HDP'ye AB ve Kalkınma Bakanlığı Düştü - Son Dakika
Politika

HDP'ye AB ve Kalkınma Bakanlığı Düştü

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kurduğu 63. Seçim Hükümeti'nde Avrupa Birliği ve Kalkınma Bakanlığı HDP'li vekillere düştü.

28.08.2015 21:15  Güncelleme: 22:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın onayını aldıktan sonra yeni Bakanlar Kurulu'nu açıkladı. Kurulan yeni kabinede HDP'li milletvekillerine hangi bakanlıkların düşeceği çok tartışılıyordu. Açıklanan listeyle bu soru da yanıtını buldu.

HDP Kocaeli Milletvekili Ali Haydar Konca Avrupa Birliği Bakanı, HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan Kalkınma Bakanı oldu. HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel ise bakanlık teklifini kabul etmediğini daha önceden açıklamıştı.

MGK'DA YOKLAR

HDP'nin MGK'ya girip girmeyeceği konusu ise yine tartışma konularından biriydi. HDP'lilerin görev aldığı bakanlıklar MGK'ya katılmıyor. HDP'li bakanlar 2 Eylül'deki Milli Güvenlik Kurulu toplantısında olamayacak.

MÜSLÜM DOĞAN KİMDİR?

15 Ekim 1959 tarihinde Sivas'ın Divriği ilçesinde dünyaya geldi. Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesinden mezun oldu. Gazi Üniversitesi Şehir Plancılığı Bölümünde yüksek lisans yaptı. Uzun yıllar SGK'da şube müdürlüğü ve daire başkan vekilliği yaptıktan sonra 2012 de emekli oldu. HDP'nin kuruluşunda yer aldı ve ilk dönem MYK üyesi olarak görev yaptı. Ayrıca TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası GYK üyeliği, Divriği Derneği Başkanlığı ve Pir Sultan Abdal Derneği Genel Başkanlığı yaptı. Alevilik konusunda ve mesleki nitelikte çok sayıda yayınlanmış makaleleri bulunmaktadır.

2015 Genel Seçimleri HDP 25. Dönem milletvekilidir. Evli ve bir çocuk babasıdır.

ALİ HAYDAR KONCA KİMDİR?

7 Haziran seçimlerinde Kocaeli'den HDP milletvekili seçilen Konca Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1971 yılında mezun olduktan sonra kaymakamlık sınavını kazanarak bazı ilçelerde kaymakamlık yapmış, 12 Eylül darbesinden sonra görevden uzaklaştırılmıştı. Vartolu olan ve bir dönem Kocaeli İnsan Hakları Derneği başkanlığı da yapan Konca, 1989 yılındaki yerel seçimde SHP'den belediye meclis üyesi seçilmişti.






HDP\'ye AB ve Kalkınma Bakanlığı Düştü

Son Dakika Politika HDP'ye AB ve Kalkınma Bakanlığı Düştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (78)

  • rahman: Seni yine başkan yaptirmayacagiz 136 74 Yanıtla Ses: Sen barajda bogulmada 37 40
  • vanli: hdp yi yok saymak buyuk hata anayasa var eger yasayi uygulamiyorsaniz elhamdulillah muslumaniz hak ve hukuku iyi biliriz eger odnuda yapmiyorsaniz allah en yakin zamanda ilahi adaletini gosterecektir kardesce yasam icin ve beraberlik icin hepinize saygilar (lutfen birbirimizi kiracak yorumlarda bulunmayalim ) 107 37 Yanıtla
  • Murat: Pkk lı bakanlarınız hayırlı olsun. 67 51 Yanıtla Dogrucu: Siz ve sizin gibiler varken be ulkede çok pkk lı bakan göreceğiz paşam 0 0 Apocan: Sağolun kucik 0 0
  • firsat: Esege altin semer vursan eşek aynı eşek :) 45 57 Yanıtla firsat: Laf ortaya idi...Hissesi olana idi..Demekki nasibin var bunda :) 6 2
  • muhtesem süleyman: Ben Kabine yi begendim, baskanlik sistemi yakinda hayirli olsun yakisir milletin adamina. 37 46 Yanıtla Arif: Sen vatanı satmaya dünden hazırsın desene, ama bu vatan senin kadar ucuz deyil 1 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı
    21:52 ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi 'sus payı' davasının görüldüğü mahkeme binasının önünde bir kişi kendini yaktı. Görgü tanıkları, ABD'nin New York kentinde havaya broşürler atan bir erkeğin bir tenekeden kendisini yakıta buladığını ve ateşe verdiğini anlattı. Olay yerinden sedyeyle götürülen kişinin durumu bilinmiyor. Polis, olay yerini kordon altına alırken, yerde kalan bir sırt çantası ve çantanın kenarında 'şeytan milyarderler' başlıklı bir broşür olduğu belirtildi. Trump'ın suçlu bulunması halinde dört yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.

  • 29 Yıl Önce Terör Saldırısında Şehit Edilen Babasının Koltuğuna Oturdu
    21:22 29 Yıl Önce Terör Saldırısında Şehit Edilen Babasının Koltuğuna Oturdu

    Tunceli'nin Nazımiye ilçesinde 29 yıl önce terör örgütü PKK tarafından şehit edilen dönemin Belediye Başkanı Kemal Tekin'in oğlu Ali Emrah Tekin, 31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerde belediye başkanı seçildi. Mazbatasını alarak göreve başlayan Tekin, babasının ilkeleri doğrultusunda Nazımiye halkına hizmet etmenin birinci amaçları olduğunu belirtti.

  • İmamoğlu, 2028'deki seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına ilişkin soruya cevap vermedi
    21:17 İmamoğlu, 2028'deki seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına ilişkin soruya cevap vermedi

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, gelecek seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına ilişkin soruya cevap vermekten kaçındı. İmamoğlu, gazetecilere 'Allah bilir' cevabını bile vermediğini söyledi ve meseleye bütünlükçü bir bakış açısıyla yaklaştıklarını vurguladı.

  • İBB Meclisinde, 2023 yılı faaliyet raporu tartışıldı
    21:03 İBB Meclisinde, 2023 yılı faaliyet raporu tartışıldı

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisinde, İBB'nin 2023 yılı faaliyet raporu tartışıldı.

  • Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı Ziyaret Etti
    21:01 Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı Ziyaret Etti

    Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette yerel yönetimlerle ilgili fikir alışverişi yapıldı ve Altıeylül adına Türk Bayrağı hediye edildi. Mansur Yavaş da Altıeylül'e ziyaret sözü verdi.


Advertisement