Hisarcık'ta Cumhuriyet Bayramı Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Hisarcık'ta Cumhuriyet Bayramı Coşkusu

Hisarcık\'ta Cumhuriyet Bayramı Coşkusu

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde, Cumhuriyetin kuruluşunun 90.yılı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı.

29.10.2013 12:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde, Cumhuriyetin kuruluşunun 90. yılı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı.

Kutlamalar kapsamında saat 09.30'da Kaymakam Fethi Savran makamında tebrikleri kabul etti. Daha sonra Kaymakam ve protokol mensupları 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programına katılmak üzere Cumhuriyet Ortaokulu bahçesindeki tören alanına geldiler. Buradaki tören saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başladı. Daha sonra Kaymakam Fethi Savran, Belediye Başkanı Mehmet Akbaş ve Garnizon Komutanı Ahmet Özenç, öğrencilerin ve halkın bayramını kutladılar. Öğrenciler tarafından Cumhuriyet konulu şiirlerin okunmasının ardından bir konuşma yapan Kaymakam Fethi Savran,"Cumhuriyetimizin 90. yılını kutlamanın engin sevinci içinde hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum."Milli Egemenlik esasına dayanan halk hükümeti Cumhuriyettir" diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyetimizin en güzel tarifini yapmıştır. Cumhuriyeti ayakta tutan yegane kuvvet; milletin kendisidir. Türk milleti, ilanından itibaren karakterine en uygun yönetim şekli olan Cumhuriyeti benimsemiş ve bütün değerlerine sımsıkı sarılmıştır"dedi.

Cumhuriyetin sadece bir yönetim biçimi olarak algılanmaması gerektiğine vurgu yapan Kaymakam Savran," Cumhuriyet, çağdaş yaşamı, ilerici ve katılımcı bir ruhu, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, hukukun üstünlüğüne dayalı, demokratik bir sosyal hukuk devletini ifade eder. Cumhuriyet, bireyin haklarının korunduğu, bireyin yönetime katılma ve yöneticilerini seçme hakkının hukuki teminat altına alındığı, barışçıl ve insani değerleri en yüksek ideal kabul eden yönetim biçimidir. Unutulmamalıdır ki, vatandaşlarımız bugün kullandıkları demokratik haklarının kazanılmasını da cumhuriyete borçludurlar. Cumhuriyetimizin temel hedefi; görevlerini yerine getiren, haklarını kullanabilen, özgüveni gelişmiş, üretken bireyleri topluma kazandırmak olmuştur. Cumhuriyet insan onuruna ve Türk Milletinin karakterine en uygun idaredir. Bugün hepimize düşen görev daha çağdaş, daha müreffeh bir ülke için çalışmak ve daha fazla emek vermektir" diye konuştu.

Daha sonra Çok Programlı Lise folklor gösterisi, Cumhuriyet Ortaokulu korosu müzik sunumu, minikler, yıldızlar ve gençler 100 metre yarışı ve bisikleti yavaş sürme yarışları yapıldı.

Tören sonunda "Cumhuriyet " konulu şiir, kompozisyon ve resim dalında dereceye öğrenciler ile sportif yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Kaymakam Fethi Savran, Garnizon Komutanı Ahmet Özenç, Meslek Yüksek Okulu Müdür yardımcısı Ömer Atlaş, Belediye Başkanı Mehmet Akbaş ve Emniyet Amiri Mustafa Güler tarafından madalya ve çeşitli hediyeler verildi. Tören,,tüm okulların tören yürüyüşüyle sona erdi. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hisarcık'ta Cumhuriyet Bayramı Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement