Hdp'ye 'Baraj' Eleştirisi - Son Dakika
Yerel

Hdp'ye 'Baraj' Eleştirisi

Hdp\'ye \'Baraj\' Eleştirisi

Bingöl’de partisinin kongresine katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, genel seçimlere yönelik değerlendirmelerde bulunarak, “HDP’nin söyleyeceği tek şey barajdır.

01.02.2015 19:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bingöl'de partisinin kongresine katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, genel seçimlere yönelik değerlendirmelerde bulunarak, "HDP'nin söyleyeceği tek şey barajdır. Samimiyetsiz bunlar. Biz 'barajı kaldıralım' dedik mi demedik mi? 12 Eylül 2010'daki referandumdan sonra ne yaptık? 'Barajı düşürelim' dedik ama gelmediler. Destek vermediler" dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) 5. Olağan İl Kongresi, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

"DEMOKRASİMİZİ DAHA İLERİYE TAŞIYACAĞIZ"

Kongrede konuşan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, AK Parti'nin bir misyon partisi olduğunun altını çizerek, "AK Parti, bu milletin bağrından çıkmış, bu milletin değerlerine sahip olarak ülkesini ileriye taşıyan bir partidir. AK Parti, bir misyon partisidir. Türkiye, 'Birinci Atılım Dönemi'ni bitirdi. İlk atılımlarını yaptı. Bu yaptıklarımız, bizim sadece 12 yılda yaptıklarımızdır. Şimdi 'İkinci Atılım Dönemi'ne giriyoruz, ikinci hamle dönemine giriyoruz, ikinci sıçrama dönemine giriyoruz. Allah'ın izniyle Cenab-ı Hakk'ın izniyle bunu da başaracağız. Demokrasimizi daha da ileriye taşıyacağız. Bu bölgelerimiz için hayati önemde olan Çözüm Süreci'ni inşallah hep birlikte tamamlayacağız. Bu kardeş kavgasını gündemimizden düşüreceğiz. Enerjimizi, kaynaklarımızı boş yere harcamak yerine, ülkemizin, gençlerimizin, çocuklarımızın geleceği için harcayacağız" dedi.

HDP'YE BARAJ ELEŞTİRİSİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem de yaptığı konuşmada, "Yakın zamanda seçime gideceğiz. Ne diyecekleri belli. Yine AK Parti'yi tehdit edecekler. Yaptığımız hizmetleri değersizleştirmeye çalışacaklar. Özellikle bu bölgede oy alan HDP'nin söyleyeceği tek şey barajdır. Samimiyetsiz bunlar. Biz 'barajı kaldıralım' dedik mi demedik mi? AK Parti olarak dedik mi demedik mi? 12 Eylül 2010'daki referandumdan sonra ne yaptık? 'Barajı düşürelim' dedik ama gelmediler. Destek vermediler. Bakın 12 Eylül 2010 referandumu, Türkiye açısından o kadar önemli bir milat ki. Eğer o gün, o referandum olmamış olsaydı bugün meşru olan birçok oylar; Türkiye'nin önündeki, yaşadığımız bir takım sıkıntıları kaldırabilir miydi? 12 Eylül'de destek verdiler mi? Hayır. Adeta 'sokağa çıkma yasağı' ilan ettiler. Bunlar samimi değiller. Sorunlar çözüldükçe bunlar bitiyorlar, tükeniyorlar. Yıllarca başörtüsü sorunu ile uğraştık mı uğraşmadık mı? Terör avı gibi başörtü avı vardı, yıllar önce imam hatip okulları önünde, üniversiteler önünde. Ben de meslek lisesi mezunuyum, öğretmen okulu mezunuyum, beni de üniversiteye sokmadılar. Böyle saçma bir şey olur mu? Okumak isteyenin önüne engeller koyuyorlar. Başörtüsü sorunu şimdi çözüldü. Türkiye kaybetti mi kazandı mı? Başörtülü bir milletvekili meclisten kovulmadı mı? Hem de paralelin destek verdiği bir lider kovdu. Bu paralel yapının destek verdiği bir lider Ecevit'ti. O zaman korktu. Şimdi bakın! Türkiye kazandı bu paralelin çözülmesiyle. Başörtüsüyle ilgili değişiklik getirdik, bundan dolayı partimiz kapatılmak istendi mi? İstendi. İşte onun için bakın Anayasa'yı mutlaka değişmemiz lazım. Artık vesayetçi darbe anayasasıyla Türkiye yürüyemez. Yeni Türkiye'nin dar olan bu anayasadan biran önce kurtulması lazım. Bu cezadan Türkiye'nin kurtulması lazım. Onun için de anayasayı değiştirecek bir çoğunluğu mutlaka sağlamamız lazım" ifadelerini kullandı.

Bu arada, tek liste gidilen il başkanlığı seçiminde Av. Yılmaz Seven seçildi. - BİNGÖL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hdp'ye 'Baraj' Eleştirisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement