Hizmet-İş Kayseri Şube Başkanı Halil Özdemir Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Hizmet-İş Kayseri Şube Başkanı Halil Özdemir Açıklaması

Hizmet-İş Kayseri Şube Başkanı Halil Özdemir Açıklaması

Hizmet-İş Kayseri Şube Başkanı ve Hak-İş Dönem Sözcüsü Halil Özdemir, Hak-İş'in 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı Kayseri’de kutlayacağını söyledi.

19.04.2014 09:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hizmet-İş Kayseri Şube Başkanı ve Hak-İş Dönem Sözcüsü Halil Özdemir, Hak-İş'in 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı Kayseri'de kutlayacağını söyledi.

Hizmet-İş Kayseri Şube Başkanı ve Hak-İş Dönem Sözcüsü Halil Özdemir, Hak-İş Konfederasyonu olarak 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı Kayseri'de kutlayacaklarını açıkladı. Özdemir, "1 Mayıs'ı Hak-İş Konfederasyonumuz bu sene de Kayseri'de kutlama kararı aldı. Aslında Türkiye'de biz her dönem başka bir vilayette kutlama kararı almıştık geçen sene Karabük'te kutlamıştı. Ondan önce Ankara Tandoğan'da, ondan önce ise İstanbul Taksim'de kutlamıştık. İnsanların birlik, beraberlik, dayanışma mücadelesi olan 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı bu sene de İç Anadolu'nun gözde şehirlerinden olan Kayserimizde kutlama kararı aldık. Kayserimizde kutlama kararı almamızın sebebi hem değişik yöreler olarak hem de diğer illeri de Kayserimizde toplamak biraz daha kolay olacak. Ankara, Kayseri'ye gelecek. Sivas Kayseri'ye gelecek. Yozgat Kayseri'ye gelecek. Aksaray, Niğde, Adana, Mersin bu taraftan Malatya Elazığ Maraş Antep Kırıkkale bu illerdeki bütün işçilerimiz birlik beraberlik ve dayanışma gününü kutlamak için bu sene Kayseri'de bir araya gelecek. Kayseri'den tüm Türkiye'ye dünyaya sesini duyuracak ortalama 15-20 bin civarında işçi topluluğu bekliyoruz. Kayseri olmasının sebebi Kayseri artık İç Anadolu'nun paralayan bir yıldızı bir büyükşehri. Hem o açıdan hem de diğer illerden Kayseri'ye toplamak biraz daha kolay olduğu için konfederasyonumuz böyle bir karar aldı" dedi.

Yapılan çalışmalar hakkında da bilgiler veren Halil Özdemir, "Hazırlıklar şu anda meydandaki Kurşunlu Parkı'nın üzerini biz Büyükşehir Belediyemiz ve Valilikle konuşarak aldık. O gün o araçları oradan boşaltacaklar. Valiliğe emniyete de dilekçelerimizi verdik. Bütün programlar hazır. İnşallah ayın 24'ünden sonra genel başkanımız, konfederasyon başkanı ve sendikamıza bağlı diğer genel başkanlar Hak-İş Konfederasyonu'nun 20'ye yakın sendikası var. Bu sendikalarımızın genel başkanları inşallah Kayseri'ye gelecekler. Burada sivil toplum kuruluşlarıyla ve basınımızla birlikte olacak duyurmak açısından Kayseri'ye billboardlara ilanlar vereceğiz. O gün inşallah mehter takımımız katılacak. Davullar zurnalar olacak. İnşallah yapabilirsek aşıklarımızdan bir grubu işte o günün önemine binaen bir atışma gibi bir şey planlıyoruz. İnşallah güzel bir mayıs kutlayacağız Kayseri'de buradan inşallah tüm Türkiye'ye dünyaya sesimizi duyuracağız. Artık halk iş meydanlarda İstanbul Taksim sembolik olarak belki 1 mayıs için herkes orayı düşünebilir ama Türkiye'nin her yerinde 1 mayıs kutlanması gerektiğini düşünüyoruz 1 mayıs işçilerin birlik beraberlik ve mücadele günü işçilerin bayramı burada Türkiye'nin belirli bölgelerinde toplanarak buradan işçilerin sıkıntılarını özellikle son günlerde taşeron işçilerimizin Türkiye'de binlerce milyonlarca taşeron işçisinin çektiği sıkıntıları dile getirmek için çalışma şartları iyileştirmelerini dile getirmek için Türkiye'nin belirli bölgelerinde bölgesel olarak bütün işçi kardeşlerimizi meydanlara toplayıp halaylar çekerek eğlenerek bir bayram havasında sesimizi siyasilere, hükümete tüm dünyaya duyuracağız inşallah ondan dolayı şimdi bütün hazırlıklarımız tamam bütün işçi kardeşlerimizi Kayserimizi sivil toplum kuruluşlarını bütün herkesi inşallah 1 Mayıs'ta meydana bekliyoruz" ifadelerini kullandı. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hizmet-İş Kayseri Şube Başkanı Halil Özdemir Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement