HDP Siirt İl Başkanı Çınar, Okul Saldırılarını Kabul Etmedi - Son Dakika
Yerel

HDP Siirt İl Başkanı Çınar, Okul Saldırılarını Kabul Etmedi

HDP Siirt İl Başkanı Çınar, Okul Saldırılarını Kabul Etmedi

HDP Siirt İl Başkanı Çınar, okullara yapılan saldırıları kabul etmediklerini belirterek, sürece zarar verecek sokak eylemlerini de tasvip etmediklerini söyledi.

20.09.2014 18:34  Güncelleme: 18:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Siirt İl Başkanı Yılmaz Çınar, okullara yapılan saldırıları kabul etmediklerini belirterek, sürece zarar verecek her türlü sokak eylemlerini tasvip etmediklerini söyledi.

Siirt'te günlük yayınlanan bir gazetenin düzenlediği sohbet programına konuk olan Çınar, son günlerde Diyarbakır'da açılan Kürtçe bir okulun kapatılması gerekçe gösterilerek okulların molotofla yakılmasını doğru bulmadıklarını kaydetti. Herkesin ortak arzusunun demokratik bir Türkiye olduğunu belirten Çınar, "Kürt halkı olarak güçlü bir Türkiye'yi arzuluyoruz. Öcalan'ın öncülüğünde başlatılan bir süreç vardır. Bu sürecin de bir parçası olan Halkların Demokratik Partisi, Türk, Kürt, Arap, Yezidi, Süryani, Çerkez, Ermeni ve daha bir çok etnik kimlikteki hakları barındıracak ve sorunlarına demokratik siyasette çözüm bulacak bir harekattır. Özellikle Siirt'teki Arapların partiyi sahiplenerek içine dahil olmasını bekliyoruz" dedi.

"SOKAK GÖSTERİLERİNİ TASVİP ETMİYORUZ"

Türkiye'nin normalleşme sürecinde gittiğini belirten Çınar, başta Siirt olmak üzere bölgede okullara yönelik molotof saldırılarını tasvip etmediği gibi doğru da bulmadığını söyledi. Çınar, "2 yıldır silahların patlamamasından dolayı rahat nefes alıyoruz. Yaşanan bir takım olayları kabullenmesek bile toplum bunları dayatacaktır, ki dayatıyor da. Çünkü barış projesinin tarihsel bir değeri var. Büyük çözümlerin sıkıntıları vardır. Zaman zaman bu tür şeyler oluyor. Doğru bulmadığımız gibi bu tür okul yakmalar ve sokak gösterileri lokal ve münferit şeylerdir. Biz bile bunun önüne geçemiyoruz. Süreci tehlikeye sokacak olgular olarak da görmüyoruz. Diyarbakır'da Kürtçe okulun kapatılması sonucu yaşanan bir reaksiyondur. Devlet burada Kürtçe okulları kapatmak yerine 'gelin birlikte daha güzel ne yapabiliriz' mantığı içinde hareket etmesi gerekirdi. Sokak gösterileri tamamen kontrolsüz yapılıyor, biz bile bir şey yapamıyoruz" şeklinde konuştu. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel HDP Siirt İl Başkanı Çınar, Okul Saldırılarını Kabul Etmedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement