Her Sdü'lünün Bir Ağacı Olacak - Son Dakika
Yerel

Her Sdü'lünün Bir Ağacı Olacak

Her Sdü\'lünün Bir Ağacı Olacak

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yürütülen “Üniversitelerde 5 Milyon Öğrenciye 5 Milyon Fidan Kampanyası” kapsamında 58 bin Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) öğrencisi için Güneykent Ağaçlandırma Sahasında ağaç dikimi gerçekleştirildi.

02.04.2014 14:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yürütülen "Üniversitelerde 5 Milyon Öğrenciye 5 Milyon Fidan Kampanyası" kapsamında 58 bin Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) öğrencisi için Güneykent Ağaçlandırma Sahasında ağaç dikimi gerçekleştirildi.

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız, Orman Bölge Müdürü Değirmenci, Orman İşletme Müdürü Ramazan Balcı, akademisyenler ve öğrencilerin katıldığı etkinlikte yaklaşık 400 dönümlük arazi içerisine karaçam, badem, ardıç ve çoğunluğu sedir olan 58 bin ağaç fidanı toprakla buluştu. Aynı gün içerisinde Senirce Köyü Kağnı Deresi mevkine de 2 bin fidan dikildi.

Etkinlikte konuşan SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız, "Üniversite öğrencilerimizin her biri fidandır. Burada her öğrencimiz için bir fidan dikiliyor. Bu da doğaya karşı duyarlılığımızın güzel bir göstergesidir" dedi.

Orman Bölge Müdürü Mustafa Değirmenci, son on yılda 574 bin dekar alanda çalışma yapılarak 68 milyon adet fidanın toprakla buluştuğunu söyledi. Değirmenci, ülke genelinde 2013 yılında başlatılan "5 Milyon Öğrenciye 5 Milyon Fidan Kampanyası" kapsamında SDÜ işbirliği ile 58 bin öğrenci için 58 bin adet fidan dikildiğini belirtti. - ISPARTA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Her Sdü'lünün Bir Ağacı Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement