Hedik Kazanları "Bolluk ve Bereket" İçin Kaynadı - Son Dakika
Yerel

Hedik Kazanları "Bolluk ve Bereket" İçin Kaynadı

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde düzenlenen "hedik şenliğinde" buğday, mısır, nohut ve fasulye gibi tahıllar dev kazanlarda kaynatılarak ikram edildi.

22.01.2015 16:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kadirli ilçesinde düzenlenen "hedik şenliğinde" çeşitli tahıllarla doldurulmuş dev kazanlar "bolluk ve bereket" için kaynadı.

Aydınoğlu Tufanbey ilk ve ortaokulu tarafından okul bahçesinde düzenlenen şenlikte bölgede yeni doğan çocukların diş çıkarmasının ardından yapılan bolluk ve bereket getirdiğine inanılan ve yörede "hedik" olarak adlandırılan buğday, mısır, nohut ve fasulye gibi tahıllar kazanlarda kaynatılarak davetlilere ikram edildi.

Kadirli Kaymakamı Muhittin Pamuk yaptığı konuşmada, şenliğin kültürel değerlerin yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması açısından önemli olduğunu belirtti.

Aydınoğlu Tufanbey İlkokulu Müdürü Mustafa Demirci de amaçlarının, veliler, öğrenciler ve halk arasında güzel bir kaynaşma ortamı sağlamak olduğunu söyledi.

Demirci, "Hedik karışsın insanlar kaynaşsın derlermiş. Bu vesileyle birlik ve beraberliğimizi geliştirelim. Öğrenci, veli ve halkımızla kaynaşalım" diye konuştu.

Şenlikte yöresel türküler seslendirildi, halk oyunları gösterileri yapıldı ve öğrenciler arasında çeşitli yarışmalar düzenlendi.

Şenliğe, Kadirli Belediye Başkanı Ömer Tarhan, İlçe Emniyet Müdürü Ruhi Dinçer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Canbolat, bazı okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve vatandaşlar katıldı. - Osmaniye

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hedik Kazanları 'Bolluk ve Bereket' İçin Kaynadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement