Her Yaş İçin Tiyatro - Son Dakika
Güncel

Her Yaş İçin Tiyatro

İzmir Büyükşehir Belediyesi, çocukları "Şaşkın Palyaço" ve "Güzel ve Çirkin" adlı tiyatro oyunları ile buluşturuyor.

17.04.2015 09:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haldun Taner'in "Ay Işığında Şamata" ile Ariel Dorfman'ın "Araf" isimli oyunlarını da İzmirli sanatseverler beğenerek izleyecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Nisan ayı sanat etkinlikleri, tiyatro oyunları ve bir karma resim sergisiyle devam ediyor.

18 Nisan Cumartesi günü Ariel Dorfman'ın "Araf" isimli oyunu tiyatro severlerle buluşacak. Oyun Atölyesi oyuncuları Derya Artemel ile Muharrem Özcan'ın rol aldığı oyun, 16.00 ve 20.00 seansları ile İzmir Sanat'ta. Biletleri 1 TL'den satışa sunulan oyunda, hayatta birbirlerine büyük acılar çektirmiş bir kadın ve bir erkeğin Araf'ta acımasızca hesaplaşmaları anlatılıyor.

Çocuklar için iki oyun birden

Duvara Karşı Çocuk Tiyatrosu, 20 Nisan Pazartesi, 27 Nisan Pazartesi ve 30 Nisan Perşembe günleri "Şaşkın Palyaço" isimli oyunla, minik tiyatro severlerle buluşacak. Fuar Gençlik Tiyatrosu'ndaki müzikli, danslı çocuk oyunun seansları ise 11.00 ve 14.00 olacak. Ücretsiz izlenebilecek oyunda, bir sirkte adam kaybetme numarası yapmakta olan sihirbazın bir gün kaybettiği palyaçoyu geri getiremeyince başına gelenler anlatılıyor.

Han Tiyatrosu, 24 Nisan Cuma ve 26 Nisan Pazar günü İzmir Sanat'ta, "Güzel ve Çirkin" isimli çocuk oyunuyla izleyicilerin karşısına çıkacak. Leprince De Baumont'un yazdığı "Güzel ve Çirkin" masalı, bu oyunla hayal gücünden sıyrılıp sahnede hayat bulacak. İzmir Sanat'ta 11.00 ve 14.00 seanslarıyla izleyici ile buluşacak oyunun biletleri ise 1 TL.'den satışa sunulacak.

Tiyatro oyunlarının satışa sunulan biletleri Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, İzmir Sanat, İsmet İnönü Sanat Merkezi gişelerinden ve www.izmir.bel.tr/Kultursanat adresinden alınabilecek.

Haldun Taner'in Çalışkur ailesi İzmirlilerle buluşuyor

25 Nisan Cumartesi günü, Haldun Taner'in yazdığı ve Erk Bilgiç'in yönettiği "Ay Işığında Şamata" isimli 2 perdelik komedi oyunu tiyatro severlerle buluşacak. Oyunda Çalışkur Apartmanı'nda yaşayan Çalışkur Ailesi'nden yola çıkarak sahte insan ilişkileri, yetersiz eğitim sistemi, yozlaşan aile ilişkileri ve gençlerin çevreye kayıtsız yaşamları eleştiriliyor. Oyun İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde Tiyatrohane oyuncuları tarafından saat 20.00'da başlayacak ve gösterim ücretsiz olacak.

Buca Eğitim Fakültesi öğrencilerinden sergi

İzmir Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Sanat Galerisi, 29 Nisan – 8 Mayıs tarihleri arasında Buca Eğitim Fakültesi 4C Resim Ana Sanat Atölyeleri öğrencilerinin karma resim sergisine ev sahipliği yapacak. 29 Nisan saat 18.00'da açılışı gerçekleştirilecek sergide Ayşe Topdemir, Fatma İpek, Özlem Karakiya, Merve Kıran, Ebru Kalkan, Merve Yeşil, İdil Çisem Koçer, Gülbin Altındağ ve Türkan Çelik'in resimleri yer alacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Her Yaş İçin Tiyatro - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türkiye'de afet gönüllülerinin sayısı 1,5 milyona ulaştı
    15:04 Türkiye'de afet gönüllülerinin sayısı 1,5 milyona ulaştı

    Edirne Valisi Yunus Sezer, Türkiye'de afet gönüllülerinin sayısının 1,5 milyona ulaştığını belirtti. Sezer, afetlerle mücadele etmenin temel şartının riski azaltmak olduğunu vurguladı. Türkiye'nin kriz yönetimi kapasitesinin dünyada ilk sıralarda yer aldığını ifade etti. Vali Sezer, afetlerde gönüllülerin ön saflarda olduğunu ve gönüllülük sisteminin iyi seviyelere geldiğini aktardı.

  • Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türk gençliğinin potansiyelini vurguladı
    15:03 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türk gençliğinin potansiyelini vurguladı

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin genç ve çalışkan nüfusunun en büyük güç olduğunu belirtti. Kacır, gençlerin teknoloji ve inovasyon alanındaki başarılarına vurgu yaparak, Türk gençliğinin dünyanın en iyisi olabileceğini ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin havacılık ve sanayi alanındaki başarı hikayesini anlattı ve gençlere kendilerini çok yönlü olarak geliştirmelerini tavsiye etti.

  • Sakarya'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları kınandı
    14:58 Sakarya'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları kınandı

    Sakarya'da sivil toplum kuruluşu temsilcileri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınayan bir protesto düzenledi. Adapazarı Kültür Merkezi önünde toplanan grup, saldırıların insanlık değerlerine aykırı olduğunu vurgulayarak, bölgedeki barış ve istikrarın sağlanması için harekete geçilmesi çağrısında bulundu.

  • Sakarya'da Çalındığı Sanılan Çanta, Sokak Köpeği Tarafından Alındı
    14:56 Sakarya'da Çalındığı Sanılan Çanta, Sokak Köpeği Tarafından Alındı

    Sakarya'nın Geyve ilçesinde, içerisinde ziynet eşyaları ve para bulunan çanta, sahipsiz bir sokak köpeği tarafından alınarak uzaklaştı. Güvenlik kamerası görüntülerine göre, köpek çantayı alıp tarladan uzaklaştırdı. Çift, çantanın çalındığını düşünerek jandarmaya haber verdi. Ancak çanta, yakınlarda bulunarak sahibine teslim edildi.

  • Malatya'nın Akçadağ ilçesinde 3.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    14:54 Malatya'nın Akçadağ ilçesinde 3.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Malatya’nın Akçadağ ilçesinde saat 14.13’te 3.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

  • Özgür Özel:
    14:52 Özgür Özel: "Nüfusun Yüzde 65'ine, Bu Salonda Bulunan 408 CHP'li Belediye Başkanı Hizmet Edecek"

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisi tarafından düzenlenen “İktidar Yolunda CHP Belediyeciliği Çalıştayı”nda “Hep beraber, başımızın üzerindeki yüzde 25’lik cam tavanı tuzla buz ettik. Artık nüfusun yüzde 65’ine, bu salonda bulunan 408 CHP’li belediye başkanı hizmet edecek" dedi.


Advertisement