Hem Tatil Hem Sanat - Son Dakika
Güncel

Hem Tatil Hem Sanat

Hem Tatil Hem Sanat

Heykeltıraş Bülent Harputlu ve arkadaşlarının Mersin’in Erdemli ilçesi sahilinde açtığı sanat kursu tatilcilerden büyük ilgi gördü.

21.08.2014 11:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Heykeltıraş Bülent Harputlu ve arkadaşlarının Mersin'in Erdemli ilçesi sahilinde açtığı sanat kursu tatilcilerden büyük ilgi gördü.

Yaklaşık 15 yıldır yaz aylarında Erdemli sahiline gelen yazlıkçılara ücretsiz sanat dersleri veren Harputlu'nun bu yılki kursu da büyük rağbet gördü. Açılan kursa katılan tatilciler taş ve rölyef boyama, heykel ve değişik abajurlar üzerinde çalıştı. Kurslara katılan çocuk öğrencilerin ortaya çıkardığı eserler ise sergide en çok beğenilenler arasına girdi.

Kendisinin ve kursa destek veren sanatçı arkadaşlarının tek amacının sanatla ilgilenen ve sanatı anlayabilen bir toplum oluşturmak olduğunu belirten Harputlu, "1999 yılından beri Erdemli Kaymakamlığının izni ve Erdemli Belediyesinin katkılarıyla sahillerimizde sanatsal etkinlikler yapmaya çalışıyoruz. Tatilciler açılan bu kurslara büyük rağbet gösteriyor. Kursumuzda taşlar ve rölyefler boyanıyor, heykeller yapılıyor, kabaktan abajurlar oyulurken çamura ise minik eller şekiller veriyor. Tüm Erdemli halkının ve tatilcilerin ücretsiz olarak yararlanabileceği bu kurslar yaz sezonu boyunca hizmet vermeye devam ediyor. 15 yıldır aralıksız devam eden bu kurslarımıza bu yıl beklenenden fazla katılım olması ben ve Resim öğretmenlerimiz Zelal Aksu, Semra Tekin, Başak Bahan ile El Sanatları Öğretmeni Serkan Şafak tarafından memnuniyet verici bulundu. Malzemelerini temin eden kursiyerler etkinlik alanında marifetlerini göstererek kurs eğitmenlerinin gözetiminde çalışmalarını sürdürüyor. Başarılı olan kursiyerlerimiz de Çukurova Sanat Derneği tarafından başarı belgeleri verilerek ödüllendiriliyorlar. Sanatseverler sosyal medyada ödül törenlerini ve etkinlik çalışmalarını görselleştirerek Erdemlimizin adını tüm dünyaya duyurdular. Bu da tatilimizi geçirmek için geldiğimiz bu güzel ilçe için bir tanıtım kampanyasına dönüştü. Ben bu etkinliğimize katkılar sunan Erdemli Kaymakamımız Osman Taştan'a, etkinliğimizi belediye bünyesine kabul eden Erdemli Belediye başkanı Mükerrem Tollu'ya ve olumlu yaklaşımlarından dolayı da bölgede yaz tatilini geçiren tüm tatilcilerimize teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hem Tatil Hem Sanat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Atakaş Hatayspor, Bitexen Antalyaspor maçı için hazırlıklarını sürdürdü
    20:15 Atakaş Hatayspor, Bitexen Antalyaspor maçı için hazırlıklarını sürdürdü

    Atakaş Hatayspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında deplasmanda Bitexen Antalyaspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Teknik direktör Volkan Demirel yönetiminde gerçekleşen antrenmanda futbolcular dar alan çalışması yaptı. Maç, 21 Nisan Pazar günü saat 19.00'da Corendon Airlines Park Antalya Stadı'nda oynanacak.

  • Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, Dodurga Belediye Başkanı İsmail Çetinkaya'yı ziyaret etti
    20:14 Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, Dodurga Belediye Başkanı İsmail Çetinkaya'yı ziyaret etti

    Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, Dodurga Belediye Başkanı İsmail Çetinkaya'yı 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde MHP'den seçilmesi dolayısıyla ziyaret etti. Gelgör, ziyarette Çetinkaya'yı tebrik ederek başarı dileklerini iletti. Çetinkaya da ziyaretten memnuniyetini dile getirerek Gelgör'e teşekkür etti. Ziyarete Osmancık Belediye Meclis Üyesi Fatih Eren de katıldı.

  • Hamza Dağ, Aliağa ve Menemen Belediye Başkanlarını ziyaret etti
    20:14 Hamza Dağ, Aliağa ve Menemen Belediye Başkanlarını ziyaret etti

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir'de Aliağa ve Menemen Belediye Başkanlarını ziyaret etti. Dağ, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ve Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan'a yeni dönemde başarılar diledi.

  • Afyonkarahisar'da yakalanan firari FETÖ hükümlüsü, cezaevine gönderildi
    20:13 Afyonkarahisar'da yakalanan firari FETÖ hükümlüsü, cezaevine gönderildi

    Afyonkarahisar'da FETÖ'ye üye olmak suçundan hüküm giyen Ş.E, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yakalandı. Örgütün kadın yapılanmasında yer aldığı ve kamudan ihraç edildiği öğrenilen hükümlü, işlemlerinin ardından cezaevine gönderildi.

  • Bitlis Turizm Haftası Programı Düzenlendi
    20:08 Bitlis Turizm Haftası Programı Düzenlendi

    Bitlis'te Turizm Haftası dolayısıyla Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) iş birliğiyle program düzenlendi. Vali Erol Karaömeroğlu, turistlerin farklı destinasyonlara olan ilgisinin arttığını belirtti. Bitlis'in turizm potansiyelini ortaya çıkarmak için çalışmalar yaptıklarını dile getiren Karaömeroğlu, Bitlis'in doğal güzelliklerinin ve tarihi eserlerinin daha geniş kitlelere ulaşmasını amaçladıklarını ifade etti.

  • Afganistan'da Şiddetli Yağışlar ve Sel Felaketi: 70 Ölü, 50'den Fazla Yaralı
    20:08 Afganistan'da Şiddetli Yağışlar ve Sel Felaketi: 70 Ölü, 50'den Fazla Yaralı

    Afganistan Ulusal Afet Kurumu Sözcüsü Molla Canan Saik, ülkede son birkaç gün içinde meydana gelen şiddetli yağışlar ve sel nedeniyle 70 kişinin hayatını kaybettiğini ve 50'den fazla kişinin de yaralandığını açıkladı.


Advertisement