HDP Saldırısında, Bombaların Neden Saksıda Geldiği Ortaya Çıktı - Son Dakika
Güncel

HDP Saldırısında, Bombaların Neden Saksıda Geldiği Ortaya Çıktı

HDP saldırısında kullanılan bombaların, kurumaya duyarlı olması ve sürekli ıslak olması gerektiği için eylemcinin düzenekleri çiçek saksısına yerleştirdiği kaydedildi.

24.05.2015 07:24  Güncelleme: 11:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

7 Haziran seçimleri öncesinde HDP'nin iki önemli kentteki il başkanlıklarına yapılan bombalı saldırılarla ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı.

Bombaların neden çicek saksısında getirildiği merak ediliyordu. Yapılan araştırmalarda, bombaların, kurumaya duyarlı olması ve sürekli ıslak olması gerektiği için eylemcinin düzenekleri çiçek saksısına yerleştirdiği kaydedildi.

POLİS 'BADİ' PEŞİNDE

Soruşturma kapsamında polis, zanlıya Adana'da kaldığı süre içinde yardım eden kişi ya da kişilerin peşine düştü. Bir emniyet yetkilisi, "eylemci kenti zaten iyi biliyor. Burada yaşamış. Ancak, yine de 'badi'si (askerde birbirlerinden sorumlu olunan en yakın arkadaş) olduğunu düşünüyoruz. Adana ve Mersin'deki ekipler bunu ortaya çıkarmaya çalışıyor." dedi.

SAAT ALARMI SİSTEMİNE DUYARLI

HDP'nin Adana ve Mersin il başkanlıklarında yaşanan bombalı saldırılarla ilgili olay yerinde yapılan incelemeler sonrasında her iki bombanın da cep telefonunun saat alarmı sistemine uyumlu olarak hazırlandığı ve saatli bomba olarak kurgulandığı belirlendi. Bombaların, kurumaya duyarlı olması ve sürekli ıslak olması gerektiği için eylemcinin düzenekleri çiçek saksısına yerleştirdiği kaydedildi.

ISLAK KURU SİSTEM

Olay yerinde bomba uzmanlarınca yapılan araştırmalar ele geçirilen delillerin incelenmesinden her iki kentteki bomba düzeneklerinin aynı olduğu anlaşıldı. Bomba düzeneklerinin hazırlandığı ve saksı içine yerleştirildiği ancak cep telefonuna ait zaman ayar sisteminin kullanılarak özel saatli bomba imal edildiği saptandı. Her iki bomba düzeneğinin eylemci Savaş Y. tarafından hazırlanma olasılığı da kuvvetlendi.

DHKP-C'den tutuklanıp serbest bırakılmasının ardından Suriye'ye gittiği değerlendirilen Savaş Y.'nin, hazırladığı bomba düzeneğinin nemli ortama duyarlı olduğu, düzeneğin kuruması halinde patlama özelliğinin bulunduğu, bu nedenle zanlının beraberinde taşıdığı düzeneğin sürekli nemli kalmasını sağlamak amacıyla çiçek saksısına yerleştirdiği değerlendirmesi yapıldı. Bu nedenle güvenlik birimlerinde eylemcinin standart dışı, el yapımı bir bomba düzeneği hazırlayarak gerçekte profesyonel olduğu görüşü oluştu.

TRENLE MERSİN'E GEÇTİ

Bombacının her iki kentteki kamera kayıtlarını inceleyen polis, zanlının önce Adana'daki il başkanlığına gittiği, burada ilk çiçek saksısını bıraktıktan sonra trenle Mersin'e geçtiği anlaşıldı. Zanlının, kendisinin yanı sıra eşi, çocuğu ve kardeşinin de Suriye'de olduğu yönünde istihbaratlara ulaşıldığı öğrenildi. Ayrıca, Savaş Y.'nin olayın hemen ardından yasa dışı biçimde ülkeyi terk edip Suriye'ye geçtiği bilgisine ulaşıldı. Güvenlik birimlerinin bu tespitlere rağmen zanlının ve ailesinin Suriye'nin hangi bölgesinde olduğu yönünde kesin bir bilgi elde edilemedi.

"IŞİD EYLEMİ DEĞİL"

Üst düzey bir emniyet yetkilisi, olayın standart bir IŞİD eylemi olmadığına dikkati çekti. Aynı yetkili, "bombanın imali ve kullanımına bakıldığında profesyonel bir bombacı ile karşı karşıyayız. Daha önce DHKP-C içinde yeralmış ve tutuklanmış bir kişinin daha sonra Suriye'ye giderek IŞİD kadroları içinde yer alması fazlasıyla dikkat çekici. Yine de bu işin arkasında bir üst akıl aramak gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu. (Kaynak: Milliyet)

HDP Saldırısında, Bombaların Neden Saksıda Geldiği Ortaya Çıktı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel HDP Saldırısında, Bombaların Neden Saksıda Geldiği Ortaya Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (13)

  • TURAN: KOYU MHP LİYİM..BU ZAMANA KADAR HEP OYUMU MHP YE VERDİM..BU SEFER HAİNLERE İNAT YANİ CHP VE HDP İNAT OYUMU AKP YE VERECEĞİM İNŞALLAH.. LÜTFEN UYANİK OLALİM,MANTİKLİ OLALİM....BAYRAK İÇİN, EZAN İÇİN, SEHİTLERİMİZ İÇİN..... 71 62 Yanıtla
  • MHP adıyaman: Demirtaş doğru söylüyormuş.bu açıklama teyit etmiş durumda.bombasının hpg kontrolündeki alanda olması mümkün değil çünkü hemen yakalanır orda.geriye birtek işid in kontrolündeki bölge kalıyor.buda Demirtaşı doğruluyor.hükümet Bingöl ve ağrı olayındaki gibi yine halka yalan söyledi. Çünkü bunların fıtratında yalan var.pinokyo bunlar pinokyo. 3 37 Yanıtla
  • Kürt kızı: Bu yine AKP nin bir oyunu sakın kanmayın AKP 7 Haziran da kan dökülmesini istiyor siz Türk Kürt kardeşlerim güzel bir gelecek için elinizi vicdanınıza bırakın bu tör yalanlara kanmayın 14 16 Yanıtla
  • DERSIMLi: Oyumuz adam gibi adam Demirtaş'a dersim seninle gurur duyuyor demirtaş oylar hdp ye 14 16 Yanıtla
  • HAKKARİ : dhkp c ile PKK KANKA. NEREDE NASIL OLDUKLARINI DA HERKES BİLİYORSA PKK İLE DHKP C NİN DANIŞIKLI DANSI. 21 2 Yanıtla
  • Muğla: Hdp başka yol yok 10 4 Yanıtla
  • vanı: Ola siz niye işidi korusiniz he akp liler 4 8 Yanıtla
  • BEKİRO: BEKİRO:PKK PEŞMERGEYİ EZER GEÇER VALLLAAA.. AĞZINI BURNUNU DAĞITIR. ŞU AMDA BEN DE MAED DE BİR KDP Lİ GÖRÜRSEM AĞZINI BURNINU DAĞITACAĞIMDIR,,,,,,,,,,,,,,,PKK PEŞMERGEYİ EZER GEÇER VALLLAAA.. AĞZINI BURNUNU DAĞITIR. ŞU AMDA BEN DE MAED DE BİR KDP Lİ GÖRÜRSEM AĞZINI BURNINU DAĞITACAĞIMDIR,,,,,,,,,,,,,,,PKK PEŞMERGEYİ EZER GEÇER VALLLAAA.. AĞZINI BURNUNU DAĞITIR. ŞU AMDA BEN DE MAED DE BİR KDP Lİ GÖRÜRSEM AĞZINI BURNINU DAĞITACAĞIMDIR,,,,,,,,,,,,,,,PKK PEŞMERGEYİ EZER GEÇER VALLLAAA.. AĞZINI BURNUNU DAĞITIR. ŞU AMDA BEN DE MAED DE BİR KDP Lİ GÖRÜRSEM AĞZINI BURNINU DAĞITACAĞIMDIR,,,,,,,,,,,,,,, 6 2 Yanıtla
  • çocuk : YURULEN BU ADAMIN SURİYEDEN GELDİGİNİ GİTTİGİNİ KİMİN YAPTIRDIGINI NE İÇİN YAPILDIGINI ÇOCUGA SORSAN BİLİR İNSANI SA LA K YERİNE KO YMAYIN KOYUN DEGİLİZ BİZ İNaNALIM 5 2 Yanıtla
  • ugur: Cok yakinda dogu ve guneydogu ermenilerrin olacak bunu biliyormusunuz siz gidin hdp ye cemaate chp ye oy vermeye devam edin 2 4 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.


Advertisement