Hizmet-İş, 36. Yıl Dönümünü Kutladı - Son Dakika
Güncel

Hizmet-İş, 36. Yıl Dönümünü Kutladı

Hak-İş’e bağlı Hizmet-İş sendikasının 36. kuruluş yıl dönümü düzenlenen gala yemeğiyle kutlandı.

24.01.2015 23:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hak-İş'e bağlı Hizmet-İş sendikasının 36. kuruluş yıl dönümü düzenlenen gala yemeğiyle kutlandı.

Hak-İş'e bağlı Hizmet-İş sendikasının 36. yıl dönümünün gala yemeği Rixos Grand Ankara'da düzenlendi. Yemeğe Hak-İş ve Hizmet-İş Sendikalarının Genel Başkanı Mahmut Arslan, AK Parti Manisa Milletvekili ve Hizmet-İş kurucu Genel Başkanı Hüseyin Tanrıverdi'nin yanı sıra çok sayıda sendikalı ve davetli katıldı. Yemek öncesi Kur'an-ı Kerim tilaveti okunurken, davetlilere Hizmet-İş sendikasının tanıtım filmi de gösterildi.

Etkinlikte konuşan Hak-İş ve Hizmet-İş Sendikalarının Genel Başkanı Mahmur Arslan, Hizmet-İş sendikasının 36. yaş gününü kutlamanın onurunu yaşadıklarını belirterek, "36 yıl önce 24 Ocak 1979'da Anadolumuzun uygarlıklar kenti Adıyaman'da doğan ırmak, kendisine katılan kollarla köklü bir nehir yatağı oluşturmuştur. Çatışmanın, kargaşanın, kaosun, ölümün radyasyon gibi yeryüzünü kapladığı yıllarda, emek mücadelesine inanmış ve adanmış 7 misyon adamının açtığı yolda 36. büyük adımı atmış bulunuyoruz. 37. yaş eşiğinde, bugünlere gelmemizde emeği geçen ve her zaman olduğu gibi bu akşam da bizleri yalnız bırakmayan başta kurucu ve onursal genel başkanımız Sayın Hüseyin Tanrıverdi'ye ve bu büyük mücadelenin isimsiz kahramanlarına teşekkürü bir borç biliyorum" dedi.

"ÖNCE İNSAN ÖNCE EMEK" SLOGANI

Arslan, sendikayı bugünlere getirenlere vefa borçlarının olduğunun altını çizerek, "Onlar, 36 yıl önce 'önce insan, önce emek' diyerek yola çıktılar, 'imzamız işçinin kararıdır' diyerek onurla yürüdüler, 'Geleceğimiz hayallerimiz kadardır' diyerek ufukları işaret ettiler, biz de onların izinde 'İşkolu zirvesinden Türkiye zirvesine' diyerek, onların açtığı izde zirveleştirmek için mücadele ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Hizmet-İş'in Türkiye'nin en büyük 2. Sendikası olduğunu vurgulayan Arslan, "Bugün 100 bine ulaşan üyesiyle, 47 şube başkanlığı, 5 il başkanlığı, 2 bölge başkanlığı, kadın, engelli, gençlik ve kültür-sanat komiteleriyle, ülkemizin 77 noktasının her karesine yayılan ve büyük bir aile haline gelen Hizmet-İş, bu büyük misyonu, ilkeli, sorumlu, kararlı, onurlu sendikacılık vizyonuyla bugünlere getirmiştir. 1980 yılında ilk sözleşmemizi yaptığımız Manisa Belediyesi'nden bugün 14'ü büyükşehir, 24'ü il olmak üzere bin 274 belediye ve iş yerinde örgütlüyüz ve toplu iş sözleşme imzalıyoruz. Üyesi olduğumuz Avrupa Kamu Hizmetleri Sendikaları Federasyonu (EPSU) ve Uluslararası Kamu Hizmetleri Federasyonu (PSI)'ın etkin ve saygın bir üyesi olarak uluslararası emek hareketine katkı veriyoruz" ifadelerini kullandı.

"BİZ, MİSYON SENDİKASIYIZ"

Arslan, 34 ülkede 41 sendika ile işbirliklerinin devam ettiğini hatırlatarak, şunları dedi:

"İnsanlar gibi kurumların da geçmişten konuştuğu kadar yaşlı, gelecekten konuştuğu kadar genç olduğunun idrakini hiçbir zaman yitirmedik. Onun için 36. yaşını ikmal etmiş misyon sahibi kadrolarıyla, erdemli bir sendika inşa için mücadele ettik ve etmeye devam ediyoruz. 1979'da saf, berrak ve aydınlık zihinlerle ufuklara doğru yola çıkanlar, fırtınalı okyanuslara yelken açanlar, bu günlerin, yani işkolunun zirvesinden Türkiye zirvesine karargah kuracağının idrakindeydiler. Çünkü onlar Cemil Meriç'in söylediği gibi 'Kervanla çıkılır yola. Bir çıkılıp bir varılmaz. Bin çıkılıp bir varılır' hakikatine kilitlenmişlerdi. Biz de, onlardan dalga dalga yayılarak devraldığımız erdemle boyanmış emek mücadelesini 100 binlere taşıdık, daha da ileriye taşıyacağız. Çünkü biz, misyon sendikasıyız. Çünkü biz, medeniyet emekçileriyiz. Çünkü biz, 'ömür aziz değil, emek azizdir' diyerek emeğe değer, değere emek katan bir sendikal misyonun davacılarıyız."

Arslan konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu önemli ve anlamlı günümüzde tekrar ediyoruz ki; 36 yıllık tarihi birikim ve yarın başlayacak 37. adımımızla birlikte, yaşanabilir bir ülke ve dünya için var olduk, mücadele ettik ve etmeye devam ediyoruz. Yolumuza çıkan engeller bizi yıldırmadı, aksine onları sıçrama tahtası bildik. Hiçbir yönlendirmeye, tahrike, algı operasyonuna kapı aralamadık. Emek ve emekçilerin her türlü sorunlarını kendi sorunumuz bildik ve çözüme kilitlendik."

Zor zamanlarda konuşmanın zorlu olduğunu belirten Arslan, "Haklarımızın gasp edildiği, özgürlüklerin baskı altına alındığı, çalışma yasalarının emekçiler aleyhine işbirlikçilerle kol kola hazırlandığı, 12 Eylül'de, 28 Şubat'ta, 27 Nisan'da var olmak, tavır göstermek, duruş sergilemek duruş sahibi, gerçek Sivil Toplum Örgütleri'nin şiarıdır. Biz Hak-İş ve Hizmet-İş olarak, durum ve şartlar ne olursa olsun, gerektiği yerde gerekeni yapmayı insan olma sorumluluğunun bir gereği olduğu bilinciyle yerine getirdik. Çünkü biz, 'Haksızlık karşısında susmayın. Haklarınızla beraber şerefinizi de kaybedersiniz' ölçüsünü şiar edinmiş emekçileriz" dedi.

"MİSAFİRİMİZ GELDİĞİNDE HİÇ NE YERSİN NE İÇERSİN DEMEZDİK"

AK Parti Manisa Milletvekili ve Hizmet-İş kurucu genel başkanı Hüseyin Tanrıverdi de törende bir konuşma yaptı. Tanrıverdi konuşmasında sendikanın kuruluş sürecinden ve kuruluş aşamalarında yaşadıkları sıkıntıları anlattı. Tanrıverdi, "Simitle öğle yemeklerini geçirdiğimiz, misafirlerimize demli bir çaydan başka bir ikramda bulunamadığımız o günlerden çok şükür Cenab-ı Hak'ka bugünlere geldik. Merkezimiz Dışkapı'daydı. Rahmetli Necati Çelik ile birlikte bir simit alırdık binanın önünden Ulus'a kadar yürür, geri dönerdik. Simidimiz biterdi, karnımız da doymuş olurdu. Başka türlü sendika içinde yemek yememiz mümkün değildi. O günkü şartlarda gerçekten bir misafirimize bir simit bile ikram edemeyecek durumdaydık. Misafirimiz geldiğinde hiç 'ne yersin, ne içersin' demezdik" dedi.

Daha sonra sendika yönetimi tarafından 36 yıl anısına pasta kesimi gerçekleştirildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hizmet-İş, 36. Yıl Dönümünü Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bilecik'in İhracatı Azaldı, İthalatı Arttı
    10:51 Bilecik'in İhracatı Azaldı, İthalatı Arttı

    Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı 2024 Şubat ayı dış ticaret istatistikleri verilerine göre, Bilecik'in ihracatı yüzde 17,5 azalarak 10 milyon 826 bin dolar, ithalatı ise yüzde 34,9 artarak 10 milyon 122 bin dolar olarak gerçekleşti. Türkiye genelinde ise Şubat ayında ihracat yüzde 13,6 artarken, ithalat yüzde 9,2 azaldı.

  • Ankara'da Kuyumcu Soygunu: 2 Şüpheli Tutuklandı
    10:51 Ankara'da Kuyumcu Soygunu: 2 Şüpheli Tutuklandı

    Ankara'da bir kuyumcu dükkanını soyan 2 şahıs ile onlara yardım eden bir kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Soygun anı güvenlik kamerasına yansıdı. Polis ekipleri, soyguncuların kimliklerini tespit ederek İstanbul'da yakaladı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda çalınan takılar, silah ve uyuşturucu maddeler ele geçirildi. Zanlılar mahkemeye çıkarılarak tutuklandı.

  • İzmit'te Lokomotif Çocuk Köyü'nde Eğlence ve Eğitim Bir Arada
    10:51 İzmit'te Lokomotif Çocuk Köyü'nde Eğlence ve Eğitim Bir Arada

    Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından İzmit'te kurulan Lokomotif Çocuk Köyü'nde çocuklar hem eğleniyor hem de yeni bilgiler öğreniyor. Köyde düzenlenen etkinlikler arasında sahne gösterileri, yarışmalar ve atölyeler yer alıyor. Ayrıca, çocuklar ve ebeveynler için psikolojik danışmanlık hizmeti de sunulacak.

  • Kayseri'de Kumar Oynatan İş Yerlerine Operasyon
    10:49 Kayseri'de Kumar Oynatan İş Yerlerine Operasyon

    Kayseri'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda kumar oynatıldığı tespit edilen 4 iş yerine operasyon düzenlendi. Operasyonda 4 şahsa adli işlem yapılırken, 20 şahsa da idari işlem uygulandı. Toplamda 124 bin 900 TL idari para cezası kesilirken, kumar masalarında kullanılan 420 adet pul ve 300 TL paraya el konuldu. Ayrıca ruhsatsız faaliyet yürüten bir mekan da süresiz kapatıldı.

  • Adana'da Kendini Polis Olarak Tanıtan Şahıslara Hapis ve Adli Para Cezası
    10:49 Adana'da Kendini Polis Olarak Tanıtan Şahıslara Hapis ve Adli Para Cezası

    Adana'da kendilerini polis olarak tanıtan 2 sanık, bir kadının değerli eşyalarını ve para miktarını alarak dolandırıcılık suçundan yargılandı. Mahkeme, sanıklara 6 yıl 6'şar ay hapis cezası ve 400'er bin lira adli para cezası verdi.

  • Samsunspor Kulübü, Reeder Samsunspor'a maddi destek istedi
    10:49 Samsunspor Kulübü, Reeder Samsunspor'a maddi destek istedi

    Samsunspor Kulübü, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Lig'de mücadele eden Reeder Samsunspor'a maddi destek istedi. Kulüp yönetimi, şehirden yeterli desteği alamadıklarını ve bütçede açık oluştuğunu belirtti. Borçların ödenmesi için lige katılma hakkının devri veya şubenin kapatılması seçenekleri üzerinde duruldu.

  • Kızılay Kulu Şubesi, Kulu ilçesinde 150 kişiye iftar yemeği verdi
    10:48 Kızılay Kulu Şubesi, Kulu ilçesinde 150 kişiye iftar yemeği verdi

    Konya'nın Kulu ilçesinde bulunan Kızılay Kulu Şubesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da Camikebir Mahallesinde bulunan Kızılay Şubesi binası bahçesinde 150 kişiye iftar yemeği verdi. Kulu Müftüsü Muhsin Yıldız'ın duasının ardından oruçlar açıldı. Kızılay Kulu Şube Başkan Yardımcısı Mehmet Altun, 'Kızılay Şube Başkanlığında görevli bulunan personel tarafından hazırlanan 150 kişilik iftar yemeği ikramında bulunduk' dedi.

  • Aydın'da Bağımlılıkla Mücadele Faaliyetleri Toplantısı Gerçekleştirildi
    10:47 Aydın'da Bağımlılıkla Mücadele Faaliyetleri Toplantısı Gerçekleştirildi

    Aydın Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, 2018-2023 Uyuşturucu Mücadele Ulusal Strateji Belgesi ve Eylem Planı doğrultusunda yapılan faaliyetler değerlendirildi. Toplantıda, kurumların 2022-2023 yıllarında gerçekleştirdikleri faaliyetler sunuldu ve kurul üyelerinin görüşleri alındı.

  • Devrekani'de yapılan yatırımlar tersine göçü başlattı
    10:46 Devrekani'de yapılan yatırımlar tersine göçü başlattı

    Devrekani Belediye Başkanı Engin Altıkulaç, göreve geldikleri 5 yıl içinde ilçeye 1 milyar liranın üzerinde yatırım kazandırdıklarını belirtti. Yapılan yatırımlar ve doğalgazın ilçeye gelmesiyle birlikte göç veren ilçeye tersine göç başladı.


Advertisement