Hisarcık İhl'de Mezuniyet Töreni - Son Dakika
Yerel

Hisarcık İhl'de Mezuniyet Töreni

Hisarcık İhl\'de Mezuniyet Töreni

Kütahya’nın Hisarcık ilçesi İmam Hatip Lisesinde mezun olan 15 öğrenci için mezuniyet töreni düzenlendi.

10.06.2014 11:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'nın Hisarcık ilçesi İmam Hatip Lisesinde mezun olan 15 öğrenci için mezuniyet töreni düzenlendi.

Okul bahçesinde yapılan Mezuniyet Töreninde saygı duruşu, İstiklal Marşının okunmasının ve Kur'an tilavetinin ardından bir konuşma yapan İmam Hatip Lisesi Müdürü Uğur Azak, "Zaman bir su misali hızla akıp geçiyor. Bir eğitim öğretim yılı bakın ne çabuk geçti ve yılın sonuna geldik. Hızla akıp giden yıllar bazılarınızı bir üst sınıfa bazılarınızı da Hisarcık İmam Hatip Liseli yılların sonuna getirdi. Öğretmenleriniz olarak bizler öğretmenlik görevlerimizin dışında anne gibi, baba gibi, abla ve ağabey gibi olmaya, gideceğiniz o uzun ve zor hayat yolunda işinize yarayacak, başarılı olmanızı, becerikli olmanızı, mutlu ve huzurlu olmanızı sağlayacak bilgiler, beceriler, alışkanlıklar ve en önemlisi imam hatiplilik ruhunu kazandırmaya çalıştık, çalışıyoruz. Öğrencilerine bir evlat şefkati ve hassasiyeti ile yaklaşan, onları eğiten, öğreten, biçimlendiren öğretmen arkadaşlarıma huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bununla birlikte teşekkürlerin en fazlasını burada birlikte yol aldığımız bize güvenen velilerimiz hak ediyor. Fazla değil 4 yıl öncesine döndüğümüzde öğrenci sıkıntımızın olduğu hele kız öğrencimizin hiç olmadığı bir dönem. Böyle bir dönemde bizlere güvenerek çocuklarını geleceklerinizi bize emanet eden kimisi imam hatip mezunu kimisi de bizim gibi imam hatip mensubu olan değerli velilerimiz sayesinde 4 yıl önce 42 olan öğrenci sayımız bugün 100 olmuştur. 4 yıl önce 5 kız öğrencimizle çıktığımız yolda bugün 49 kız öğrencimiz bulunmaktadır. Huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ederek hepsinden Allah razı olsun diyorum. Bununla birlikte bünyemizde açılan ortaokulumuzla birlikte daha da güçlendik. Öğrenci sayısı hızla artan okulumuza bu bina yakında dar gelecektir. Çevre düzenlemesi tamamlanmış, her türlü fiziki imkanlarla donatılmış bir okul oluşturmak önümüzdeki süreçte hedefimiz olacaktır." dedi.

Öğrencilere de seslenen Müdür Azak" Sevgili gençler, herkesin bir hedefi olmalı. Hayatınızın sonunda nerede olacağınızı bilmek istiyorsanız, nereye gittiğinizi bilmek zorundasınız. Bu nedenle kendinize doğru hedefler belirleyiniz. Hedefe ulaşmada size yolunuzu, aldığınız eğitim, iradeniz, azim ve kararlılığınız gösterecektir. Önünüze belki bir sürü engel çıkacak, bocalayacak, zorlanacak, tökezleyecek fakat asla yılmayacaksınız. Başarılı olmak adına dikilecek, dik duracak, engelleri bir bir aşacak başarılı, mutlu ve özlemini çektiğiniz güzel bir yaşam süreceksiniz. Hayat sizin hayatınız olduğuna göre geleceğinizi düşünmek, gerekli tedbirleri almak, sorunlarınıza çözüm aramakta aslında öncelikle size düşüyor. Buyurun yol o kadar çok ki. Hangisinden gideceğiniz, o yolda nelerle karşılaşacağınız, nasıl bir yaşam süreceğiniz ve yolun sonunu nasıl getireceğiniz hepsi size bağlı. Sevgili mezunlarımız, Sizleri 4 yıllık bir eğitimin sonunda bir üst eğitime veya iş hayatına uğurluyoruz. Eminim buraya dönük çok farklı anılarla ayrılıyor, çok karmaşık duygular içerisinde bulunuyorsunuz. Her türlü haylazlıklarınıza, çalışmamalarınıza, çocuksu tavırlarınıza, üzmelerinize, hatta kızdırmalarınıza rağmen biz sizleri çok sevdik ve hep seveceğiz. Sizleri mezun ettiğimiz binlerce Hisarcık İmam Hatip Lisesi mezunlarının arasına yollarken bundan sonraki süreçte de biz hep sizin yanınızda olacağız. Zaman içerisinde okulunuzdan çok iyi bilgi ve donanımla ayrıldığınızın, bir çok şey bildiğinizin farkına varacaksınız. Hayatın bu yeni aşamasında okul yılları bir tatlı anı olarak kalırken asıl zorlu ve bütünlemesi olmayan hayat sınavında sizlere başarılar diliyoruz. Yolunuz, bahtınız açık olsun." şeklinde konuştu.

Daha sonra okuldan mezun olan öğrenciler için mezuniyet töreni hazırlandı. Törende dereceye giren öğrencilere Kaymakam Fethi Savran, Garnizon Komutanı Ahmet Özenç, Belediye Başkanı Fatih Çalışkan, İlçe Emniyet Amiri Mustafa Güler, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Cebeci, İmam Hatip Lisesi Müdürü Uğur Azak ve öğretmenler tarafından plaket verildi.

Mezuniyet töreni sonunda öğrenciler keplerini havaya atarak mezuniyetlerini kutladılar. Daha sonra davetlilere pilav ve ayran ikram edildi.(MA-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hisarcık İhl'de Mezuniyet Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement