Hizmet-iş Sendikası Taşeron İşçilere Kadro İstedi - Son Dakika
Yerel

Hizmet-iş Sendikası Taşeron İşçilere Kadro İstedi

Hizmet-iş Sendikası Taşeron İşçilere Kadro İstedi

Hizmet-İş Sendikası Muş Şube Başkanı Yaşar Kalır, taşeron işçilere verilen sözlerin bir an önce yerine getirilmesini istedi.

20.11.2015 13:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hizmet-İş Sendikası Muş Şube Başkanı Yaşar Kalır, taşeron işçilere verilen sözlerin bir an önce yerine getirilmesini istedi.

Hükümetin taşeron işçilere verdiği kadro sözünü yerine getirmesini beklediklerini söyleyen Hizmet-İş Sendikası Muş Şube Başkanı Yaşar Kalır, sendika olarak konunun takipçisi olacaklarını belirtti. Yaşar, "Öncelikle asıl işi yapan, yardımcı işi yapan taşeron ayrımını yapmamamız gerekir. Hükümet sözcülerinin asıl işi yapanlara kadro verilmesini gündeme getirdiği açıktır. Hak İş Konfederasyonu ve Hizmet İş Sendikası olarak yardımcı işçi, asıl işçi ayrımı gözetmeksizin kamuda çalışan tüm hizmet alımı kapsamındaki işçilerin tamamının kadro kapsamına alınmasını istiyoruz" dedi.

Kamuda çalışan taşeron işçileri için kadro elde etme umudunun üzerinden bir yıl geçtiğini belirten Kalır, "Taşeron işçileriyle ilgili yasa tam bir yıldır yürürlükte olmasına karşın kadrolar alınamadı. 2014 Eylül'de yürürlüğe giren Torba Yasa, taşeron işçilerinin hakları açısından önemli düzenlemeler getirmişti. Bu yasa ile taşeron işçisi olup da kamuda çalışan işçilerin kıdem tazminatı hakları, yıllık ücretli izinleri ve mesai hakları gibi pek çok ihtilaflı konu çözülmüş oldu. Ayrıca taşeron işçilerinin aynı iş yerindeki sendikanın sağladığı haklardan yararlanabilmesinin de önü açıldı. Bütün bu gelişmelere karşın asıl işte çalışan taşeron işçilerinin kadrosu gerçekleştirilemedi. Sadece karayollarında çalışan yaklaşık 6 bin 700 işçi, ellerinde yargı kararı olduğu için kadrolarına atanmaya başladı. Yeni hükümetimizle şimdiki taşeron işçilerimizin bu sorunlarda çözülecektir inşallah. Başbakan Davutoğlu'nun karayolları işçilerine kadro verilirken açıkladığı gibi, yakın zamanda adım atılacak. Bu sayede işçiler arasındaki eşitsizlik de giderilmiş olacaktır. Hizmet-İş Sendikası Muş Şube Başkanlığımıza bağlı bin 500 yakın taşeron üyemiz bulunmaktadır. Şunu da ifade etmek isterim ki taşeron işçiliği artık son bulmalıdır. Asıl iş kamuda çalıştırılan taşeron elamanlarının tamamının kamuda istidam edilerek asıl iş yardımcı iş kavramının yok sayılması en adil yol olacaktır. Muş Şube Başkanlığı olarak tekrar tekrar ifade ederim ki kamuda çalışan tüm taşeron işçilerimiz asıl iş yapanlardır. Hiçbir ayrım yapılmadan son taşeron işçilerimiz kadro alana kadar bizler mücadelemizi sürdüreceğiz ve asla mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz" şeklinde konuştu. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hizmet-iş Sendikası Taşeron İşçilere Kadro İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Hasan izci: Ben hastanede temizlik personeliyim biz olmasak hastane enfeksiyondan geçilmez bizde asıl iş yapıyoruz kadro istiyoruz 0 0 Yanıtla

Advertisement