Hız Tutkunları Erciyes'e Geliyor - Son Dakika
Yerel

Hız Tutkunları Erciyes'e Geliyor

Hız Tutkunları Erciyes\'e Geliyor

Kayseri, tarihinde ilk kez bir ralli şampiyonasına ev sahipliği yapacak.

18.10.2014 12:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri, tarihinde ilk kez bir ralli şampiyonasına ev sahipliği yapacak. Erciyes'te 25-26 Ekim tarihlerinde yapılacak olan Cumhuriyet Kupası Ralli Şampiyonası için hazırlıklar tamamlandı. Erciyes Cumhuriyet Rallisi için bazı otomobiller ve pilotların katılımıyla bir tanıtım yapıldı.

Erciyes Cumhuriyet Rallisi'nin tanıtımında şampiyona ile ilgili açıklamalar yapan Kayseri Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Cahid Cıngı, Erciyes Master Planı'nın tüm hızıyla devam ettiğini ve bu planın şehrimizde çeşitli sosyal ve sportif aktivitelerin hızlanmasını da beraberinde getirdiğini söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin düşüncesinin Erciyes'i ciddi bir turizm ve aktivite merkezi haline getirmek olduğunu ve bu doğrultuda çalıştıklarını ifade eden Cıngı, "Kayseri tarihinde ilk defa Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu ve Aydın Otomobil Sporları Kulübü ile birlikte Erciyes Cumhuriyet Rallisi'ni organize etmiş bulunmaktayız. Şehrimize 30 profesyonel ralli aracı ve 60 civarında ralli sporcusu gelecek. Sporcular iki gün boyunca Hisarcık'tan başlayan ve Hacılar'a kadar olan farklı pistlerde yarışacak. Tüm Kayserili hemşehrilerimizi davet ediyoruz. Bundan sonra da Erciyes'te otomobil sporlarına ağırlık vermeyi düşünüyoruz. Ralliciler, Hisarcık-Hacılar yolunun dünyada emsali olmayan pistlerden biri olduğunu belirttiler. Otomobil sporlarına meraklı hız tutkunu gençlerimizin Sivas Caddesi'nde Organize yolunda veya mahalle aralarında değil de bu şekilde yarışlarda olmalarını istiyoruz" dedi.

Aydın Otomobil Sporları Başkanı Bekir Kuvvet Erim de açıklamasında bu yarışla Kayseri ve Erciyes'in tanıtımına katkı yapacak olmaktan mutluluk duyduklarını belirtti. Erim, yarışta emeği geçenlere teşekkür ederek, caddelerde ve sokaklarda hız yapılmaması için bu yarışın bir kültür haline gelmesi gerektiğini söyledi.

Cumhuriyet Rallisi Yarış Komitesi Başkanı Enis Alpsoy ise Erciyes Rallisi'nin 6 özel etaptan oluştuğunu belirtti. Etaplardan her birinin 38 kilometre, yarışın toplam uzunluğunun ise 125 kilometre olduğunu ifade eden Alpsoy, yarışa 25 Ekim Cumartesi günü saat 15.00'te Kayseri'den start verileceğini kaydetti. Cumartesi günü farklı etaplardaki yarışın yanı sıra 26 Ekim Pazar günü Erciyes Tekir Yaylasında herkesin rahatlıkla izleyebileceği 3 km'lik bir etabın bulunduğunu dile getiren Alpsoy, Türkiye'den üçü bayan 60 sporcunun ve güçlü otomobillerin yarış için Kayseri'ye geleceğini söyledi.

2014 Türkiye Tırmanma Şampiyonu Taner Şengezenler de açıklamasında Erciyes Rallisi'nde güzel bir rekabet izleneceğini belirtti. Yarış parkurunun çok güzel olduğunu ve yüksek süratlere çıkılabileceğini ifade eden Şengezenler, yarış için çok güçlü araçların geleceğini ve katılım açısından çok zengin bir şampiyona yapılacağını söyledi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hız Tutkunları Erciyes'e Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement