Hudut Parası Baldıza Akmış - Son Dakika
Ekonomi

Hudut Parası Baldıza Akmış

Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü'nde milyonlarca liralık vurgun belirlendi.

19.09.2014 14:51  Güncelleme: 16:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beş yıl boyunca Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü yapan İ.Ş ile birçok bürokratın adının geçtiği promosyon yolsuzluğu ve ihalelerde usulsüzlük iddialarının soruşturmaları tamamlandı. Şüpheliler, Uludağ'da kayağı, stand-up gösterisini, kol saati, güneş gözlüğünü kamuya fatura etmiş. En çok harcama ise eski genel müdürün baldızının şirketine yapılmış.

MÜEZZİNOĞLU İZİN VERDİ

Eski Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürü İ.Ş. ile birlikte birçok bürokratın adınının geçtiği promosyon yolsuzluğu ve ihalelerde usulsüzlük iddialarına ilişkin 2012 yılı sonunda başlatılan soruşturma tamamlandı. Ekleriyle birlikte 20 bin sayfayı bulan ve 15 gün önce bilgilendirme notlarıyla kendisine sunulan dosyayı inceleyen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bu kişiler hakkında yasal işlem başlatılması için gerekli izinleri verdi. Toplam kamu zararının ise 32 milyon lira olduğu ifade ediliyor.

İHBAR MEKTUBUYLA BAŞLADI

Hudut Sahilleri'ndeki soruşturma süreci 13 Kasım 2012'de sağlık bakanlığı Teftiş Kurulu'na gelen ihbar mektubuyla başladı. Bakanlıkça görevlendirilen müfettişler, Ziraat Bankası'yla promosyon anlaşması yapan genel müdürlükte, beş yıl boyunca sağlanan 9 milyon 526 bin 815 TL'lik kaynağın 6 milyon 294 bin 881 lirasının sahte fiş ve faturalarla usulsüz harcandığını tespit etti.

ULUDAĞ'DA KAYAK

Raporda, Genel Müdür İ.Ş., Strateji Geliştirme Daire Başkanı İ.P., eski Genel Müdür Yardımcısı A.H.B., eski Destek Hizmetleri Daire Başkan Vekili S.Y., İnsan Kaynakları Daire Başkanı M. F.E'nin usulsüz harcamalardan sorumlu olduğu öne sürülerek zararın tazmin yoluna gidilmesi ve haklarında TCK'nın 157 ve 158 maddelerinde yer alan kamu kurumu aleyhine nitelikli dolandırıcılık suçundan işlem yapılması istendi.

EN ÇOK HARCAMA BALDIZA

Raporda, Digitürk faturası, stand-up gösterisi, halı saha maçları, Uludağ'da kayak, kol saati, güneş gözlüğü gibi kişisel harcamaların, Ziraat Bankası'ndaki maaş dışı promosyon kaynağından harcandığı iddia edildi. Promosyon parasından en büyük harcama 1.8 milyon lira ile Med-Art firmasından, ihalesiz mal ve hizmet alımı için harcandı. Med-Art firmasının iki ortağından birinin, genel müdür İ.Ş.'nin baldızı G. T. olduğu belirlendi. Müfettişler, bu şirket hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'nca vergi incelemesi başlatılmasını istediler. G.T.'nin eşi R. T.'nin de eski müsteşar N. T. ile amca çocukları olduğu raporda yer aldı.

İHALELERDE SUÇLANANLAR

İhaleler ilişkin detaylı incelemenin ardından eski Genel Müdür ve halen Sincan Devlet Hastanesi Başhekimi olan İ.Ş., eski genel müdür yardımcıları A.K.G, Ö.K. ve D.D.'nin halen çeşitli hastanelerde devam eden yöneticilik görevlerinden alınarak, haklarında yasal işlem başlatılması talep edildi. Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı İ.P. ile eski İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanı A.H.B.., İnsan Kaynakları Dairesi Başkanı F.E., Destek Hizmetleri Daire Başkan Vekili S.Y. ile Ankara Koordinasyon Müdürü E.A.A.'nın da kamuyu zarara uğrattıkları gerekçesiyle görevden alınmaları ve haklarında yasal yapılması işlem talep edildi.

BAKIM SÖZLEŞMELERİ

Bilirkişi raporunun da yer aldığı müfettiş incelemesinde, alımı yapılan cihazların garantili olmasına karşın, fazladan yapılan bakım sözleşmesiyle kurumun zarara uğratıldığı iddia edildi. Raporda, Onkoloji Hastanesi'ne 2012-2013 yılları arasında alınan tomoterapi cihazına dair hizmet alımına yönelik imzalanan sözleşme örneği konulurken, hastane yöneticisi M.E.'nin garanti içeren bu sözleşmeye karşın, imzaladığı 200 bin liralık bakım anlaşmasıyla kurumu zarara uğrattığı iddia edildi. M.E.'nin görevden alınarak, zararın tazmin yoluna gidilmesi ve hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulması istendi. Kocaeli Devlet Hastanesi Yöneticisi A.Ç.'nin de tomotedavi sistemi ihalesinde, teknik şartnameye aykırı sözleşme imzalayarak, kurumu 300 bin lira zarara uğrattığı öne sürüldü.

AYNI CİHAZ, FARKLI FİYAT

2008'de yapılan ihaleyle iki adet "stereotaktik robotik radyocerrahi sistemi"ne ait cihaz alındı. Müfettişler, cihazın, düşük teklif olmasına rağmen pahalıya alındığını ve kurumun 3.6 milyon dolar zarar ettiğini belirledi. Müfettişler, alımda imzası olan kişiler hakkında yasal işlem başlatılmasını istedi. (Kaynak: Hürriyet)

Hudut Parası Baldıza Akmış
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Hudut Parası Baldıza Akmış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (15)

  • ALİ OSMAN ŞENGUL: HİÇ KİMSE YAKINMASIN. 30 MART SEÇİMLERİ İLE 10 AĞUSTOS SEÇİMLERİNDE HIRSIZLIK VE YOLSUZLUK VATANDAŞLARIMIZ TARAFINDAN ONAYLANMADI MI ? AYAĞIMIZDAKİ DONA KADAR ALMAZLAR İSE AHIM KALIR 24 9 Yanıtla METİN GÜL: Bunlar ayağındaki donu alıp kafalarına örtü yapacak kadar azmiş durumdalar. 0 0
  • m m: t. c. vatandaşının asgari ücreti zammı 3 mü yoksa 3, 5 mi olsun?millet hamuduyla götürüyor. . . 28 0 Yanıtla
  • EKR.HANCI.: ne olur hertarafı kontrol edin kokuyo vebal AK Partinin. 20 5 Yanıtla adınızı yazın: Fetva hazır hemen yapıştır günah değil demi Hocamın elemanı 0 0
  • pelsinvanya bank: Hükümeti aşağılamak için kötülemeye çalışmak için yapılan her tür girişimi mubah gören paralel munafiklar halla çamur siyaseti arayışı içindeler bu beyhude girişimler ancak sizin pisliklerini zin açığa çıkarmayı hızlandırır 7 18 Yanıtla
  • angara: ALLAH belanızı versin sizin bunlar görününler daha neler oluyo neler 23 1 Yanıtla
  • celalettin aslan: bu ülkede mazlumun hakkını yiyen hangi yetkili olursa olsun, insan değil hayvan bile olamaz, domuzdan daha aşağılıktır, ALLAH nasıl biliyorsa öyle yapsın. 21 0 Yanıtla
  • kenan cenk: bogazınızda dursun inşallah. 20 0 Yanıtla
  • ahmet: yiyin bakalım sefasını sürün elbet cefasınıda çekersiniz 16 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında Samsun'da üreticilere çeşitli destekler sağlandı
    17:13 Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında Samsun'da üreticilere çeşitli destekler sağlandı

    Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan proje kapsamında Samsun'da çeltik tohumu, kuru fasulye tohumu, sera naylonu ve süt sağım makinesi dağıtıldı. Ayrıca örtü altı yetiştiricilere sera naylonu dağıtıldı ve Terme ve Çarşamba ilçelerinde çiftçilere soya tohumluğu desteği sağlandı.

  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: İşsizlik oranı 2023 yılında düştü
    17:05 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: İşsizlik oranı 2023 yılında düştü

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Nevşehir'deki bir toplantıda yaptığı konuşmada, 2023 yılında işsizlik oranının 1 puanlık azalışla yüzde 9,4 seviyesine gerilediğini ve toplam işsizlik oranının son 10 yılın en düşük seviyesine indiğini açıkladı. Ayrıca, Türkiye ekonomisinin 2023 yılında yüzde 4,5 büyüme gösterdiğini ve dolar bazında milli gelirin 1 trilyon doları aştığını belirtti.

  • Mersin Büyükşehir Belediyesi Üniversite Öğrencilerine Öğrenim Yardımı Yatırdı
    16:58 Mersin Büyükşehir Belediyesi Üniversite Öğrencilerine Öğrenim Yardımı Yatırdı

    Mersin Büyükşehir Belediyesi, üniversite öğrencilerine yönelik öğrenim yardımının 4'üncü ödemesi ile Halk Kart'ın mart ayı tutarlarını hesaplara yatırdı. Toplamda 23 milyon 352 bin 600 TL öğrenim yardımı ödemesi yapıldı.

  • Tepebaşı Belediyesi 'Her Ev Bir Mandıra' Projesi İçin Kurul Oluşturdu
    16:50 Tepebaşı Belediyesi 'Her Ev Bir Mandıra' Projesi İçin Kurul Oluşturdu

    Tepebaşı Belediyesi'nin 'Her Ev Bir Mandıra' sloganı ile başlattığı 'Sütten Peynire Dönüşüm' adlı söyleşi yoğun katılım ile gerçekleştirilirken, projenin hayata geçirilmesi için kurul oluşturuldu.

  • Eskişehir'de AB Onaylı Süt Çiftliği Sertifikası verildi
    16:44 Eskişehir'de AB Onaylı Süt Çiftliği Sertifikası verildi

    Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tepebaşı İlçesi'nde bulunan bir süt çiftliğine 'Avrupa Birliği Onaylı Süt Çiftliği Sertifikası'nı teslim etti. İşletme, AB standartlarında süt ürettiği belirlenerek Tepebaşı ilçesinde ilk AB Onaylı Süt Çiftliği Sertifikası alan işletme oldu. Çiftlikte ayrıca hastalık taramaları ve süt kalite kontrolü yapılmaktadır. 2024 yılı için destekleme miktarının artırılması beklenmektedir.

  • Bursa'da Endüstriyel Tasarım ve Yaratıcı Etki Paneli Gerçekleştirildi
    16:23 Bursa'da Endüstriyel Tasarım ve Yaratıcı Etki Paneli Gerçekleştirildi

    Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Kreatif Endüstriler Meclisi tarafından düzenlenen 'Turuncu Konuşalım' etkinliği kapsamında Bursa'da 'Endüstriyel Tasarım ve Yaratıcı Etki' başlıklı bir panel gerçekleştirildi. Panelde, Bursa'nın tasarım vizyonu ve liderliği desteklenirken, yaratıcı fikirlerin gelişeceği ortamların önemi vurgulandı. Ayrıca, endüstriyel tasarımın sektörel sorunları, destekler ve yol haritası da ele alındı.

  • Ardahan'ın Posof İlçesinde Doğal Gaz Çalışmaları Tamamlandı
    16:23 Ardahan'ın Posof İlçesinde Doğal Gaz Çalışmaları Tamamlandı

    Ardahan'ın Posof ilçesinde yıllardır özlemi çekilen doğal gaz çalışmaları sona erdi. İlk gazın açılışı yapıldı ve törene yüzlerce kişi katıldı. Posof'a bağlanan doğal gazın açılışı meşalelerle gösterildi.


Advertisement