Hoşgörünün Işığı Ereğli'de Parladı - Son Dakika
Yerel

Hoşgörünün Işığı Ereğli'de Parladı

Hoşgörünün Işığı Ereğli\'de Parladı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde belediye, Hazreti Mevlana Celaleddin-i Rumi'yi anma programı düzenledi.

18.12.2014 13:03  Güncelleme: 13:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde belediye tarafından Hazreti Mevlana Celaleddin-i Rumi'yi anma programı düzenledi. Geceye katılan semazenler ayakta alkışlandı.

Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından Hz. Mevlana'nın 741. Vuslat yıldönümü etkinlikleri kapsamında Ereğli Kapalı Spor Salonu'nda anma programı düzenlendi. Gecede Medeniyetler Arası Mevlevi Kültürü ve Sema Topluluğu ve Osman Erdoğan tarafından Tasavvuf konseri verildi. Okunan ilahilerin ardından semazenler zikir yaptı. Hz. Mevlana Celaleddin-i Rumi'yi anma programını, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ali Azar, İlçe Müftüsü Recai Albayrak, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, Önder Onursal Başkanı İbrahim Solmaz ve Belediye Meclis Üyelerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş izledi.

Gecede yaptığı konuşmada Pakistan'da uğradıkları saldırı sonucu hayatını kaybeden 132 öğrenci ve 9 öğretmen'in katledilmesini kınayan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, ölenlere Allah'tan rahmet diledi. Ereğli ilçesinde tarihinde ilk kez Şeb-i Aruz törenleri düzenlendiğini ifade eden Uysal hoş görü vurgusu yaptı. Uysal konuşmasında "Kemikleşmiş önyargılarımızı, öfkeyi, kin ve nefreti bir yana bırakalım. Kimsenin kalbini kırmayalım. Herkesin iyiliğini isteyelim ve mutlu olması için çalışalım. Bizi bir araya getiren Hazreti Mevlana'yı rahmetle anıyor, bu mübarek gecenin hepimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

Uysal'ın ardından kürsüye gelen Doç. Dr. Emin Işık'ın öğrencisi Nağme Akbaş da, Hazreti Mevlana'nın hayatını anlattı.

Gece semazen gösterisinin ardından okunan Kur'an-ı Kerim ve duanın ardından sona erdi. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hoşgörünün Işığı Ereğli'de Parladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement