Hizmet-iş Sendikası Genel Kurulunu Yaptı - Son Dakika
Yerel

Hizmet-iş Sendikası Genel Kurulunu Yaptı

Hizmet-iş Sendikası Genel Kurulunu Yaptı

Hak-İş Konfederasyonuna bağlı Hizmet-İş Sendikasının Adıyaman Şubesi 8. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi.

07.02.2015 18:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hak-İş Konfederasyonuna bağlı Hizmet-İş Sendikasının Adıyaman Şubesi 8. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi.

Hak-İş Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan'ın da katılımı ile gerçekleşen 8. Olağan Genel Kurulda mevcut Başkan Mahmut Doğan ve İsmail Üçkardeşler aday oldu. Divan Başkanlığını Hizmet-İş Sendikası Genel Teşkilat Sekreteri Zekeriya Koca'nın yaptığı genel kurulda yapılan oylama sonrasında 107 delegeden 105'i oy kullandı. Mevcut Başkan Mahmut Doğan 62 oy, İsmail Üçkardeşler 43 oy aldı. Mahmut Doğan tekrar başkanlık görevine seçildi.

Genel kurulda konuşan Hak-İş Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, Hizmet-İş'in Adıyaman'da kurulduğunu ve şuan Türkiye'nin en önemli sivil toplum kuruluşları arasına girdiğini dile getirdi. Arslan, "Tarihi bir gün yaşıyoruz, gerçekten büyük bir onurla büyük bir gururla bu genel kurulu gerçekleştiriyoruz. Bunlardan bir tanesi 36 yıl önce bu topraklarda, bu belediyede başlayan Hak-İş'in Hizmet-İş Sendikasının kutlu yolculuğu bugün çok önemli bir aşamaya gelmiştir. Son 24 Ocak 2015 tarihinde yayınlanan istatistiklerde üye sayısını en fazla arttıran, Hak-İş'in en büyük sendikası, Türkiye'nin de en büyük sendikası olan Hizmet-İş Sendikasının tarihi başarısında buradan çıkan yolculuğun, mutlaka katkıları var.

Adıyaman'da kurulup, bu gün Türkiye'nin, dünyanın en önemli sendikaları arasında olan sendikanıza verdiğiniz emekler boşa gitmedi. Verdiğiniz desteğin boşa gitmediğini, her gün büyüyerek daha gelişerek Türkiye'nin en büyük sivil toplum kuruluşu arasında olduğunu bilmek sizlerinde hoşuna gitmiştir. Kurucu Başkanımız Hüseyin Tanrıverdi'nin Adıyaman'da ki sendikalaşma esnasında hangi baskılara maruz kaldıklarını biliyoruz. Sendikanın kuruluşuna emek veren herkese teşekkürler. Bu toprakların hamuru ile mayalanmış Hizmet-İş'in başarısının arkasında burayı hep işaret ederim. Biz tesadüfen burada kurulmadık. Adıyaman manevi merkezidir. Doğunun batısı, batının doğusu, stratejik bir yerdir. Etnik, demokratik, kültürel, coğrafi yapısı itibariyle Türkiye'yi temsil ediyor" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hizmet-iş Sendikası Genel Kurulunu Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement