Hisarcık'ta Buzağı Teşvik Yarışması - Son Dakika
Yerel

Hisarcık'ta Buzağı Teşvik Yarışması

Hisarcık\'ta Buzağı Teşvik Yarışması

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen ' buzağı teşvik ' yarışması ilginç görüntülere sahne oldu.

13.09.2013 23:05  Güncelleme: 09:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen ' buzağı teşvik ' yarışması ilginç görüntülere sahne oldu.

Hisarcık Kültür ve Sanat Festivali kapsamında hayvancılığı teşvik etmek, kültür ırkı hayvancılığı geliştirmek amacıyla Hisarcık Belediyesi ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından düzenlenen buzağı teşvik yarışmasına 20 üretici katıldı.

Hisarcık Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ali Karakurt, Ziraat Mühendisi Erkan Özer ve Kütahya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli Veteriner İbrahim Ethem Çırak'tan oluşan jüri, ahırlar için barınak durumu, teknik özellikler, iç ve dış temizlik, hayvan sayısı, buzağıların ana karakterleri ile karşılaştırılması, hayvan sahibinin İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile ilişkileri, desteklemelerden yararlanıp yararlanmadığı konularında 50 üzerinden işletme puanı verdi. Jüri daha sonra 0-6 aylık buzağılarda dış görünüş, yaşa göre gelişimi, sağlıklı görünüm, ırkının özelliklerini taşıyıp taşımadığı, ve tırnak bakımı kriterlerini dikkate alarak 20 buzağıya 50 üzerinden puan verdi. Yarışma sonunda İsmail Türkyılmaz'a ait Holstein cinsi 20 günlük buzağı birinci olurken, Fatih Çalışkan'a ait 2 günlük Simental cinsi buzağı ikinci ve Ali Özer'e ait 4,5 aylık Simental cinsi buzağı üçüncü oldu.

Yarışmada dereceye giren buzağı sahiplerine ödüllerini, Hisarcık Kaymakamı Fethi Savran, Garnizon Komutanı Ahmet Özenç, İlçe Emniyet Amiri Mustafa Güler, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Cebeci, Kütahya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Mustafa Kurt ile eski Belediye Başkanı Halil Kurnaz verdi. Yarışmada birinci gelen buzağı sahibine 2 çeyrek altın, 2 çuval yem, ikinci 1 çeyrek altın, 2 çuval yem, üçüncü 1 çeyrek altın, 2 çuval yem, mansiyon alan birinci 1 çeyrek altın ve 2 çuval yem ile ödüllendirildi. Ayrıca yarışmaya katılan her buzağı sahibine belediye tarafından 1 çuval yem verildi. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hisarcık'ta Buzağı Teşvik Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement