Hükümlüler, Şehit Savcı Kiraz İçin Fidan Dikti - Son Dakika
Yerel

Hükümlüler, Şehit Savcı Kiraz İçin Fidan Dikti

Dalaman Tarım Açık Cezaevi personeli ve hükümlüler, İstanbul Adalet Sarayındaki terör saldırısında şehit edilen cumhuriyet savcısı Mehmet Selim Kiraz için "sığla hatıra ormanı" oluşturdu.

16.04.2015 17:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dalaman Tarım Açık Cezaevi personeli ve hükümlüler, İstanbul Adalet Sarayındaki terör saldırısında şehit edilen cumhuriyet savcısı Mehmet Selim Kiraz için "sığla hatıra ormanı" oluşturdu.

Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, Ortaca Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Yılmaz, hakim Fatih Soysal'ın da katıldığı törende cezaevindeki bahçeye 500 sığla fidanı dikildi.

Başsavcı Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, sığlanın yörenin endemik bitkilerinden ve son derece kıymetli olduğunu söyledi.

Etkinlikte 500 fidanın toprakla buluşturulduğunu kaydeden Yılmaz, "Bu ağaçlar, teröre karşı milli duruşun anısı olarak dikilmiştir. İnşallah bu fidanlar büyüdükçe ülkemizde de terör gibi bir bela yok olur. Şehidimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Mekanı cennet, milletimizin de başı sağ olsun" diye konuştu.

Ortaca Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Yılmaz da üzüntülerini bir nebze olsa azaltmak adına Dalaman Orman İşletme Müdürlüğü ile ağaç dikmeye karar verdiklerini anlattı.

Benzeri terör olaylarının bir kez daha yaşanmamasını dileyen Yılmaz, şunları dile getirdi:

"Ümitlerimiz her zaman iyiye, güzele ulaşma noktasında bu sığla ağaçları gibi yeşil olacaktır. Milli duruşumuzu her noktada göstermemiz gerekiyor. Birlik ve beraberlik noktasında hareket etmemiz bu doğrultuda güzel olmuştur. İnşallah bu ağaçlar tutacak ve yeşerecek. Ülkemiz de her daim bu ağaçlar gibi yeşerip ileriye gidecektir. Temennimiz bu şekilde."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hükümlüler, Şehit Savcı Kiraz İçin Fidan Dikti - Son Dakika


Advertisement