Hilmi Güler ICBC Yönetim Kurulu Üyeliğine Seçildi - Son Dakika
Ekonomi

Hilmi Güler ICBC Yönetim Kurulu Üyeliğine Seçildi

Hilmi Güler ICBC Yönetim Kurulu Üyeliğine Seçildi

Turkcell Yönetim Kurulu Üyesi ve Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Hilmi Güler, dünyanın en büyük bankası olan Çinli ICBC'nin yönetim kurulu üyeliğine seçildi.

24.05.2015 15:41  Güncelleme: 16:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Turkcell Yönetim Kurulu Üyesi, Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Hilmi Güler, dünyanın en büyük bankası olan Çinli ICBC'nin yönetim kurulu üyeliğine seçildi.

TEK TÜRK KURUL ÜYESİ OLDU

22 Mayıs itibariyle Tekstilbank'ın yüzde 75,5 hissesini resmen devralan Industrial and Commercial Bank of China Limited'ın 7 kişilik yönetim kurulu üyeliğine seçilen Hilmi Güler, bankanın tek Türk Yönetim Kurulu Üyesi oldu.

DOLMABAHÇE'DE BİR ARAYA GELECEKLER

Hilmi Güler, 25 Mayıs 2015 tarihinde Dolmabahçe Sarayı Mabeyn Salonu'nda ICBC'nin Yönetim Kurulu Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya gelecek.

DÜNYANIN EN BÜYÜK BANKASI

Dünyanın en büyük bankası Çinli ICBC, Tekstilbank'ın yüzde 75,5'i için geçen yıl nisan ayında anlaşmıştı. 1984 yılında Pekin'de kurulan ICBC, 'Big Four' olarak bilinen Bank of China, Agricultural Bank of China ve China Construction Bank'tan oluşan 4 büyükler arasında lider.

17 BİN ŞUBESİ VAR

3 trilyon doların üzerinde aktif büyüklüğüyle dünyanın en büyük bankası olan ICBC, piyasa değeri açısından da dünyanın en büyük yedinci kurumu. ICBC'nin 17 bin 125 şubesi bulunuyor ve bunların 383'ü ise Çin dışında faaliyet gösteriyor. ICBC'nin dünya genelinde 4.38 milyon kurumsal müşterisi ve 393 milyon bireysel müşterisi var.

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Hilmi Güler ICBC Yönetim Kurulu Üyeliğine Seçildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Dayı: Peh doymamış anlaşılan 5 4 Yanıtla

Advertisement