Hdp Siirt Milletvekili Yıldırım Açıklaması - Son Dakika
Politika

Hdp Siirt Milletvekili Yıldırım Açıklaması

HDP Siirt Milletvekili Kadri Yıldırım, "Bu ülkede ırkçılığa karşı durmak, bir katliamı kınamak ne zamandan beri suç sayılmaya başlandı?

30.07.2015 15:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Siirt Milletvekili Kadri Yıldırım, "Bu ülkede ırkçılığa karşı durmak, bir katliamı kınamak ne zamandan beri suç sayılmaya başlandı?" dedi.

Yıldırım, düzenlediği basın toplantısında, Siirt'te kamu emekçilerine yönelik sistematik mobing uygulandığını, son olarak Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) üyeleri hakkında soruşturma açıldığını söyledi. Siirt'te bazı SES üyelerinin, Deniz Feneri Derneği ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı arasında protokolü kamuoyuyla paylaşmak ve protesto etmek amacıyla basın açıklaması yaptığını anlatan Yıldırım, dokuz kişi hakkında soruşturma açıldığını ifade etti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından gönderilen denetçi tarafından açılan soruşturmada protestodan bağımsız olarak HDP'nin 5 Haziran'da gerçekleştirilen Diyarbakır mitingindeki bombalı saldırıyı kınamayı da suç gerekçesi saydığını ileri süren Yıldırım, SES üyelerinin kişisel facebook hesapları üzerinden "HDP'ye yapılan ırkçı saldırıyı kınıyoruz" demelerinin soruşturma konusu olduğunu savundu.

Yıldırım, "Bu ülkede ırkçılığa karşı durma, bir katliamı kınamak ne zamandan beri suç sayılmaya başlandı? Hangi parti ve cenahtan olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına yapılan katliamları kınamak ne zamandan beri siyasi parti yandaşlığı olarak görülmektedir? AKP yöneticilerinin her fırsatta 'IŞİD terör örgütüdür' demesine rağmen, kamu emekçilerinin bu vahşi terör örgütünün yaptığı katliamı kınamasını soruşturma gerekçesi yapması bir çelişkidir. Teröre karşı durulacaksa bu çifte standart yaklaşımlardan öncelikle vazgeçilmeli" diye konuştu.

Devlet Memurları Kanunu'nun "memurların hiçbir siyasi partiye üye olamayacağı, siyasi ve ideolojik beyanda bulunamayacağı"nı içerdiğini belirten Yıldırım, "Bu düzenlemeyi HDP'yi desteklediğini açıklayan memurlara uygulayıp diğer partileri ve özellikle iktidar partisini destekleyenler için es geçilmesi, HDP'nin 7 Haziran'da aldığı oy oranını içine sindiremeyen AKP'nin, HDP'ye oy verenlere yönelik başlattığı sindirme politikasının ürünüdür" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Hdp Siirt Milletvekili Yıldırım Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Mehmet: Sayın Vekil; konuyu keşke ilgili kurumu ziyaret ederek bu kurumun ildeki çalışmalarını hizmetlerini araştırarak inceleyerek aynı şekilde emekçi dediginiz kişileri de araştırarak yapsaydız. Farklı sonuçlara ulaşabilir farklı değerlendirmelerde bulunabilirdiniz. 1 0 Yanıtla

Advertisement