Hp Deskjet Ink Advantage 4515 E-All-in-One - Son Dakika
Teknoloji

Hp Deskjet Ink Advantage 4515 E-All-in-One

Hp Deskjet Ink Advantage 4515 E-All-in-One

HP'nin hepsi bir arada yazıcı çözümü nasıl bir performans sunuyor?

28.01.2015 12:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Hasan Uğur Nayır - -

İnceleme merkezimizin bu seferki konuğu HP Deskjet Ink Advantage 4515. Hepsi bir arada çözümü sunan marifetli bir yazıcı. Yazdırma, tarama, kopyalama, fotoğraf ve web işlevlerine sahip. Çok fonksiyonlu cihazda dokümanlar yazdırılıyor veya dijital fotoğrafların baskısı alınıyor. Lafı daha fazla uzatmadan detaylara geçelim ve yazıcının neler sunduğuna birlikte bakalım.


Siyah renkli olan 4515 kompakt tasarımda bir yazıcı. 5.56 kg ağırlığında. Boyutları da normal. Dikkat ettiğim kısımlardan biri kutu içeriği olur. 4515'in kutusunda gerekli bağlantılar bulunuyor. Zaten kurması da oldukça kolay. Sadece yazıcının yerini ayarlamak, iki kabloyu takmak ve CD'den gerekli yüklemeyi yapmak lazım. Ağ bağlantıları dahil yazıcıyı yaklaşık olarak 10 dakika içinde kurdum ve çalışır hale getirdim. 4515'in kartuşlarını takıp çıkarması da kolay, HP kullanıcıların kolayca kartuşu değiştirmesi için güzel bir sistem yapmış. Daha önceki incelediğim yazıcıda da böyleydi.



Cihaz en başta da belirttiğim işlevler dışında (Artık klasikleşen işlevler bunlar) aynı zamanda WiFi ve çift taraflı baskı yeteneğine sahip. Ayarlara ise 6.74 cm'lik renkli dokunmatik ekrandan ulaşılabilir. Yapılandırma seçenekleri oldukça yalın, bu yüzden kullanışlı olmuş. Ekranın sağında ve solunda 3 tane olmak üzere toplamda 6 tane dokunmatik tuş var. Düğmeler inceleme yapmaya başladığımda sadece ilk zamanlarda birkaç kere dokunmama rağmen tepki vermedi. Ancak bunun dışında bir daha bu durumu yaşamadım. Bu arada bir işlem sırasında düğmeler soluklaşıyor ve kullanılmıyor, bunu da belirtemeden geçmeyeyim.


#Sayfa#


Kağıt işleme girişi en fazla 100 yaprak, çıkışı ise 30 yaprak. Desteklenen kağıt boyutları ise A4'ten A6'ya kadar gidiyor. Tarayıcının maksimum 216x297 mm tarama boyutu var. Taramadan bahsetmişken HP Yazıcı Denetleme uygulaması doğrudan mobil aygıttan taramayı sağlıyor. Telefon, tablet veya internete bağlı bilgisayardan kablosuz olarak istediğiniz baskıyı alabilirsiniz. Bunun denemelerini yaptım. Telefon veya bilgisyardan kablosuz olarak başarılı şekilde baskılar aldım. Kablosuz ve web kısmından devam edelim. HP Printables ile kullanıcılar doğrudan indirim içerikleri, tebrik kartları gibi içeriklere ulaşabiliyor. Tabii ki bunun için de internet bağlantısı gerekli.


Yazıcının hemen sol alt köşesinde bellek kartı okuyucusu var. Fotoğraflar kart üstünden okunuyor. Cihazda ayrıca fotoğraflarda düzenleme yapmak için basit bir işleme yazılımı var. Fotoğraflar panelde gösteriliyor, baskı için çeşitli boyut seçenekleri var. Paneldeki fotoğraf görüntüsü çok temiz ve parlak değil, ancak ne olduğunu görmek için yeterli.



Yaptığım denemelerde cihazın tam metin belgeleri ortama 5.6 s sürede yazdırdığını ölçtüm. Bunun dışında fotoğraf baskılarında bir iki hafif kusur olsa da, genel olarak iyi ve canlı. Şu zamana kadar kullandığım birçok yazıcı oldu, özellikle seneler önceki yazıcıları hatırlıyorum da, çıktı alırken dikiş makinesi gibi ses çıkartan bazı modeller kullanmıştım. Gelişen teknolojiyle birlikte bu durumlar değişti. 4515 modern yazıcılar gibi normal bir ses oranına sahip. Kısaca gürültülü değil. HP Deskjet Ink Advantage 4515 ev ve küçük ofisler için alınabilecek hepsi bir arada yazıcılar arasında bulunuyor.



Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Hp Deskjet Ink Advantage 4515 E-All-in-One - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement