Ödüllü Hudna Grubu Albüm Çıkardı - Son Dakika
Güncel

Ödüllü Hudna Grubu Albüm Çıkardı

Ödüllü Hudna Grubu Albüm Çıkardı

Danimarka'da geçtiğimiz yıl 'Danish Music Award World' ödülünü alan Hudna müzik grubu albüm çıkardı.

29.09.2014 19:27  Güncelleme: 20:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Danimarka'da geçtiğimiz yıl 'Danish Music Award World' ödülünü alan Hudna müzik grubu albüm çıkardı. Orhan Özgür Turan yönetimindeki grubun "Hudna" adlı albümü müzik otoritelerinde tam not aldı.

Türk, İsrailli ve Danimarkalı müzisyenlerin yer aldığı Hudna grubunun 9 eserden oluşan albümü piyasaya çıktı. Danimarka'da ilk defa sböyle bir proje gerçekleştirildiğini belirten Orhan Özgür Turan, "Neden ilk diyorum çünkü; albümde benim yapmış olduğum bestelerin yanı sıra, halk müziğinden ve sanat müziğinden eserler de yer alıyor. Biz müzikleri kendi tarzımızla yorumladık. Amerikan, batı halk ve rock müziğini bizim Türk müziği ile harmanladık. Bildiğiniz gibi albümdeki 'Kadifeden Kesesi' adlı eser geçtiğimiz yıl 'Danish Music Award World' ödülünü almıştı" dedi.

Orhan Örgün Turan, 'Hudna' kelimesinin 'ateşkes' anlamına geldiğini belirterek, "Grubumuzun bir başka özelliği de, grupta Türk, İsrailli ve Danimarkalı müzisyenlerin bulunması. Biz de değişik milliyetlerden müzisyenler olarak barış içinde yaşanabileceğini göstermek istiyoruz" diye konuştu.

Orhan Özgür Turan, yaz tatilinden sonra Arhus Kültür Haftasında, Copenhagen World Music festivalinde olmak üzere 20 büyük konser verdiklerini belirterek, taleplere cevap vermekte zorlandıklarını söyledi. Danimarka'daki Türk toplumunun, sanatsal faaliyetlere ilgi göstermemesinden yakınan Turan şunları söyledi:

"Konserlerimize gelenlerin yüzde 98'i Danimarkalı. Sanat ve kültürümüz nereye gidiyor acaba? Artık her şeyi dinde ve camilerde arar olduk. Danimarkalıların müziğimize bizden daha fazla ilgi göstermesi bir taraftan sevindirici ama diğer taraftan düşündürücü. Milliyetçiliğimizle çok övünüyoruz ama iş sanat veya kültürümüze sahip çıkmaya gelince sınıfta kalıyoruz. Türk müziğine ödül kazandırmamıza rağmen Büyükelçiliğimizin sesiz kalması düşündürücü. Ben ve grubumun yegane amacı burada güzide Türk müziğimizi hak ettiği yere getirmek. Biz buna çok zaman ayırıyoruz ve ayırmaya da devam edeceğiz. Gruptaki müzisyenler birbirinden kaliteli ve değerli insanlar yani anlayacağınız grubumuz bir 'Dream Team' (Rüya Takımı). "

Albüm bilgileri sanatçılar: Orhan Özgur Turan - bağlama, elektronik bağlama, 4 string Elektronik Bağlama, oud, voice Søren Bigum - guitar, dobro, mandolin, additional percussion, bass, banjo, steelguitar, backing vocals Yossi Karutchi - percussion, programming, additional guitars, bass on Semai Parçalar: 1.Reyhan Kokusu,2.Trakya Karşılaması,3. Taksim,4.Kadifeden Kesesi,5.Urfa Divan Ayağı,6.Aşağıdan Acı Poyraz Acılar,7.Kurdilihicazkar Saz Semai, 08. Uşşak Neşesi, 09. Melancholic. - Kopenhag

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ödüllü Hudna Grubu Albüm Çıkardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement