Hizmet Binası Yaptıran Başkan Koltuğu Kaybediyor - Son Dakika
Politika

Hizmet Binası Yaptıran Başkan Koltuğu Kaybediyor

Hizmet Binası Yaptıran Başkan Koltuğu Kaybediyor

Adana'da yeni belediye hizmet binası yaptıran belediye başkanlarının koltuğu kaybettiği, bazılarının yeni binaya taşınmadan seçimi kaybettiği ortaya çıktı.

19.01.2014 10:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da yeni belediye hizmet binası yaptıran belediye başkanlarının koltuğu kaybettiği, bazılarının yeni binaya taşınmadan seçimi kaybettiği ortaya çıktı.

30 Mart 2014'de yapılacak olan yerel seçimlerde tüm partilerin adayları belli oldu. Adana'da ise yapılan anketlerde AK Parti, CHP ve MHP'nin adayları arasında kıyasıya mücadele olduğu görülüyor. Ancak Adana'da daha önce seçim kazanan ve başkan koltuğuna oturan belediye başkanlarının yeni hizmet binası yaptırıp bu binadaki koltuğuna ya hiç oturmadan ya da bir kaç ay oturduktan sonra seçimi kaybettiği ortaya çıktı.

GÖREVDEN ALINDI, YENİ BİNAYA TAŞINAMADI

1984 seçimlerinde Adana Belediye Başkanı olan, 1989 yılında yapılan seçimlerde yeniden başkan olan ancak 1995 yılında yapılan seçimde başkanlığı kaybedip, 1999 yılında yapılan yerel seçimde tekrar başkan olan ve art arda 3 kez başkan seçilen Aytaç Durak bu süre zarfında eski Halkevini belediye hizmet binası olarak kullandı. Ancak 2009'da yapılan yerel seçimlerden sonra belediye hizmet binası olarak kullanılan binanın arka tarafına hizmet binası yaptırdı ve binanın açılışı yapıldı. Ancak Durak, makamına taşınamadan hakkındaki soruşturmalar nedeniyle İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden alınınca yeni binadaki makama meclis üyesi Zihni Aldırmaz belediye başkan vekili olarak oturdu.

İKİ BİNA YAPTIRAN ARIKAN'IN TALİHSİZLİĞİ

1999 yılında yapılan yerel seçimde DSP'den Seyhan Belediye Başkan Adayı olan ve kazanan Yıldıray Arıkan, belediye başkanı olunca D-400 karayolu üzerine bir belediye hizmet binası yaptırdı. Bina hizmete yerel seçimlere kısa süre kala tamamlandı. Arıkan, yeni hizmet binasında birkaç ay oturduktan sonra yapılan yerel seçimde belediye başkanlığını AK Parti'nin adayı Azim Öztürk kazanınca makamı devretti.

Arıkan daha sonra 2009 yerel seçimlerinde Adana 4 merkez ilçeye ayrıldığı için CHP'den Çukurova Belediye Başkan adayı olarak gösterildi ve seçimi kazandı. Bunun üzerine Arıkan yine bir belediye hizmet binası yaptırdı. CHP Genel Başkanı Kemel Kılıçdaroğlu'nun katılımıla binayı hizmete açtı. Ancak 30 Mart 2014'te yapılacak olan yerel seçimlerde partisini Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı gösterildi. Arıkan seçilse de seçilmese de ikinci kez yaptırdığı hizmet binasında çok kısa süre koltukta oturduktan sonra ayrılmak zorunda kalacak.

TOPÇU DA YAPTIRDIĞI BİNADA OTURAMADI

2004 yerel seçimlerinde AK Parti'den Yüreğir Belediye Başkanı seçilen Ömer Topçu, belediye hizmet binasının yerine 5 yıldızlı otel yapılacağı için yeni hizmet binası yapımı için kolları sıvadı. Hizmet binası yapıldı ancak 2009 yerel seçimlerinde partisinden aday gösterilmedi. Bu nedenle yaptırdığı hizmet binasında koltuğuna hiç oturamadı.

2 dönemdir üst üste merkez belediye başkanlığını kazanan AK Partili Ahmet Zenbilci de 2. döneminde, bulunduğu yer merkez Sarıçam ilçesi olunca yeni hizmet binası yaptırmak için kolları sıvadı. Zenbilci 30 Mart 2014'te yapılacak olan seçimde yine partisinden aday gösterildi. Zenbilci de yeni hizmet binası yaptırdığı için akıbeti şimdiden merak konusu oldu. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Hizmet Binası Yaptıran Başkan Koltuğu Kaybediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement