Huawei Talkband B1 - Son Dakika
Teknoloji

Huawei Talkband B1

Huawei Talkband B1

Huawei'nin hibrit, melez akıllı bilekliği test merkezimizde.

19.12.2014 19:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Mahmut Saral - -

Akıllı telefonların gelişimleri sürerken bir yandan da telefonlarla birlikte çalışarak hayatımızı kolaylaştırması amaçlanan giyilebilir teknolojik ürünlerin yelpazesi genişliyor. Huawei'nin MWC 2014'te görücüye çıkardığı ve "İlk hibrit, melez akıllı bileklik" olarak lanse edilen TalkBand B1, inceleme merkezimizin konuğu oluyor. TalkBand B1, bakalım bizlere neler sunuyor...



Cildi rahatsız etmiyor


TalkBand B1, cildi rahatsız etmeyen bir plastik malzemeyle tasarlanmış kayışlara, 1.4 inç büyüklüğünde Oled ekrana sahip. Cihazı ister sağ, isterseniz de sol kolunuza rahatlıkla takıp çıkarabiliyorsunuz. "Taktıktan sonra acaba kilidi açılır mı?" düşüncesine de kapılmanıza gerek yok. Ek olarak, IP57 sertifikasına sahip olan ürün, toz geçirmiyor ve 1 metre su derinliğinde yarım saat boyunca çalışabiliyor. Böylece spor yaparken kirlenme, ıslanma gibi korkularınız olmuyor.


26 gram ağırlığındaki TalkBand'in tasarımsal olarak birçok güzelliği bulunuyor. Rahat bir şekilde takılabildiğinden ve dış etkenlere karşı dayanıklı olduğundan söz etmiştim. Rahat bir şekilde kullanılabildiğinden de söz etmek istiyorum.


Yüksek çözünürlüklü video için tıklayın.





USB bağlantı noktası, üzerinde yer alıyor


TalkBand, 2 saat boyunca şarj edildikten sonra 7 saatlik konuşma ya da tek şarj ile 6 güne kadar kullanım ömrü sunuyor. Peki 90mAh bataryaya sahip bu cihaz nasıl şarj ediliyor? Ürünü kutudan çıkardığınızda, sizi herhangi bir şarj aparatı karşılamıyor. TalkBand'i bileğinizden çıkardıktan sonra, üzerine ufak bir enerji logosu bulunan kayış ucunu esnetiyorsunuz ve bunun altında USB bağlantı noktasının olduğunu görüyorsunuz. Pratiklik açısından çok güzel gerçekten.


Telefonla eşleştirin ve uygulamayı kurun


Birçok farklı renk seçeneği bulunan akıllı bileklik, Bluetooth ve NFC yardımıyla en az Android 4.0 ve iOS 5.0 sistemlerine sahip telefonlarla uyumlu bir şekilde çalışıyor. Eşleştirmeyi yaptıktan sonra uygulama marketine gitmeniz ve Huawei B1 uygulamasını ücretsiz olarak indirmeniz gerekiyor.


#Sayfa#


Telefonunuzla bilekliği eşleştirdikten sonra artık attığınız adımlardan yaktığınız kalorilere kadar her şey günlük olarak rapor ediliyor. Kendinize bir profil oluşturarak yaş, boy ve kilo bilgilerinizi giriyor, ardından da kendinize "şu kadar adım atıp, bu kadar kalori yakacağım" gibi hedefler belirleyebiliyorsunuz. Bu hedeflere ulaşırsanız da hemen bileklik tarafından uyarılıyorsunuz. Verileri daha iyi şekilde takip etmek ve eski verileri de istediğiniz zaman görebilmek için TalkBand B1'i ara ara telefonunuzla bağlantılı kullanmanız en iyisi olacaktır. Uygulamanın yalnızca İngilizce dil desteği sunması da dikkatimden kaçmadı ve bu birçok kullanıcı için sıkıntı doğurabilir.


Oled ekran ve sunulanlar


1.4 inç değerdeki Oled ekranın dokunmatik özelliği bulunmuyor, renkli de değil. Böylelikle batarya kullanım konusunda da tasarruf hedeflenmiş olabilir. Cihazımızın yan tarafında yer alan fiziksel tuş sayesinde ekranlar arasında geçişler yapabiliyoruz. TalkBand B1, bize saat, adım bilgisi, kalori bilgisi ve uyku zamanı gibi bilgileri veriyor.



Cihaz, hareketleriniz takip edip kayıt altına alma ve sizi formda tutma amacı taşıdığı için ara ara titreşimlerle size uyarılarda da bulunabiliyor. Örneğin, bir süre oturduğunuz yerde hareketsiz kalırsanız, TalkBand B1 titreşim moduna geçiyor ve ekrana baktığınızda bir çöp adamın egzersiz yaptığını görüyorsunuz. Yani size "fazla hareketsiz kaldın, kalk, biraz dolaş" uyarısı yapıyor.


Eğer TalkBand B1'i Bluetooth ve NFC yardımıyla telefonunuzla eşleştirdiyseniz, gelen aramalarda numaralar ve sizi arayanların isimlerini ekranda görebiliyorsunuz.


Gelen aramaları yanıtlayın, siz de birilerini arayın


Hem tasarım hem de kullanım anlamında bir diğer güzellik ise, TalkBand'in Oled ekranının banttan ayrı bir şekilde kullanılabiliyor olması.Cihazın ekranının yan tarafında büyük bir tuş göreceksiniz. Buna bastığınız zaman ekran panelinin çıktığını ve aslında ekran panelinden biraz daha fazlasını sunduğunu görüyorsunuz.


#Sayfa#


Çünkü ekranın arkasında batarya ve bir de kulaklık var. Böylelikle size bir arama geldiğinde, telefonunuzu çıkarmadan, bu kulaklık aracılığıyla görüşmelerinizi yanıtlayabilir veya telefondan bir numara çevirdikten sonra görüşmeyi yine kulaklığınızdan gerçekleştirebilirsiniz. Kulağınıza göre kutudan farklı boyutlarda kulaklık başlıkları da çıkıyor.


Telefon görüşmelerinde ses kalitesi tatmin edici düzeyde. Eğer kulaklık ile telefon arasında büyük bir mesafe yoksa, sesleri net bir şekilde alabiliyorsunuz. Cihazda konuşma esnasında arka plandaki sesleri azaltma özelliği bulunuyor. Kulaklık, telefondan 10-15 metre uzaklıkta da çalışabiliyor, ancak mesafe arttıkça ses kalitesi de düşmeye başlıyor doğal olarak.



Son sözlere gelecek olursak:


Huawei TalkBand B1, spor yapan kullanıcılara hem attıkları adımlar ve yaktıkları kaloriler hakkında bilgiler veriyor hem de çıkarılabilir kulaklığı sayesinde gelen aramaları telefonunuzla ilgilenmeden cevaplamanızı sağlıyor. Bu iki temel özellik, kullanışlı bir tasarımla birleştiği için TalkBand B1'in satın alınabilir bir ürün olduğunu söyleyebiliriz. Bakalım bu ürün ülkemizde ne zaman satışta olacak...



Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Huawei Talkband B1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement