Hindistanlı Gazetecilerden Aa'ya Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Hindistanlı Gazetecilerden Aa'ya Ziyaret

Hindistanlı medya kuruluşları ve sivil toplum örgütleri temsilcilerinden oluşan heyet, Anadolu Ajansı'nı (AA) ziyaret etti.

25.03.2015 18:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hindistanlı medya kuruluşları ve sivil toplum örgütleri temsilcilerinden oluşan heyet, Anadolu Ajansı'nı (AA) ziyaret etti.

Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen " Türkiye'nin Kamu Diplomasisi Faaliyetleri Projesi" kapsamında Türkiye'ye gelen gazeteci ve sivil toplum örgütü temsilcilerinden oluşan heyete AA'nın dünyadaki haber ağını genişletmesine ilişkin çalışmalar, Avrupa'daki yapılanması ve 2020 vizyonu hakkında bilgi verildi.

Editör Masası'nda gerçekleşen sunumun ardından misafir gazetecilerin sorularını yanıtlayan AA Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Metin Mutanoğlu, AA'nın tüm dünyada özellikle İngilizce ve Arapça haberlerde gittikçe büyüdüğünü söyledi.

Kariyerinde ilk kez Hintli meslektaşlarıyla bir araya geldiğini vurgulayan Mutanoğlu, bunun kendisi için önemli olduğunu belirtti. "Güçlenmeliyiz, işbirliği yapmalıyız. Biz buna hazırız" diye konuşan Mutanoğlu, AA'nın henüz Hindistan'da bir ofisinin olmadığını ancak açılmasının planladığını ifade etti.

Dünyada özellikle de Türkiye'nin bulunduğu bölgede bazı şeylerin değişmekte olduğunu vurgulayan Mutanoğlu, ülkelerin bu değişim sürecinde haberlerini hedefleri doğrultusunda kendi bakış açılarıyla ve kendi kaynaklarına dayanarak yaptığını anlattı.

Mutanoğlu, özellikle DAEŞ'in Suriye ve Irak'taki varlığının ardından, AA'nın bölgedeki durumu doğrudan kendi muhabirleri aracılığıyla aktardığının ve haberlerini en objektif şekilde vermeye çalıştığının altını çizdi.

Heyet Başkanı Tasleem Ahmed Rehmani de ülkelerinde müslüman ve Türk toplumuna verilen öneme işaret ederek, Urdu dilinde yayın yapan gazetelerin sayfalarında hemen her gün Türkiye ve Filistin hakkında haberler çıktığını söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hindistanlı Gazetecilerden Aa'ya Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement