Karaca: Sulh Ceza Mahkemeleri Şaibeli Olduğu İçin Savunma Yapmadım - Son Dakika
Güncel

Karaca: Sulh Ceza Mahkemeleri Şaibeli Olduğu İçin Savunma Yapmadım

Cemaat'e yapılan operasyonda tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne gönderilen Hidayet Karaca, Sulh Ceza Mahkemeleri'nin şaibeli olmasından dolayı savunma yapmadığını açıkladı.

22.12.2014 02:48  Güncelleme: 08:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

14 Aralık'ta düzenlenen Cemaat operasyonunda tutuklanan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, Sulh Ceza Mahkemesi'nde neden ifade vermediğini açıkladı. Avukatları aracılığıyla Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Karaca, "Sulh Ceza Mahkemeleri halen Anayasa Mahkemesindedir. İktidarca bağımsız yargı merci olarak takdim edilen bu hakimliklerin varlıkları ve hukuki olup olmadıkları ağır bir şaibe altındadır." dedi.

Eski emniyet müdürleri Tufan Ergüder, Ertan Erçıktı ile birlikte hakkında tutuklama kararı verilerek Silivri Cezaevi'ne gönderilen Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca açıklama yaptı. Avukatları aracılığıyla Twitter hesabından "mahkemede neden ifade vermediğine" ilişkin açıklama yapan Karaca, hakkında tutuklama kararı verilen Sulh Ceza Mahkemeleri'nin hukuki olup olmadıklarına ilişkin ağır bir şaibe bulunduğunu ileri sürdü.

"YETERLİ DELİL YOK"

Hakkında tutuklamayı gerektirecek delil olmamasına rağmen hakkındaki suçlayıcı ifadeleri hayretle takip ettiğini söyleyen Karaca, hükümetin Mehmet Doğan üzerinden El Kaide yanlısı Tahşiye Grubu'nu temize çıkarma gayretinde olduğunu savundu.

"BAĞIMSIZ YARGI MERCİ OLARAK TANIMIYORUM"

Anayasa'nın askıya alınması nedeniyle Sulh Ceza Hakimliği'ne ifade vermeyi reddettiğini anlatan Karaca, toplumsal sözleşme ruhuna aykırı olduğunu ileri sürdüğü Sulh Ceza Hakimlikleri'ni bağımsız yargı merci olarak tanımadığını, bu nedenle savunma yapmayı reddettiğini söyledi.

HAKİMLE İLGİLİ İLGİNÇ İDDİA

Bu arada Silivri Cezaevi'ne gönderilen Hidayet Karaca'yı ziyaret eden eski savcı Gültekin Avcı, Karaca'yı sorgulayan hakimin, "keşke şu Sulh Ceza hakimliğinden bir kurtulsam," dediğini anlattı. Hidayet Karaca ve Tufan Ergüder'i ziyaret eden eski savcı Gülten Avcı, Hidayet Karaca'yı sorgulayan hakimle ilgili "Keşke Sulh Ceza Hakimliğinden bir kurtulsam, Şu mahkemeleri bir kaldırsalar." dediğini aktardı.

Karaca: Sulh Ceza Mahkemeleri Şaibeli Olduğu İçin Savunma Yapmadım
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Karaca: Sulh Ceza Mahkemeleri Şaibeli Olduğu İçin Savunma Yapmadım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • Eskichpli: BUNLARA KİM NASIL BİR GÜVENCE VERMİŞ? MERAK ETMEYİN ARKANIZDA HİÇ BİR DELİL BIRAKMADIK DİYE Mİ? AMA ONLARIN OYUNUNU ALLAH BOZUYOR. ALLAH RTE VE AKP RAZI OLSUN. 7 29 Yanıtla
  • yavuzi: bizim adamlarımız orda yok desen daha tutarlı olurdu 19 14 Yanıtla
  • PERÇİN: Vatan hannleri, sizin tuzaklarınızı devlette millette gördü, unutmayın tuzak kuranlara en iyi tuzak kuran yüce ALLAH'dır. 17 13 Yanıtla
  • Necmi Doganer: Hos degil demokrasi adina ama etme bulma dunyasi 20 9 Yanıtla
  • reis: Hidayet efendi biraz içeride kalda belki aklın başına gelir mahkemelere kafa tutmak nasıl anlarsın 13 10 Yanıtla
  • yalnızkurt: ALLAH VAR GAM YOK. ALLAHA EMANETSİN KARACA ABİ. 14 4 Yanıtla
  • misafir: doğru söylüyor , kendi mahkemesinde yargılanması lazım 4 13 Yanıtla
  • reis: Bunlar alışmış kim onlardan kim onlardan değil mahkemeleri iyi biliyorlar soruları çalıp binlerce öğrenciyi birinci yaptılar babalarının hayrınamı ah bu himmetçiler kaşıkla verirler kepçe ile alırlar Hamdolsun kaşıkda kepçe de bitti 2 11 Yanıtla
  • ali yeter: tsk ya kumpas yaparken ortaktınız 4 6 Yanıtla

Advertisement