Hrant Dink Cinayeti Soruşturması - Son Dakika
Güncel

Hrant Dink Cinayeti Soruşturması

Hrant Dink Cinayeti Soruşturması

Cinayetin işlendiği dönemde İstanbul Emniyet Müdürü olarak görev yapan Celalettin Cerrah, olaya ilişkin soruşturma kapsamında "şüpheli" sıfatıyla ifade vermek üzere İstanbul Adliyesi'ne geldi.

15.12.2014 13:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nce yürütülen Hrant Dink cinayeti soruşturması kapsamında, "Dink'in ölümünde ihmali olduğu" iddia edilen kamu görevlilerinden dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, "şüpheli" sıfatıyla ifade vermek üzere İstanbul Adliyesi'ne geldi.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in 19 Ocak 2007'de Şişli'de uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmesine ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği Terör ve Örgütlü Suçlar Birimi Savcısı Yusuf Hakkı Doğan tarafından yürütülen soruşturmada, söz konusu dönemde görev yapan bazı kamu görevlilerinin ifadesine başvuruluyor.

Bu kapsamda, Hrant Dink cinayetinin işlendiği dönemde İstanbul Emniyet Müdürü olan ve soruşturmada adı geçen diğer kamu görevlileriyle beraber görevini ihmal ettiği iddia edilen Cerrah da "şüpheli" sıfatıyla ifade vermek üzere Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na geldi.

Adliyenin 7. katına çıkan Cerrah'ın, soruşturmayı yürüten savcı Yusuf Doğan tarafından ifadesi alınıyor.

Aynı soruşturmada, Cerrah'ın yanı sıra, eski İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler ve eski İstanbul Vali Yardımcısı Ergun Güngör'ün de geçen hafta ifadesine başvurulmuştu. "Cinayette ihmali olduğu" iddia edilen diğer bazı kamu görevlilerinin de soruşturma kapsamında ifadelerine başvurulması bekleniyor.

Soruşturma süreci

Hrant Dink cinayetinde ihmali olduğu iddia edilen, Cerrah ve İstanbul Vali Yardımcısı Ergun Güngör ile emniyet görevlilerinin de aralarında bulunduğu 9 kamu görevlisi hakkında açılan soruşturmaya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nce verilen takipsizlik kararı, Bakırköy 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nce 6 Haziran'da kaldırılmıştı.

Heyet, gereğinin yapılması için soruşturma dosyasının İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na iade edilmesine hükmetmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Birimi savcılarından Yusuf Doğan'a teslim edilen, Dink cinayetinde kamu görevlilerinin ihmali olduğu iddialarına yönelik dosya ile devam eden soruşturma dosyası, tek soruşturma dosyası olarak birleştirilmişti.

Tek dosyayla soruşturma yürütmeye başlayan savcılık, bu soruşturma kapsamında eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun, eski İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek ve emniyetteki paralel yapı soruşturmasında tutuklu bulunan eski İstihbarat Daire Başkanlığı C Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer'in "şüpheli", cinayet davasının sanığı Ogün Samast'ın ise "tanık" sıfatıyla ifadelerine başvurmuştu. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hrant Dink Cinayeti Soruşturması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Depremin Yerle Bir Ettiği Hatay'da Yeni Bir Şehir Oluşuyor
    09:08 Depremin Yerle Bir Ettiği Hatay'da Yeni Bir Şehir Oluşuyor

    Hatay'ın Antakya ilçesinde TOKİ konutlarının her geçen gün yükselmesiyle birlikte ortaya adeta yeni bir şehir çıktı. Kahramanmaraş merkezli depremlerde yerle bir olan Hatay'ın yeniden ihyası ve inşası için çalışmalar yoğun bir şekilde sürüyor. Hatay'da yapımı tamamlanan konutlar 6 Şubat tarihi itibariyle vatandaşlara dağıtılmaya başlanmıştı. Depremin haritadan yok ettiği Antakya ilçesi Gülderen Mahallesi'nde geçtiğimiz yıl Mayıs ayında afet konutlarının yapımına başlanmıştı. Gülderen Mahallesi'nde inşa edilen yaklaşık 7 bin konuttan yapımı tamamlananların sahipleri kurayla belirlenmeye başlamıştı. Yeni bir şehir olarak ortaya çıkan Gülderen deprem konutlarının ihtişamı dron ile havadan görüntülendi. Ahmet ve Hatice Doğru çifti, yeni evlerinin bulunduğu Gülderen konutlarını gezdi ve mutluluklarını dile getirdi.

  • Vahap Seçer, Erdemli'de yurttaşlarla buluştu
    09:05 Vahap Seçer, Erdemli'de yurttaşlarla buluştu

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Erdemli'de düzenlenen iftar yemeğinde yurttaşlarla bir araya geldi. Seçer, seçimlerde zaferle çıkacaklarına inandığını ve yurttaşlara hizmet etmekten gurur duyacaklarını belirtti.

  • Aydın Büyükşehir Belediyesi, Efeler'de iftar programı düzenledi
    09:04 Aydın Büyükşehir Belediyesi, Efeler'de iftar programı düzenledi

    Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Efeler'in Çeştepe Mahallesi'nde Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen iftar programına katıldı. Çerçioğlu'na, CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz ile CHP Efeler Belediye Başkan adayı Anıl Yetişkin eşlik etti. Büyükşehir Belediyesi, dün 9 ilçede 11 noktada 25 bin Aydınlıyı iftar sofralarında buluşturdu.

  • Kuşadası Gençlik Spor Kulübü'nün efsane isimleri Başkan Ömer Günel'i ziyaret etti
    09:03 Kuşadası Gençlik Spor Kulübü'nün efsane isimleri Başkan Ömer Günel'i ziyaret etti

    Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Kuşadası Gençlik Spor Kulübü'nde forma giymiş efsane futbolcuları makamında ağırladı. Futbolcular, Başkan Günel'e destekleri için teşekkür etti ve hediye takdim etti. Başkan Günel ise Kuşadasıspor'a desteklerinin devam edeceğini belirtti.

  • CHP, İBB, İYİ Parti, Cumhurbaşkanı ve ABB Başkanı'nın Seçim Programları
    09:00 CHP, İBB, İYİ Parti, Cumhurbaşkanı ve ABB Başkanı'nın Seçim Programları

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir'de selamlama turuna başlarken, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Adalar ve Beşiktaş'ta halk buluşmalarına katılacak. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise İstanbul Sultanbeyli ve Tuzla'da esnaf ziyareti yapacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise İstanbul'da mitingler düzenleyecek. ABB Başkanı Mansur Yavaş ise Büyük Keçiören Mitingi'ne katılacak.

  • Erzincan'da yatağa bağımlı hastaların oy kullanma talepleri değerlendiriliyor
    08:58 Erzincan'da yatağa bağımlı hastaların oy kullanma talepleri değerlendiriliyor

    Erzincan'da 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde yatağa bağımlı olan vatandaşlar ile evde sağlık hizmeti alan hastaların sandığa taşınma talepleri değerlendirilerek oy kullanmaları sağlanacak. İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Evde Sağlık Hizmetleri Koordinasyonu tarafından yapılan planlamalar dahilinde 9 araç ve 32 sağlık çalışanı Erzincan merkezde, 8 araç ve 24 sağlık çalışanı ise ilçelerde görevlendirildi. Hastaların seçmen sandıklarına nakilleri 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olup, taleplerini iletmek isteyen vatandaşlar belirtilen telefon numaralarını kullanabilecekler.

  • Trabzon'un Of ilçesinde kavga: 3 kişi pompalı tüfekle vuruldu
    08:57 Trabzon'un Of ilçesinde kavga: 3 kişi pompalı tüfekle vuruldu

    Trabzon'un Of ilçesinde dün gece çıkan kavgada, Atatürk Bulvarı'nda bulunan bir meydanda, kimliği belirsiz kişiler tarafından pompalı tüfekle ateş açıldı. Ateş sonucu 3 kişi yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıların hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Olayı gerçekleştiren şahıslar ise olay yerinden kaçtı. Polis olayla ilgili inceleme yapmaktadır.

  • Erzincan'da örtü yangını geceyi aydınlattı
    08:49 Erzincan'da örtü yangını geceyi aydınlattı

    Erzincan'da kurumuş ot ve bitkilerin bulunduğu arazide çıkan örtü yangını, itfaiyenin müdahalesiyle yerleşim yerine ulaşmadan söndürüldü. Yangın rüzgarın etkisiyle büyüyerek yaklaşık 1 kilometrelik alanda sıçradı. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek kontrol altına aldı.

  • 68 ilde 'Mercek-15' operasyonları düzenlendi
    08:45 68 ilde 'Mercek-15' operasyonları düzenlendi

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamasına göre, 68 ilde gerçekleştirilen 'Mercek-15' operasyonlarında 750 silah ele geçirildi. Operasyonlar sonucunda 878 şüpheli hakkında işlem yapıldı. Bakan Yerlikaya, organize suç örgütlerinin ve silah temin edenlerin peşinde olduklarını belirtti ve operasyonların devam edeceğini vurguladı.

  • Erzincan'da çıkan örtü yangını itfaiye tarafından söndürüldü
    08:41 Erzincan'da çıkan örtü yangını itfaiye tarafından söndürüldü

    Erzincan'ın Çağlayan Beldesi Yamaçlı Mahallesi'nde çıkan örtü yangını, rüzgarın etkisiyle büyüyerek yayıldı. Vatandaşların haber vermesi üzerine Erzincan, Üzümlü ve Altınbaşak'tan itfaiye ekipleri olay yerine sevk edildi. İtfaiyenin müdahalesiyle yangın kontrol altına alınarak soğutma çalışmaları yapıldı.

  • Mercek-15 Operasyonunda 750 Silah Ele Geçirildi
    08:39 Mercek-15 Operasyonunda 750 Silah Ele Geçirildi

    68 ilde gerçekleştirilen Mercek-15 operasyonlarında, 559 ruhsatsız tabanca, 58 kurusıkıdan çevrilmiş tabanca, 14 uzun namlulu tüfek, 119 ruhsatsız av tüfeği olmak üzere toplamda 750 silah ele geçirildi. Operasyonlar sonucunda 878 şüpheli hakkında işlem yapıldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, organize suç örgütlerine ve silah temin edenlere karşı kararlı olduklarını belirtti.


Advertisement