Heyelanda Yıkılan Evleri İçin Yardım Bekliyor - Son Dakika
Yerel

Heyelanda Yıkılan Evleri İçin Yardım Bekliyor

Heyelanda Yıkılan Evleri İçin Yardım Bekliyor

Muğla’nın Dalaman ilçesinde 1 sene önce meydana gelen heyelanda evleri yıkılan bir aile yardım bekliyor.

26.01.2016 18:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Dalaman ilçesinde 1 sene önce meydana gelen heyelanda evleri yıkılan bir aile yardım bekliyor.

Dalaman ilçesine bağlı Kargınkürü Mahallesinde, 1 sene önce meydana gelen heyelan sonucu 64 yaşındaki Ramazan Kara'ya ait 45 dönüm arazinin içerisinde bulunan 3 katlı bir ev tamamen yıkıldı. Tek katlı bir ev ise kullanılamaz hale geldi.

Bölgede toprak kaymasının hala devam ettiğini belirten Ramazan Kara, evlerinin yıkılmasında sonra bölgeye yapılan istinat duvarının da yarılmaya başladığını ifade etti.

Maddi ve manevi olarak çok zor durumda kaldıklarını dile getiren Kara; "Heyelan nedeni ile evlerimiz yıkıldı. 3 katlı bir evim, ayrıca tek katlı 1 evim ve ahırım yıkıldı. 60 adet zeytin ağacım devrildi. İlk olarak Kaymakamlığa müracaat ettim. Orası gelip inceleme yaptı. Daha sonra sosyal dayanışmaya gittim. Cumhurbaşkanlığına ve Başbakanlığa yazı yazdım. Onlarda konuyu valiliğe havale etmişler, AFAD'dan gelip incelemede bulundular. Maalesef şu ana kadar bir netice alamadık" diye konuştu.

BAŞIMI SOKACAK BİR EV İSTİYORUM

Çocukları ve torunları ile beraber Dalaman'daki deprem evlerine sığındıklarını söyleyen Ramazan Kara, ailecek zor durumda olduklarını ve devletten yardım beklediklerini belirterek; 'Hiç olmazsa başımı sokacak bir ev yada ev alabileceğim bir miktarda para yardımı istiyorum. Evlerimin yıkılmasından dolayı mağdur oldum. Evler yıkılınca içindeki eşyaları bile kurtaramadık. Korkudan arı barakasına sığındık. Yetkililerden mağduriyetimin giderilmesini talep ediyorum" dedi.

Oturdukları yerin heyelan bölgesi olduğu konusunda uyarılmadıklarını sözlerine ekleyen Kara, Bölgede bulunan yolun neden kaydığını yetkililerin incelemediğini iddia etti. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Heyelanda Yıkılan Evleri İçin Yardım Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement