Hükümet Sözcüsü Arınç, Helallik İsteyerek Veda Etti - Son Dakika
Güncel

Hükümet Sözcüsü Arınç, Helallik İsteyerek Veda Etti

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, son kez gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

27.04.2015 21:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, son kez gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Bülent Arınç, paralel yapı iddialarıyla ilgili başlatılan operasyonlar kapsamında verilen tahliye kararları için "Yetki gaspı yani Sulh Ceza hakimlerinin yetkisinde bulunan bir kararı tamamen yetkisiz sayılan Asliye Ceza Mahkemesi hakimi vermişse bu, yok hükmünde verilen bir karar demektir. Burada takip edilen yolun ne kadar dolambaçlı olduğu adeta bir kumpasa dönüştüğü de görülebiliyor. Bu belki yargı tarihinde ilk defa görülmektedir. Hukukta bir yetki çalınmasından bahsedilebilir. Akla zarar bir iş. Gözü karalığın bu kadarına pes denir. Ama bunları yargıç kılıklı insanların yapması hakikaten yargıya duyulan güvenin gittikçe dip yaptığı ülkemizde örnek bir olay olarak anlatılsa da yeri vardır. Türk yargısı süratle kendisini yenilemelidir. Pensilvanya'dan talimat geldi mi bu konuda yeterli bilgi sahibi değilim. Bilinen iki hakimin böyle bir kumpası kurabilmelerinin yukarıdan aşağıya bir irade birliliği içerisinde cereyan edebileceğini gösteriyor" dedi.

Ak Parti'de üç dönem kuralına takılan isimlerden olan Bülent Arınç, hükümet sözcüsü olarak son kez açıklama yaptığını kaydedip Başbakanlık muhabirlerine veda ederken "Bu görevimi layıkıyla, eksiğimle, hatalarımla, fazlasıyla yapmaya çalıştım. Başbakanlık muhabiri dediğimiz siz değerli arkadaşlarımıza hem helallik istiyorum hem de size görevlerinizde üstün başarılar diliyorum ve Allahaısmarladık diyorum" diye konuştu.

"KİMSE BUNDAN GOCUNMASIN"

KKTC'nin yeni Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın Türkiye ve KKTC ilişkilerine yönelik açıklamaların nasıl değerlendirdiği sorulan Arınç, "KKTC varlığını yıllardan beri devam ettiriyor. Biz Türkiye olarak KKTC'nin iç politikasına ve içişlerinekesinlikle karışmayız. Cumhurbaşkanlığı seçiminde de doğrudan ve dolaylı hiçbir müdahalemiz olmadı. Kıbrıs seçmenine şu veya bu şekilde asla telkinde bulunmadık. Türkiye-KKTC ilişkilerini ana vatan - yavru vatan benzetmesiyle bugüne kadar değerlendirenler olmuştur. Bu analık-yavruluk meselesi değildir. Bu aramızdaki ilişkilerin özelliğini göstermesi bakımından daha derin daha samimi ilişkiler içinde bulunduğumuzu ispat eden bir tanımlamadır. Bundan kimsenin gocunmaması gerekir. Ancak Sayın Akıncı'nın tanımlamasına da saygı duymak gerekir. Bir kardeşlik ilişkisinden bahsedilebilir. Onun söylemlerine müdahale edecek noktada değiliz. Sayın Akıncı'nın yıllardan beri tavrı çizgisi bellidir. Halka verdiği güven duygusuyla da en yüksek oy oranıyla cumhurbaşkanı seçilmiştir. O mesele kapanmış gitmiştir. KKTC ve Türkiye arasındaki ilişki özellik gösteren bir ilişkidir. Bizim başka ülkelerle ilişkimiz KKTC ile ilişkimize kesinlikle benzemez. KKTC'yle bir kardeşin diğer kardeşe ekmeğini bölüşmesi gibi bir yardımlaşma duygusu içindeyiz. Kimse bundan gocunmasın. Bu ilişki dünya durdukça devam edecek. İnşallah kapsamlı bir barışa erişilebilirse o zaman Kıbrıs'ta eşit iki toplumlu bir çözüme gidildiği takdirde bu tanımlamaların somut örneğini görmüş olacağız" ifadelerini kullandı.

"GÖREVİMİ LAYIKIYLA, EKSİĞİMLE, HATALARIMLA, FAZLASIYLA YAPMAYA ÇALIŞTIM"

Ak Parti'de üç dönem kuralına takılan isimlerden olan Bülent Arınç, son Bakanlar Kurulu toplantısı olması dolayısıyla Başbakanlık muhabirlerine veda ederek "6'ncı yıla girdik. Son 4,5 yıldır da hükümet sözcüsüyüm. Bu görevimi layıkıyla, eksiğimle, hatalarımla, fazlasıyla yapmaya çalıştım. Herhalde bir daha karşı karşıya gelmeyeceğiz. Son Bakanlar Kurulu toplantısı olduğuna göre benim de aktif siyasi hayatım 7 Haziran'da biteceğine göre yeni hükümet sözcüsü de mutlaka çok değerli bir arkadaşımız olacaktır. Başbakanlık muhabiri dediğimiz siz değerli arkadaşlarımıza hem helallik istiyorum hem de size görevlerinizde üstün başarılar diliyorum ve Allahaısmarladık diyorum" diye konuştu. Arınç, veda konuşmasının ardından basın mensuplarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi. - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hükümet Sözcüsü Arınç, Helallik İsteyerek Veda Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kütahya'daki Zeytinoğlu Halk Kütüphanesi'nde 1294 el yazması eser dijital ortama aktarıldı
    15:59 Kütahya'daki Zeytinoğlu Halk Kütüphanesi'nde 1294 el yazması eser dijital ortama aktarıldı

    Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde bulunan Zeytinoğlu Halk Kütüphanesi, envanterindeki 1294 el yazması eseri dijital ortama aktararak hizmete sundu. Kütüphanede bulunan Arapça ve Farsça dillerindeki nadir eserler, Milli Kütüphane bünyesindeki Dijital Kütüphane aracılığıyla bilim dünyasının ve meraklıların erişimine açıldı. Kütüphane Müdürü Mehmet Meşe, bu dijitalleşme sayesinde araştırmacıların ve meraklıların bu önemli kaynaklara kolayca ulaşabileceğini belirtti.

  • Hamza Dağ, Basmane çukurunu çözeceklerini söyledi
    15:59 Hamza Dağ, Basmane çukurunu çözeceklerini söyledi

    Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, Basmane çukuru olarak tanımlanan bölgedeki sorunları çözeceklerini söyledi. Dağ, Bergama'da TMSF başkanıyla yaptığı görüşmenin olumlu geçtiğini belirterek, önümüzdeki 5 yıl içinde Basmane çukurunda önemli bir mesafe kat edeceklerini ifade etti.

  • Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Yahyalı'da Mitinge Katıldı
    15:58 Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Yahyalı'da Mitinge Katıldı

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Cumhur İttifakı ile Yahyalı ilçesinde düzenlenen mitinge katıldı. Büyükkılıç'ın yanı sıra AK Parti ve MHP ilçe başkanları, milletvekilleri, kadın kolları, gençlik kolları, meclis üyeleri, muhtarlar ve ilçe sakinleri de mitinge katıldı. Büyükkılıç, konuşmasında eser ve hizmet siyaseti yaptıklarını vurgulayarak, Yahyalı'da yapılan hizmetlerin önemine değindi. Milletvekilleri ve ilçe başkanları da Yahyalı'nın Cumhur İttifakı'nın kalesi olduğunu belirtti.

  • Gebze'de çıkan kavgada 16 yaşındaki genç öldürüldü
    15:56 Gebze'de çıkan kavgada 16 yaşındaki genç öldürüldü

    Kocaeli'nin Gebze ilçesinde çıkan kavgada 16 yaşındaki Kademcan'ın öldürülmesiyle ilgili bir kişi tutuklandı, bir kişi serbest bırakıldı. Olayın ayrıntıları da ortaya çıktı. Kız meselesi sebebiyle çıkan tartışma kavgaya dönüşürken, M.E. isimli şüpheli havaya ateş açtıktan sonra grubun üzerlerine gelmesi üzerine bir kez daha ateş etti. Bu sırada kurşunlar 16 yaşındaki Kademcan'a isabet etti ve genç hayatını kaybetti. Şüphelilerden M.E. tutuklanırken, E.K.D. ise yurt dışı çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı.

  • Eskişehir'de Alkol Hırsızı Şahıs, Bıçakla Tehdit Etti
    15:55 Eskişehir'de Alkol Hırsızı Şahıs, Bıçakla Tehdit Etti

    Eskişehir'de bir marketten alkol çaldığı iddia edilen şahıs, yeniden markete gelerek çalışanları bıçakla tehdit etti. Şüpheli, market çalışanlarının takibi sonucu bir apartmanda yakalandı.

  • Gazi Konut, Güneyşehir'deki 500 konutun anahtar teslim törenini düzenledi
    15:55 Gazi Konut, Güneyşehir'deki 500 konutun anahtar teslim törenini düzenledi

    Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Gazi Konut tarafından Güneyşehir bölgesinde yapımı süren 500 konut için anahtar teslim töreni düzenlendi. Törende, yapılan konutların örnek daireleri gezildi ve anahtarlar hak sahiplerine verildi.

  • Aydın'da yerel seçimler için sağlık personeli görev yapacak
    15:55 Aydın'da yerel seçimler için sağlık personeli görev yapacak

    Pazar günü gerçekleştirilecek olan yerel seçimler için Aydın'da 882 bin 124 seçmenin oy kullanması beklenirken, hastanede yatan veya evde sağlık hizmetlerinden faydalanan vatandaşlar için de İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde seçim günü 260 sağlık personeli görev yapacak.

  • CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda Para Sayma Görüntüleri Soruşturması
    15:53 CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda Para Sayma Görüntüleri Soruşturması

    CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen para sayma görüntülerine ilişkin soruşturmada, iş insanı Hüseyin Köksal'ın ifadesi alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında birçok kişinin ifadesi alınmıştı.


Advertisement