Hülya Avşar İdam Edilen Ülkücü Pehlivanoğlu'nun Annesini Oynayacak - Son Dakika
Güncel

Hülya Avşar İdam Edilen Ülkücü Pehlivanoğlu'nun Annesini Oynayacak

Hülya Avşar, askeri darbe döneminde idam edilen ülkücü Mustafa Pehlivanoğlu'nun annesini oynayacak.

03.03.2015 12:51  Güncelleme: 13:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hülya Avşar'ın, askeri darbe döneminde idam edilen ülkücü Mustafa Pehlivanoğlu'nun hayatının anlatıldığı 'Veda Mektubu-Ankara Yazı' filminde, Pehlivanoğlu'nun annesini oynayacağı belirtildi.

22 YAŞINDA İDAM EDİLMİŞTİ

TRT'nin Türk sinemasının 100. yılı nedeniyle desteklediği 33 sinema filminden biri olan 'Veda Mektubu-Ankara Yazı'nda, 1980 askeri darbesinde 22 yaşında idam edilen ülkücü Mustafa Pehlivanoğlu'nun hayatı ve idamın ardından ailesinin yaşadığı dram beyazperdeye yansıtılacak.

ANNESİNİ OYNAYACAK

Filmde Mustafa Pehlivanoğlu'nun annesi Zeynep Pehlivanoğlu'nu Hülya Avşar canlandıracak.

İDAMDAN ÖNCE AİLESİNE YAZDIĞI MEKTUP

Filmin ilham kaynağı olan Mustafa Pehlivanoğlu'nun idamından önce annesine ve babasına yazdığı mektup şöyle:

"Sevgili anneciğim ve babacığım, sizler beni bu yasa kadar büyüttünüz ve yetiştirdiniz. Benim sizlere karşı islemiş olduğum hataları ve suçlarımı affedin. Hakkınızı helal edin. Ben sizlerin bir evladınız olarak, bugüne kadar Cenab-ı Hakkın ve onun resulünün, yüce peygamberimizin yolundan ayrılmadım. Alın yazımız böyle yazılmış. Kader ne ise onu çekeceğiz. Ben de kardeşim haydar gibi bir an önce allah'ın huzuruna çıkacağım. Eğer benim günahım varsa Cenab-ı Allah'ın huzurunda çekmeye hazırım. Yok, bir yanlışlık sonucu ölümüme karar verenler, idam edenler Allah'tan bulsunlar. sunu hiç bir zaman unutmasınlar ki, Mustafa'lar ölür, allah davası ölmez, milliyetçilik yaşar. Kellemi verdiğim bu yolun zaferi yakindir. Zafer her zaman Allah'a inananlarındır. Bunun için hiç üzülmeyin. Cenazemin arkasından ağlamayın, günahtır. Sizden ricam ağlamayın. Anne, sizlerle helalleşmek isterdim, fakat olmadı. Hakkım varsa, hepinize helal olsun, siz de helal edin. Son olarak, abime, yengeme, yiyenime, bacıma selam eder, haklarını helal etmelerini dilerim. Nişanlıma da selam eder, Cenab-ı Allah'ın mutlu bir yuva kurması için ona yardımcı olmasını dilerim."

Oğlunuz Mustafa


Hülya Avşar İdam Edilen Ülkücü Pehlivanoğlu\'nun Annesini Oynayacak
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Hülya Avşar İdam Edilen Ülkücü Pehlivanoğlu'nun Annesini Oynayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (20)

  • TÜRK KIZI: bu kadın şehidimizin annesini oynamaya layık değil. istemiyoruz bu kadının oynamasını 21 3 Yanıtla
  • TÜRK: ERMENİ KÖKENLİ OLDUĞUNU SÖYLEYEN, PKK YI DESTEKLEYEN BU KADIN BİR ÜLKÜCÜNÜN ANNESİNİ CANLANDIRAMAZ. 7 2 Yanıtla
  • ülkücü: başka biri kalmadı koca türkiyede ülkücü annesini oynayacak 7 2 Yanıtla
  • Türk ogluTürk: Türk kalmadıki ülkede akp sagolsun trt gelecegiyle oynuyor bukadın nefretlik onunbunun malı 4 3 Yanıtla
  • rezalet: Bu bir kepazeliktir allah askina bu kadina rol de olsa bu filimde oynamasi pehlivanoglunun davasina ihanettir 5 2 Yanıtla
  • ars: bu kadın ne sanatçisidir 4 2 Yanıtla
  • Mutarar: Ebru gündes oynasın bence serdar ortacta babasını canlandırsın cahil ülkücüler sürüsü mahsun kırmızı gülde satılmıs ooo süper kadro 1 5 Yanıtla
  • Erciyes: Ulkucu sehidimize ve ailesine buyuk bir terbiyesizliktir 3 3 Yanıtla
  • Vatandaş: Kürt kanı iliklerinize kadar girmiş!! Bırakın bu ırkçı söylemleride bir an önce insan gibi yaşamayı deneyin.. 2 3 Yanıtla
  • ümit ve hatice cifti: bu role layık deyil. yapımcılar aklınızdan şuphe ederim. . . . oda bölücü sakınnnnn 3 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık
    01:57 Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık

    Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar, Fenerbahçe ile oynadıkları zorlu maçta dayanma güçlerini sonuna kadar kullandıklarını belirterek, penaltı atışlarına kalmasının futbolcuların becerisine bağlı olduğunu söyledi. Mendilibar ayrıca, Avrupa kupalarında yarı finale kalmanın kendisini şanslı hissettirdiğini ve penaltılara bakmadığını ifade etti.

  • Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem
    01:09 Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde de hissedildi. Depremde can kaybı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

  • Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar
    01:09 Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar

    Epic Games Store, her hafta ücretsiz oyunlar vermeye devam ediyor. Bu hafta ise strateji ve macera türündeki The Big Con ve Town of Salem 2 oyunları ücretsiz olarak sunulacak. Town of Salem 2, arkadaşlarınızla birlikte oynayabileceğiniz bir sosyal dedektiflik yapımı olarak öne çıkıyor. The Big Con ise Ali isimli bir karakterin hikayesini anlatıyor. Oyunları ücretsiz olarak almak için Epic Games Store'un web sitesine veya masaüstü uygulamasına giriş yapmanız yeterli.

  • Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri
    01:09 Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri

    Tecno, Camon 30 serisinin yeni modeli olan Camon 30 Premier 5G'yi piyasaya sürdü. Camon 30 Premier, şık tasarımı ve özellikleri ile dikkat çekiyor. 6,77 inç LTPO AMOLED ekran, 120Hz yenileme hızı, 50 Megapiksel selfie kamerası, MediaTek Dimensity 8200 işlemci, 12GB RAM, 512GB depolama alanı, 5000 mAh pil ve 70W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, silver ve black renk seçenekleri ile sunulacak.

  • Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu
    00:52 Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan hastanenin bahçesindeki trafoda çıkan yangın, paniğe neden oldu. Yangın, hızlı bir şekilde kontrol altına alınarak söndürüldü. Tedbir amacıyla hastanenin elektriği bir süre kesildi.

  • Giresun'da Soyulan Kuyumcudan Çalınan Altınlar Bulundu
    00:48 Giresun'da Soyulan Kuyumcudan Çalınan Altınlar Bulundu

    Giresun'un Bulancak ilçesinde gerçekleşen kuyumcu soygununda çalınan altınlar, Giresun Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan titiz çalışmalar sonucunda kısa sürede bulundu. İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı, Giresun'un huzuru için çalışmalarına devam edeceğini açıkladı.

  • Bursa İl Jandarma Komutanlığı Kırsal Bölgelerde Uygulama Yaptı
    00:35 Bursa İl Jandarma Komutanlığı Kırsal Bölgelerde Uygulama Yaptı

    Bursa İl Jandarma Komutanlığı, kentin kırsal bölgelerinde vatandaşların huzur ve güveni için uygulama gerçekleştirdi. Uygulama sonucunda çeşitli suçlardan aranan 25 kişi yakalanırken, uyuşturucu madde ele geçirildi. Ayrıca, trafik denetimlerinde 72 araç sürücüsüne toplamda 233 bin lira idari ceza kesildi ve 24 araç trafikten men edildi.


Advertisement