Hedefleri Elektrik Kesintisini En Kısa Sürede Gidermek - Son Dakika
Güncel

Hedefleri Elektrik Kesintisini En Kısa Sürede Gidermek

Hedefleri Elektrik Kesintisini En Kısa Sürede Gidermek

Yaz aylarında sık sık antrenman yapıp direklerin tepesinde top oynayarak güç depolayan elektrik arıza ekipleri, kışın da arazide bunun yararını görüyor.

14.01.2016 12:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yaz aylarında sık sık antrenman yapıp direklerin tepesinde top oynayarak güç depolayan elektrik arıza ekipleri, kışın da arazide bunun yararını görüyor. Arıza bakım onarım ekipleri son olarak Tekman yolu üzerindeki yüksek gerilim hattında meydana gelen arızaya müdahale etti. İhbarla birlikte snowtrack ve kar motorlarını kamyonlara yükleyen ekipler, zaman kaybetmeden yola çıktılar. Aras Elektrik Genel Müdürü Fikret Akbaş, "Arzumuz bölgemizde enerji kesintisini vatandaşımıza unutturmak" dedi.

Ağrı, Ardahan, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Iğdır ve Kars'ta yaklaşık 850 bin aboneye elektrik veren Aras elektrik şirketinin arıza timleri, gelen her ihbarı anında değerlendiriyor. Karakışın etkili olduğu Doğu Anadolu Bölgesinde, Aras Elektrik ekipleri zor doğa koşulları altında arızalara müdahale etmek için olağanüstü çaba harcıyor. Aras Elektrik ekipleri, kar kalınlığının yer yer 2 metreyi bulduğu arazi ve eksi 20 dereceye kadar düşen soğukta yüksek gerilim hatlarındaki arızaları ortadan kaldırıyor.

En son olarak Tekman enerji hattında meydana gelen arızaya müdahale için kamyonlarla yola çıkan ekip, karın yolu kapatması üzerine snowtrack ve kar motoruyla kırsaldaki arızalı gerilim hattına ulaştı. Kar ve soğukla mücadele eden ekip, arızayı gidererek yerleşim birimlerinin elektriksiz kalmasını önledi. Aras Elektrik Genel Müdürü Fikret Akbaş, ekiplerin her türlü doğa koşullarına hazır olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Ekiplerimizi yazın zorlu eğitimlerden geçirilerek bugün ki doğa şartlarına hazır hale getiriliyor. Amacımız vatandaşı karanlıkla bırakmamak ve arızalara kısa sürede müdahale etmek. Arzurumuz bölgemizde enerji kesintisini vatandaşımıza unutturmak. Bu bölgede bu doğa şartlarında yaşayanların elektrik kesintisi gibi bir derdi olmasın diye gayret ediyoruz. Kaçak kullanılan bölgelerde hatların mevcut taşıma kapasitesinin üzerine çıktığı için devre dışı kalıyor. Bunun dışında arızaların büyük bir bölümü doğa şartlarından kaynaklanıyor."

- Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hedefleri Elektrik Kesintisini En Kısa Sürede Gidermek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement