim kurulu faaliyet raporları ile gelir gider hesapları okunarak oy birliği ile ibra edildi. 2016 yılının bütçesi de oy birliği ile kabul edilirken, Sebahattin İspir ve Ahmet Dere'den oluşan yönetim kurulu ile Selahattin Hünü, yeniden başkan oldu.

"KREDİ TAKSİTLERİNİ ZAMANINDA ÖDEYİN"

Genel kurulda konuşan Selahattin Hünü, 2015 yılında kredilerin geri ödenmesinde zaman zaman problemler yaşandığını belirterek, "Bu durum, kooperatifimizin mali yapısını da etkilemektedir. Siz değerli ortaklarımızdan ricamız, kredi taksitlerini tereddüde düşmeden zamanında ödemenizdir. Bu konuda kooperatifimizce her türlü kolaylık ve destek sağlanmaktadır. Kooperatifimizin amacı protesto ettirmek değil, gerçekten ihtiyacı olan ve ödemelerini zamanında yapan veya yapmak için gayret gösteren ve bizlere yardımcı olan ortaklarımızın kredi taleplerinin karşılanarak mağduriyetlerinin önlenmesidir" dedi.

150 BİN TL'YE KADAR KREDİ KULLANMA İMKANI

En uygun vadeli ve oranlı kredinin esnaf ve sanatkarlara verildiğini hatırlatan Hünü, "Bilindiği gibi Merkez Birliğimizin girişimleri ve Hükumetimizin de olumlu yaklaşım ve katkıları sonucunda vadesi bir yıla kadar olan kredilere uygulanacak faiz oranı yüzde 4, vadesi bir yıldan fazla olan kredilere uygulanacak faiz oranı ise yüzde 5 olarak uygulanmaktadır. Kredi taksit sürelerinin azami dört yıldan beş yıla çıkartılması kararlaştırılmıştır. Kooperatif kefaletiyle kullandırılan kredilerin şahıs üst limitleri 75 bin-150 bin TL arasında kooperatiflerin rasyonlarına göre belirlenmiş olup bizim kooperatifimiz 150 bin TL'ye kadar kredi kullandırma imkanına sahip olmuştur. Ayrıca kredi kullandırmada yapılan kesintiler asgari seviyeye indirilerek ortakların eline daha fazla para geçmesi sağlanmıştır" diye konuştu.

FAİZ İNDİRİM ORANI YÜZDE 50

Hünü, 16 Aralık 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yürürlüğe giren Bakanlar Kurulu Kararnameleri ile kredi faizlerinde herhangi bir değişikliğe gidilmeden önceki yıllardan kullandırılan ve bakiyesi 2016 yılına devredilen bakiyeler ile 2016 yılında kullandırılacak kredilere uygulanacak faiz indirim oranının yüzde 50 olarak belirlendiğini söyledi. Hünü, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kararname ile kooperatiften kredi kullanıp da 1 Aralık 2015 tarihi itibari ile devam eden kredi taksit borcu olmayan, ayrıca KOSGEB'den kredi kullanmamış olduğunu bu kurumdan alınacak belge ile ispatlayan esnaf ve sanatkarlara 30 bin TL tutarına kadar faizsiz kredi kullandırma imkanı getirilmiştir."

HÜKUMETE TEŞEKKÜR

Esnafın her zaman yanında olduğu için Hükumete teşekkürlerini sunan Hünü, "2016 yılının bölgemizde yaşanan olumsuzluklar nedeniyle ekonomik açıdan küçülme yılı olacağı ifade edilmektedir. 2016 yılının ülke ekonomisi açısından zor bir yıl olmamasını, herhangi bir ekonomik kriz yaşanmamasını diliyoruz" ifadelerini kullandı.

"ALLAH AŞKINA BİRAZ HEYECANLANIN"

Konuşmasında ortaklara daha fazla heyecanlanmaları önerisinde bulunan Hünü, şöyle devam etti: "Ben isterdim ki bugün burada, 15-20 kişi esnafın halini, derdini anlasın ama maalesef arkadaşlarımız hiçbir şekilde buna cesaret edemiyorlar. 2015 yılı hesaplarını, bilançolarını, raporlarını dinlediniz. Bu hesaplarımızı, raporlarımızı ibra ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum ama bu işlere biraz daha sahip çıkarsak daha içten yapacağımıza da inanıyorum. Çünkü 67, 68, 70 milyondan bahseden bir hesap da ortada. Bu para, satılan para. Bu paraların yarısı ödeniyor, bir daha satılıyor. Demek ki bu para 100 milyona tekabül ediyor. 100 milyonu satan bu kuruluş ve sizlerden hiçbir heyecan görmüyorum. Allah aşkına biraz heyecanlanın. Bu heyecanınızı ortaya koyarsak hem idarecilere daha şevk gelecek, hem daha fazla çalışacağız, daha fazla sizlere hizmet edeceğiz." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hünü, Esnaf Kefalette Güven Tazeledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement