HÜDA-PAR'dan Cizre Açıklaması: Olay Provokasyon - Son Dakika
Güncel

HÜDA-PAR'dan Cizre Açıklaması: Olay Provokasyon

HÜDA-PAR\'dan Cizre Açıklaması: Olay Provokasyon

HÜDA-PAR Genel Başkan Yardımcısı, Cizre'de 2 kişinin öldüğü olayların çözüm sürecine yönelik provokasyon olduğunu, olaylara 7 saat müdahale edilmediğini söyledi.

27.12.2014 17:45  Güncelleme: 18:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, Cizre'de 2 kişinin öldüğü, 3 kişinin yaralandığı olayların, çözüm sürecine yönelik provokasyon olduğunu savundu. Yılmaz, Cizre'de PKK'lıların uzun namlulu silahlarla evleri ateş altına aldığını ve 7 saat müdahale edilmediğini ileri sürdü. Yılmaz çıklamada sık sık provokasyon vurgusu yaparken "Bütün bu gelişmelere baktığımızda, tam da hükümet ile İmralı'nın ya da PKK tarafının bundan sonra kamu düzeni sağlanacak, eylemler kesilecek, YGD-H eylemlerini kesecek şeklindeki beyanlarından sonraya denk gelmesi, bu da bizi düşündürüyor." dedi.

TELEFONLA GÖRÜŞTÜLER

HÜDA-PAR Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, Diyarbakır'da parti binasında düzenlediği basın toplantısına, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Genel Başkanı Hatip Dicle ile telefon görüşmesi nedeniyle geç başladı. Görüşmenin detaylarını soran gazetecilere Yılmaz, "Sonuçta üzgün olduğunu, bu olayı tasvip etmediğini özellikle DBP Eş Başkanı'nın yapmış olduğu açıklamayı tasvip etmediğini yanlış olduğunu belirtti" dedi.

"CİZRE'DE EVLERE SALDIRDILAR, YAKTILAR"

HDP, DBP ve PKK'nın içlerinde iyi niyetli olmayan kişileri tasfiye etmesini isteyen Yılmaz, "Ne zaman süreçle ilgili olumlu bir mesaj verilse PKK, YDG- H çevreleri tarafından bizim partimize yönelik provokatif eylemlerde bulunuluyor. Bizim partimiz üzerinden kendilerine göre çözüm sürecini sabote etme veya farklı mecralara çekmeye çalışıyorlar. Bunun da sorumlusunun PKK tarafı olduğu düşüncesindeyiz" dedi.

Hüda-Par Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, parti olarak barış ve huzurun hakim olması için ellerinden gelen sağduyuyu yaptıklarını; ancak provokatif saldırılarda bulunan, alet olan kesimlerin kendi yaptıkları eylemleri partilerinin üzerine yıkmaya çalıştıklarını söyledi. YDG- H'lilerin Cizre'de parti üyelerinin evlerine dün gece saldırdığını 1 kişiyi öldürdüklerini söyleyen Yılmaz, bazı evleri de yaktıklarını ileri sürerek şöyle dedi:

"İŞİN İÇİNDE DERİN ELLERİN OLDUĞU NOKTASINDA HATİP BEYLE HEMFİKİRİZ"

"Bütün bu gelişmelere baktığımızda, tam da hükümet ile İmralı'nın ya da PKK tarafının bundan sonra kamu düzeni sağlanacak, eylemler kesilecek, YGD-H eylemlerini kesecek şeklindeki beyanlarından sonraya denk gelmesi, bu da bizi düşündürüyor. İşin içinde derin ellerin olduğu noktasında Hatip Bey'le hemfikiriz. O da bunu dile getirdi. Fakat bu karanlık yapılara kimin alet olduğu noktasında düşünülmesi ve bakılması gerekiyor. Ne zaman süreçle ilgili olumlu bir mesaj verilse PKK, YGD-H çevreleri tarafından bizim partimize yönelik provokatif eylemlerde bulunuluyor. Bizim partimiz üzerinden kendilerine göre çözüm sürecini sabote etme veya farklı mecralara çekmeye çalışıyorlar. Bunun da sorumlusunun PKK tarafı olduğu düşüncesindeyiz. Özellikle DBP, HDP'nin yetkililerinin de medya karşısında vermiş olduğu sorumsuz açıklamaların bunda rolü vardır."

ZİYARETİN ARDINDAN SALDIRI YAPILDI

DBP Cizre teşkilatının dün Hüda-Par'ı ziyaret ettiğini belirten Yılmaz, "Ziyaretin ardından bu saldırı gerçekleşiyor. Vatandaşa, esnafa, partimize yapılan saldırılar kamu düzenini bozucu eylemler sayılmıyor. Devleti, hükümetin kamu düzeninden anladığı kamu kurumlarının ve görevlilerinin güvenliğidir" dedi.

"DERİNLERDE BİR PLAN OLABİLİR"

Yasin Börü olayında olduğu gibi olaylara saatlerce müdahale edilmediğini kaydeden Hüseyin Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Danışıklı bir şekilde birisi ben saldıracağım, diğeri de sen müdahale etme. Böylece ortaklaşa bir derinlerde olan bir plan olabilir. Bunun üzerinde biz müdahale etmeyeceğiz. Hükümet yetkilileri de bizim yaşadığımız mağduriyet üzerinden mağduriyetleri ağzına dolayacak, neticede süreçle ilgili siyasal alanda kendine bir nevi malzeme bulmuş olacak. Biz bunu kabul edemeyiz. Kamu güvenliği sağlanacaksa öncelikle bunun içerisine Hüda-Par'a olan bütün saldırıların kesilmesi de içine alınmalıdır. Sivillere yönelik, esnafa yönelik yol kesmeler gibi her türlü eylem kamu düzenini bozucu eylem içerisine girmeleridir. Sürecin işlemesi buna bağlanmalıdır. Eğer bu yapılmazsa o zaman biri provokatör 'benim alakam yok' diyecek, biri polisini göndermeyecek. Bu iş böyle işlemez. Rayına oturtulmalıdır ama bu şekilde değil."

"HÜDA- PAR BÖLGENİN GERÇEĞİ, BU KABULLENİLMELİ"

Hüseyin Yılmaz, partilerine yönelik saldırıları kabul edemeyeceklerini belirterek, "Hükümet, devlet, PKK, HDP, DBP çevreleri bu anlayıştan şu ana kadarki bakış açıları ve yaklaşımından vazgeçmelidir. Hüda-Par ve camiası bu bölgenin bir gerçeğidir. Burada var olacaktır, siyaset yapmaya devam edecektir. Herkes bunu kabullenmek zorundadır. Buna aksi bu durum kabullenemez" dedi.

"DBP ATEŞE BENZİN DÖKÜYOR"

DBP yöneticilerinin açıklamalarıyla yangına benzin döktükleri görüşünü savunan Yılmaz, "DTK Eş Başkanı Hatip Bey'le görüşmemizde mutabık kaldığımız konu vardı. Bu saldırının bir provokasyon olduğu ve provokatörlerin de mahkum edilmesi yönündeydi. Maalesef DBP'nin açıklaması tam tersine fırsatçılık ve bu arada Hüda-Par'ı nasıl mahkum ederim, olayları nasıl ters düz edebilirimin klasik mantığı içinde gerçekleşti. Gerçekten çözüm istiyorlarsa, Hüda-Par'la iyi ilişkiler gerçekleştirmek istiyorlarsa, açıklamalarına dikkat etmeleri gerekiyor" diye konuştu.

"İYİ NİYETLİ DEĞİLLER"

Hüseyin Yılmaz, bir gazetecinin olaydan valilik ve jandarmanın geç bilgi sahibi olduğunu yönünde iddiaları bulunduğunu sorması üzerine, "Hem hükümet, hem de PKK çevreleri bu işi sadece paralelin üzerine atıp, işin içinden sıyrılamazlar" dedi. Hükümetin valiye, polise, emniyet müdürüne söz geçirip sahip çıkması gerektiğini belirten Yılmaz, şunları söyledi:

"Sahip çıkamıyorsa o zaman serzenişte bulunma hakkı yoktur. PKK çevreleri ikide bir 'biz değildik provokatörleri tasvip etmiyorduk. Bizimle ilgisi yoktu' demekle de işin içinden sıyrılamaz. Madem provokatörse bu insanlar, Diyarbakır'da Yasin Börü'nün katillerine niye avukat gönderdiler. DBP'nin özel gönderdiği avukatlar duruşmalarını takip ediyor. Bu sahiplenme değil midir katilleri? Kimse karşındakini çocuk yerine koymasın, neyin ne olduğu görüyoruz. İyi niyetli olmadıklarını da görüyoruz. İyi niyetli olmayan yöneticilerin DBP, HDP veya PKK içindeki kişilerin iyi niyetli olan gerçekten çözüm isteyen Kürtlerin barışını, huzurunu isteyen kişiler tarafından deşifre edilmesi tasfiye edilmesi gerekiyor. Onlara tavsiyemiz budur. İçlerindeki ajanları, provokatörleri ilan etsinler ve tasfiye etsinler o zaman Kürtler barış içerisinde bir arada yaşayabilir. Bu kafayla Kürtlerin barış ve huzuru sağlanmaz."

"OLAYA 7 SAAT SONRA MÜDAHALE EDİLDİ"

Hüda-Par Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz yaptığı yazılı açıklamada da partilerine mensup kişilerin evleri PKK'lılarca saatlerce uzun namlulu silahlarla ateş altına alınıp bazı evler yakılırken, olaylara 7 saat sonra müdahale edildiği görüşü savunuldu. Açıklamada, şöyle denildi:

"Gece 03.00 sıralarında Şırnak'ın Cizre İlçesi Nur Mahallesi'nde hendekler kazıldıktan sonra bu mahallede bulunan Hür Dava Partisi üyelerinin evlerine yönelik PKK – YDG-H'liler tarafından uzun namlulu silahlarla başlatılan saldırılarda evler saatlerce ateş altında tutulmuş, bunun sonucunda bir parti üyesi hayatını kaybetmiş, birden fazla ev de yakılmıştır. Cizre İlçesi'nde dindar Kürtlere yönelik saldırılar ilk değildir. Geçtiğimiz haftalarda da üyelerimizin ve mütedeyyin kişilerin evlerine yönelik silahlı saldırılarda bulunulmuştu. Bu saldırılarda da emniyet güçleri iş işten geçtikten sonra müdahalede bulunmuştu. Hükümettin kamu düzeninden anladığı, kamu kurumlarının ve kamu görevlilerinin güvenliğidir. Halkın can ve mal güvenliğinin sağlanmadığı bir ortamda kamu düzeninden söz edilemez. Son saldırıda da ilk andan itibaren Emniyet Müdürlüğü ve diğer yetkililere haber verilmesine rağmen müdahale edilmemiş, durum basında yer aldıktan sonra gündüz saat 10.00 sonrası, yani 7 saat sonra müdahale edilmiştir. Saat 09.00 sonrası Şırnak Valisi durumu yeni öğrendiğini basına söylemiştir. Sadece bu durum bile yaşananların ne kadar vahim olduğunu göstermektedir."

HATİP DİCLE ÜZÜNTÜSÜNÜ DİLE GETİRDİ

Hüda-Par Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, olayın başlamasından saatler sonra DTK Eş Genel Başkanı Hatip Dicle'nin kendisini arayarak üzüntüsünü ve endişelerini belirttiğini söyledi. Saldırılar kameralar tarafından kaydedilmesine rağmen DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek'in yaptığı açıklamada olayları ters yüz ettiğini kaydeden Yılmaz, "Kendisine yakışan bir şekilde olayları tersyüz ederek partililerimiz tarafından saldırı yapıldığını iddia etmiştir. Bu tür sorumsuz ve ateşe benzin dökmekle eş anlamlı açıklamaların faydasının olmayacağını ve gerçeğin üzerini örtemeyeceğini artık kendileri de anlamalıdır" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel HÜDA-PAR'dan Cizre Açıklaması: Olay Provokasyon - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (23)

  • SİİRTLİ: Ben bir Müslüman Kürt olarak hiçbir zaman Pkkya destek veren kürtle kardeş mardeş değilim. Müslümanız biz Pkk denen hain örgüt namazla bile dalga geçiyor Amerika israilin maşaları 65 27 Yanıtla
  • BATMANLI: HEY PKKLI FAŞİST HAİNLER HÜDAPARA SAYGI DUYACAKSINIZ. NASIL İNSANLAR SİZE TEPKİ VERİNCE FAŞİST DİYORSUNUZ SİZLERDE FAŞİSTLİK YAPMAYACAKSINIZ 43 17 Yanıtla
  • bekir: bu pkk lılar her zaman ikiyüzlüdürler açıklamalarına bakarsanız anlarsınız . . . açık ve net pkk ve türevleri islama karşıdırlar 43 13 Yanıtla
  • turk: Cok şükür doğulu degilim bu ne kardeşim hep kan hep kavga hep huzur bozan pkk laneti 28 19 Yanıtla
  • BİNGÖLLÜ: Akp sayesinde buralarda devlet kalmamış durumda. Allah Müslümanların yardımcısı olsun bu faşist hain maşa pkkyıda İslah etsin. Hüdaparlılara geçmiş olsun 20 25 Yanıtla
  • KALPSİZ KURT: BU PKK MÜSLÜMANLARI NEDEN SEVMEZ BAŞKA KİM SEVMEZ İSRAİL AB ABD ERMENİSTAN KİME HİZMET EDİYOR PKK BUNLARA İŞİD NEDEN PKK SALDIRDI AB İSRAİL ABD NİN İSTEDİĞİNİ YAPTIĞI İÇİN O BÖLGEDE PKK BAŞKA SİYASETCİ İSTEMEZ BAŞKA SİYASET OLURSA PKK LI MİLLET VEKİLLERİ OLAMAZ İSTEDİKLERİ GİBİ AT KOŞTURAMAZLAR UNUTMAYIN PKK MÜSLÜMAN BİR YAPI DEYİLDİR DOMUZ ETİ YİĞEN LERİN PARTİSİ MÜSLÜMANLARA YASAK OLAN ONLARA YASAK DEYİLDİR MÜSLÜMANLARI SEVMEZLER BİR ÇOK KÜRT DE KORKUDAN DESTEK VERİYOR CAHİL KAFASINA KOYMUŞ İŞTE OKUMA YAZMA YOK KULAKDAN DOĞMA İNSANLAR VAR MÜSLÜMANLAR BİRLİK OLUN YETTİ GARİ 21 4 Yanıtla
  • alevi: Bu hudaparlar insanligin yuzkarasidir. Yeryuzunu bunarda temizlemek gerekir, bu itleri tek tek kaciracan ve oldurecen, . . . . . hizbuseytan. Kirali katiller, asalik adamlar. . . . dininiz imaniniz para. . . . . allah belasinizi versin, o kadar mazlum ve mahsum musulman oldurdunuz. . . . . cehenemin kopekleri hudaparlar. 12 10 Yanıtla
  • yavuz: Olay kürtler arası savaş değil.kürtler birbirini öldürsun diyen insanciklar.olay müslüman kafir savaşı. Müslüman kürt turk aynıdır 16 3 Yanıtla
  • Real mardin: Yaw benim nickimi kullanan bir tren var ülkücümü hüdaparlımı bilmiyorum ez kurdım oxlım 11 6 Yanıtla
  • Galip: Akilsiz mallar yeyin bir Birinizi 4 13 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Çin Ulusal Halk Kongresi Daimi Komitesi Başkanı: Çin'e yatırım yapmak geleceğe yatırım yapmaktır
    13:03 Çin Ulusal Halk Kongresi Daimi Komitesi Başkanı: Çin'e yatırım yapmak geleceğe yatırım yapmaktır

    Çin Ulusal Halk Kongresi Daimi Komitesi Başkanı Zhao Leji, Çin'in süper büyüklükteki pazarının muazzam potansiyelini açığa çıkarmaya devam edecek olmasından dolayı Çin'e yatırım yapmanın geleceğe yatırım yapmak anlamına geldiğini kaydetti. Zhao, Boao Asya Forumu 2024 Yıllık Toplantısı açılış töreninde yaptığı konuşmada, Çin'in birçok ülke için önemli bir yatırım kaynağı ve en önemli yatırım destinasyonlarından biri olduğunu belirtti. Ayrıca, tüm ülkeleri Çin'in kalkınma sürecinden yararlanmaya ve işbirliği içinde dünya modernleşmesini gerçekleştirmeye davet etti.

  • Çin, yüksek kaliteli kalkınma ile küresel ekonomik toparlanmaya ivme kazandırıyor
    13:03 Çin, yüksek kaliteli kalkınma ile küresel ekonomik toparlanmaya ivme kazandırıyor

    Çin Ulusal Halk Kongresi Daimi Komitesi Başkanı Zhao Leji, Çin'in yüksek kaliteli kalkınma sayesinde tüm alanlarda Çin'e özgü modernleşmeyi ilerlettiğini ve bunun küresel ekonomik toparlanmaya güçlü bir ivme kazandıracağını belirtti. Ayrıca, bu durumun başta komşu Asya ülkeleri olmak üzere tüm ülkelerin kalkınması için daha fazla fırsat sağlayacağını ifade etti. Zhao, Çin ekonomisinin 2023'te yüzde 5,2 büyüdüğünü ve 2024 için büyüme hedefinin yaklaşık yüzde 5 seviyesinde olduğunu açıkladı.

  • Ali Babacan Erzurum'u ziyaret etti
    13:02 Ali Babacan Erzurum'u ziyaret etti

    Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, seçim çalışmaları kapsamında Erzurum'u ziyaret etti. Babacan, partisinin il başkanı ve partililer tarafından karşılandı. Kent merkezini gezen Babacan, vatandaşları selamladı ve partisinin belediye başkan adaylarına destek istedi. Konuşmasında, yerel seçimlerle ilgili çalışmalarını 2 yıl önce açıkladıklarını ve belediyecilikle ilgili etik kurallar bildirgesi yayınladıklarını belirtti. Babacan, partisinin belediye başkan adaylarını tanıtarak seçim çalışmalarına devam edeceğini açıkladı.

  • Adıyaman'da İşçi Merdivenlerden Yuvarlandı, Yaralandı
    13:02 Adıyaman'da İşçi Merdivenlerden Yuvarlandı, Yaralandı

    Adıyaman'ın Karapınar Mahallesi Organize Sanayi Bölgesinde bir fabrikada çalışan A.T., merdivenlerde dengesini kaybederek yaralandı. Yaralı işçi, sağlık ekipleri tarafından Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Eskişehir'de Hava Durumu: Parçalı Bulutlu ve Hafif Sağanak Yağış
    13:01 Eskişehir'de Hava Durumu: Parçalı Bulutlu ve Hafif Sağanak Yağış

    Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü hava raporuna göre, Eskişehir geneliyle doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu akşam saatlerinde yerel olmak üzere hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyrederken rüzgarın güney ve güneybatı yönlerinden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

  • Avcılar'da gece kulübüne silahlı saldırı: 4 şüpheli tutuklandı
    13:01 Avcılar'da gece kulübüne silahlı saldırı: 4 şüpheli tutuklandı

    Avcılar'da bir kişinin hayatını kaybettiği gece kulübüne yönelik silahlı saldırı sonrası gözaltına alınan 5 şüpheliden 4'ünün tutuklanmasına karar verildi. İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, saldırıya ilişkin çalışma yürüttü ve kimliği belirlenen 5 şüpheli Esenyurt ve Avcılar'da gözaltına alındı. Şüphelilerden 4'ü tutuklanırken, bir zanlı ise serbest bırakıldı. Saldırı anı ise güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

  • Abant Gölü Milli Parkı'ndaki Yaban Hayatı Müzesi 10 Yılda 5 Milyon 760 Kişi Tarafından Ziyaret Edildi
    13:01 Abant Gölü Milli Parkı'ndaki Yaban Hayatı Müzesi 10 Yılda 5 Milyon 760 Kişi Tarafından Ziyaret Edildi

    Bolu'da çeşitli nedenlerle ölen yaban hayvanlarının tahnit işleminden geçirildikten sonra sergilendiği Abant Gölü Milli Parkı'ndaki müzeyi, 10 yılda 5 milyon 760 kişi ziyaret etti. Müzede, ayı, kurt, tilki, karaca, gelincik, atmaca gibi 21 türe ait tahnit edilmiş 33 hayvan sergileniyor. Müze, ziyaretçilere yaban hayvanları hakkında bilgi vererek doğa sevgisi ve hayvan koruma bilincini aşılamayı amaçlıyor.

  • İzmir Seferihisar'da İsmail Yetişkin'in düzenlediği seçim mitingi büyük ilgi gördü
    13:00 İzmir Seferihisar'da İsmail Yetişkin'in düzenlediği seçim mitingi büyük ilgi gördü

    Seferihisar'da CHP'li Belediye Başkanı ve Başkan Adayı İsmail Yetişkin'in düzenlediği ilk seçim mitingi binlerce kişi tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı.


Advertisement