Hrant'ın Arkadaşları"Ndan Dava Öncesi Adliye Önünde Eylem - Son Dakika
Güncel

Hrant'ın Arkadaşları"Ndan Dava Öncesi Adliye Önünde Eylem

Hrant\'ın Arkadaşları"Ndan Dava Öncesi Adliye Önünde Eylem

"hrant'ın Arkadaşları" adlı grup dava öncesinde adliye önünde açıklama yaptı.

30.10.2014 11:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"hrant'ın Arkadaşları" adlı grup dava öncesinde adliye önünde açıklama yaptı. Grup, Adalet Bakanlığı'nın yargılama yolunu açtığı 9 kamu görevlisinin TCK'nın 83. "Kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi" suçundan yargılanmalarını istedi.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin verilen kararın Yargıtay tarafından kısmen bozulmasının ardından 18 sanığın yargılandığı davanın 9. duruşması öncesi Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde eylem yapıldı. "Hrant'ın Arkadaşları" adlı grup dava öncesinde adliye önündeki alanda toplandı. "Hepimiz Hrantız, hepimiz Ermeniyiz" yazılı pankart açan ve ellerinde '83'ten yargıla yazılı' dövizler taşıyan grup adına açıklamayı gazeteci-yazar Yetvart Danzikyan yaptı.

"8 YILIN ARDINDAN NİHAYET TAŞ YERİNDEN OYNADI"

Adalet Bakanlığı'nın, savcılığın 'Kamu yararına bozma' talebini reddederek, İstanbul Eski Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, eski İstanbul Vali Yardımcısı Ergun Güngör, eski İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler ve 6 polisin, Hrant Dink cinayetinden soruşturulmasına izin verdiğini hatırlatan Danzikyan, "8 yılın ardından nihayet taş yerinden oynadı. Çünkü kamu görevlilerinin bir kısmının yargılanmasının önü açıldı" dedi.

"ADALET BAKANLIĞI DA DİRENEMEDİ"

Hukuki sürecin doğal akışına bırakıldığında 'yargılansınlar' sonucuna gittiğini ifade eden Danzikyan, "Ama bir el ısrarla 'yargılanmasınlar' diyor. Devlet kendi adamlarını hakim önüne çıkarmamak için elinden geleni yapıyor. Bu davada kamu yararının ne olduğunu da gözlerimizle görüyoruz. Kamu yararı Dink'i öldürülmesine seyirci kalanların etrafına hukuki bir zırh örülmesiymiş. Ancak hukuki süreç öyle bir hal aldı ki Adalet Bakanlığı da direnemedi. ve savcılığın talebini reddetti" dedi.

"KAMU GÖREVLİLERİNİN HAKİM KARŞISINA ÇIKMASI İÇİN BİR İMKAN DOĞDU"

Danzikyan, "Artık biraz daha umutla bakmalı mıyız, davanın geleceğine? ya da 'umut' bu dava için uygun bir kelime mi? Bilemiyoruz. Ancak şunu biliyoruz, 8 yıllık mücadelenin ardından taş yerinden oynadı. Kamu görevlilerinin hakim karşısına çıkması için bir imkan doğdu. Bu imkanı sonuna kadar kullanmalıyız. Taş çok büyük Çünkü bu taş 99 yıllık bir taş 99 yılın inkarını, günahını kabahatini taşıyan kocaman bir taş. Dolayısıyla belki de yeni başlıyoruz" dedi.

"TCK 83'TEN YARGILANSINLAR"

Danzikyan, "Ve diyoruz ki daha işimiz var. Sadece bu isimler değil, tüm kamu görevlileri yani meşhur 24'ler hakim karşısına çıksın. Trabzon Emniyeti, Trabzon Emniyeti İstihbaratı, Trabzon Jandarması, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi. Hepsi topluca aynı davada hakim karşısına çıksın. ve yargılanmaları da öyle usulen olmasın Herşeyden önce görevi ihmalden değil, TCK'nın 83. yani cinayete göz yumma suçlamasıyla yargılansınlar. Bir kez daha buradan haykırıyoruz, biz bitti demeden bu dava bitmez" diye konuştu.

Eylemin ardından gruptakiler duruşmayı takip etmek için adliyeye girdi. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hrant'ın Arkadaşları'Ndan Dava Öncesi Adliye Önünde Eylem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Şırnak'ta bir düğüne katıldı
    18:04 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Şırnak'ta bir düğüne katıldı

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Siirt Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sabri Sidar'ın Şırnak'ta düzenlenen düğün törenine katıldı. Bakan Göktaş, çiftin nikah şahitliğini yaparak genç çifti tebrik etti. Konuşmasında ailenin önemine vurgu yapan Göktaş, evliliklerinin örnek olacağına inandığını belirtti.

  • Antalya Büyükşehir Belediyesi, Fırtınadan Dolayı Meydana Gelen Olaylara Müdahale Etti
    18:03 Antalya Büyükşehir Belediyesi, Fırtınadan Dolayı Meydana Gelen Olaylara Müdahale Etti

    Antalya'da etkisini sürdüren fırtınadan dolayı ağaç devrilmesi, tabela ve çatı uçması gibi olaylara müdahale eden Antalya Büyükşehir Belediyesi, 1200 personel görevlendirdi. Ekipler, devrilen ağaçları, kopan dalları, uçan tabela ve çatı parçalarını temizledi. Ayrıca, Konyaaltı Sahili, Düden Park ve Sabancı Bulvarı ile Evliya Çelebi caddelerinde trafik akışını etkileyen ağaçlar da kaldırıldı.

  • Trabzon Ortahisar Belediyesi'nin Borç Yükü 853 Milyon TL
    17:59 Trabzon Ortahisar Belediyesi'nin Borç Yükü 853 Milyon TL

    Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, belediyenin toplam borcunun 853 milyon olduğunu belirtti. Kaya, borç yükünün ağır olduğunu ancak şikayetçi olmanın bir hakkı olmadığını söyledi.

  • Aydın'da sınıf arkadaşları tarafından darp edilen öğrenci hastaneye kaldırıldı
    17:58 Aydın'da sınıf arkadaşları tarafından darp edilen öğrenci hastaneye kaldırıldı

    Aydın'ın Efeler ilçesinde bir ortaokul öğrencisi, sınıf arkadaşları tarafından darp edildi. Başına aldığı darbe sonucu yaralanan çocuk, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ailesi, çocuklarını darp eden 2 çocuktan şikayetçi oldu. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Kırklareli Vize'de Uyuşturucu Operasyonu: 7 Şüpheli Gözaltına Alındı
    17:54 Kırklareli Vize'de Uyuşturucu Operasyonu: 7 Şüpheli Gözaltına Alındı

    Kırklareli'nin Vize ilçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 7 şüpheli gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, uyuşturucu ticareti yaptığı belirlenen zanlıların adreslerine operasyon düzenledi. Şüphelilere ait adreslerde yapılan aramada 58 gram sentetik uyuşturucu ile suçtan elde edildiği değerlendirilen 3 bin 400 lira ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan şüpheliler B.T, S.T, B.K, Ç.M, O.R.Ç, B.M. ve A.O.A'nın emniyetteki işlemleri sürüyor.


Advertisement