'Türkiye'ye Yardımlar Dondurulsun' Diyen Hollanda Çark Etti - Son Dakika
Dünya

'Türkiye'ye Yardımlar Dondurulsun' Diyen Hollanda Çark Etti

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Türkiye'ye hakkını teslim etti. "Sığınmacılar konusunda Türkiye çok şey yapıyor. Avrupa olarak büyük bir katkımız olmadı." dedi.

06.02.2016 01:06  Güncelleme: 09:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Suriyeli sığınmacılara ilişkin, "Türkiye çok şey yapıyor. Dürüst olmak gerekirse Avrupa olarak şimdiye kadar büyük bir katkımız olmadı. Türkiye'yi bu konuda suçlamak haksızlık olur" dedi.

Haftalık basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan Rutte, Türkiye'de 2,2 milyon Suriyeli sığınmacı bulunduğunu, bu sayının Suriye'deki mevcut durumdan dolayı daha da artabileceğini söyledi.

"TÜRKİYE ÇOK ŞEY YAPIYOR, AVRUPA'NIN KATKISI OLAMADI"

Türkiye'nin sığınmacıların barınmasına yönelik çalışmalarına saygı duyduğunu kaydeden Rutte, şöyle konuştu:

"Türk meslektaşlarımı bu konuda suçlayamam. Şu anda Türkiye 2,2 milyon Suriyeli mülteciyle uğraşıyor. Suriye'deki kötü durumdan dolayı bu sayının daha da artma tehlikesi var. İnsanlar bombalardan kaçıyor. Türkiye çok şey yapıyor. Dürüst olmak gerekirse Avrupa olarak şimdiye kadar büyük bir katkımız olmadı. Türkiye'yi bu konuda suçlamak haksızlık olur."

Rutte, insanların Suriye'de bombalardan kaçtığını aktararak, Türkiye'deki sığınmacıların, Suriye'de durum düzelip de geri dönebilme imkanına kavuşana kadar durumlarının iyileştirilmesinin hem Türkiye hem AB'nin yararına olacağını ifade etti.

HOLLANDA "TÜRKİYE'YE YARDIMLAR DONDURULSUN" DEMİŞTİ

Hollanda Parlamentosu, AB üyelik müzakereleri çerçevesinde Türkiye'ye ayrılan fonlara sağladığı parasal yardımın, doğu ve güneydoğudaki operasyonlar sebebiyle dondurulmasını istemişti.

Hollanda ana muhalefet partisi Hristiyan Demokrat Parti (CDA) operasyonları parlamentoya taşıdı. Hristiyan Demokrat Parti milletvekili Pieter Omtzigt'in parlamentoya sunduğu önergeye çoğunluğu oluşturan 7 partiden destek gelmişti.

Liberal Sağ Parti (VVD) ve İşçi Partisi (PvdA) ile Özgürlük Partisi (PVV) Türkiye'nin AB üyelik müzakereleri çerçevesinde aldığı parasal yardımların, yapısal reformlar için harcanmadığını savunmuştu. Parlamentonun çoğunluğunun desteklediği önerge Dışişleri ve AB komisyonunda kabul edilmişti.

Hollanda parlamentosu, hükümetten AB nezdinde girişimde bulunmasını da istemiş, AB Yüksek Komiseri Federica Mogherini'nin sözcüsü, operasyonların son bulması çağrısı yapmış ayrıca çözüm sürecinin yeniden başlatılması konusunda olumlu adımları desteklediklerini açıklamıştı.

AB 3 MİLYAR EURO'YA ONAY VERMİŞTİ

Avrupa Birliği (AB) üyeleri, İtalya'nın vetosunu kaldırmasının ardından Türkiye'deki sığınmacıları için harcanacak 3 milyar avroluk fonu onaylamıştı.

\'Türkiye\'ye Yardımlar Dondurulsun\' Diyen Hollanda Çark Etti
Kaynak: AA

Son Dakika Dünya 'Türkiye'ye Yardımlar Dondurulsun' Diyen Hollanda Çark Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • samsunlu: hemen hollandaya 50 bin mülteci gönderin de bu asalak bayılsın dingil 22 0 Yanıtla
  • Manşet: Avrupalılar akkıllı. Biliyorlar araplardan zarardan başka birşey gelmez, hem neden ülkemin halihazırdaki huzurunu bozayım diyor. Bizim bizim boş hükümet ise gelsinler biz kucaklarız onlar bizim kardeşimiz vb vb nutuklar atarak ucuz kahramanlıklar yapıyorlar. Bende derimki arkadaş önce kendi halkını doyur halkının ihtiyaçlarını karşıla. Adamları ülke dışında yerleri hazır nasılsa kendileri ve çocukları bu ülkede yaşamayacak. 3 4 Yanıtla
  • ..: Bozulan bizim duzen nasilsa sanki para verse para cozecek halki dusunenmi var 6 0 Yanıtla
  • ironmask: Merkel...merkel...merkel...kadın koşturuyor...neden? Çünki barzani politikasında Türkiye ile aynı görüşte ve ortak ;) 4 0 Yanıtla
  • Basri hepinizebasar: Gelsınler gelsınler 3 milyar dolar göz boyamak için verdiler baştakiler zaten memleketin durumunu bilmiyo başkanlık diye tuturmuş bunlar iyi günlerimiz bi iki sene sonra suriye.ye döneriz 1 1 Yanıtla

Advertisement